Snam SpA organizeaza licitatie de 33 de milioane de euro pentru inlocuirea flotei cu vehicule pe CNG

vineri, 12 ianuarie 2018
După anunțul Italgas ca isi schimba flota de 2500 de vehicule cu auto noi de la Fiat...
Snam SpA organizeaza licitatie de 33 de milioane de euro pentru inlocuirea flotei cu vehicule pe CNG

Snam S.p.A., lider european în construcția și gestionarea integrată a infrastructurii de gaze naturale, a lansat o cerere de licitație în valoare de aproximativ 33 milioane euro (fără TVA) pentru reînnoirea parcului său auto prin trecerea la CNG. Snam este proprietarul celei mai mari și mai accesibile rețele de conducte din Europa (32.455 km), una dintre cele mai mari infrastructuri de stocare din Uniunea Europeană (16,5 miliarde de metri cub) și primul terminal GNL construit în Italia.

Oferta va fi solicitată în mod dispersat, pe fiecare locație aflată pe teritoriul național fără nicio restricție privind cantitatea și numărul de solicitări. Oferta specifică un acord cadru de trei ani pentru fiecare lot, cu o opțiune de extensie de 12 luni inclusă pentru majoritatea loturilor.

Oferta este împărțită în 14 loturi, iar detalii privind contractele sunt disponibile pe portalul Snam la linkul fornitori.snam.it/tamtamy/permalink/accordo-quadro-per-la-fornitura-di-automezzi-ad-uso-aziendale.action

La sfârșitul anului 2017, Snam, împreună cu furnizorul italian de energie Eni, au dezvăluit detalii privind primul contract care decurge dintr-un acord-cadru semnat în mai 2017 pentru dezvoltarea stațiilor de distribuție a gazelor naturale din Italia, care face parte dintr-un set de inițiative care promovează mobilitatea durabilă. Mai mult de 300 de stații de alimentare cu gaze naturale sunt planificate, sporind infrastructura gazelor naturale a națiunii cu peste 30%.

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • CMF: 31240006
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe