VOUCHERE DE VACANTA 2018, TICHTE DE VACANTA 2018. Tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, precizează Ministerul Turismului într-un comunicat de presă remis miercuri Agerpres.
„Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora personalul încadrat în sectorul public, dar şi în companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar nu va mai beneficia de voucherele de vacanţă, facem următoarele precizări: în textul de lege dezbătut în Senat, se precizează clar, la art. 9 alin. (3) următoarele:
„În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/ 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 94/ 2014, cu modificările şi completările ulterioare'. Aşadar, conform proiectului de lege aflat în dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat", precizează sursa citată.
Potrivit Ministerului Turismului, instituţiile publice stabilesc unitatea emitentă a voucherelor de vacanţă printr-o procedură de achiziţie publică, aleasă în funcţie de valoarea totală a voucherelor de vacanţă acordate salariaţilor, conform legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice.
VOUCHERE DE VACANTA 2018: Potrivit prevederilor în vigoare, bugetarii din instituțiile și autoritățile publice, precum și din cadrul operatorilor economici ai statului pot beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de o indemnizație de vacanță, denumită voucher de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei (valoarea actuală a salariului minim brut pe economie).
“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial, angajatorii din sectorul public şi sectorul privat care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condiţiile legii, bonuri de valoare, denumite vouchere de vacanţă”, se prevede în amendamentul adoptat de membrii comisiei pentru muncă.
TICHETE DE VACANTA 2018 pentru profesori. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
“Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanţă pe suport de hârtie sunt multiplu de 5 lei până la 100 lei, valoare nominală pe voucher”, au mai stabilit membrii comisiei.
Conform OUG 46/2017, instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, precum şi operatorii economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, acordă, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinaţie, în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, o indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.
În cazul cumulului de funcții, voucherele de vacanță vor fi acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază sau, după caz, de fiecare angajator, proporțional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
Pentru unitățile din domeniul bugetar, voucherele de vacanță se vor acorda în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobate.
Pentru celelalte categorii de angajatori, respectiv cele din mediul privat, sumele destinate acoperii nominale a voucherelor de vacanță vor fi cuprinse în bugetele de venituri și cheltuieli aprobate, într-o poziție distinctă de cheltuieli, denumită "Vouchere de vacanță".
Comenzile de achiziție de vouchere de vacanță trebuie transmise unităților emitente de către angajatori și vor cuprinde cel puțin următoarele informații:
- numele și prenumele beneficiarilor cărora li se acordă voucherele;
- codul numeric personal al fiecărui beneficiar, în cazul voucherelor pe suport hârtie;
- numărul voucherelor de vacanță pentru fiecare beneficiar;
- valoarea nominală a voucherului de vacanță și valoarea nominală totală a voucherelor de vacanță acordate fiecărui beneficiar.