Un mare consumator de coniac Hennessy a scris într-un ziar local că preşedintele Consiliului Judeţean, Costi Rădulescu, se face vinovat că a semnat „în orb” certificatul de urbanism pentru autostrada Sibiu-Piteşti, fără să facă intervenţii la Guvern pentru ca viitorul traseu să treacă cât mai aproape... de municipiul Râmnicu Vâlcea. Editorul şef în cauză este rupt de realitate şi nu ştie că actuala rută de 122 km a fost stabilită de firme şi organisme de specialitate acreditate de UE (inclusiv Jaspers) şi a reieşit din studiul de fezabiliate care a desenat cel mai optim traseu pentru autostrada Sibiu-Piteşti, în urma studiilor şi a analizelor din teren. Aşa că, nici dacă era prim-ministru, Costi Rădulescu nu putea să mute un centimetru din traseul autostrăzii!
Baronul de Berbeşti, Vintilă Chelcea, a fost văzut adeseori în ultima perioadă jucând la „păcănele” prin agenţiile loto din oraş, iar, la fiecare „sesiune”, Chelcea lasă la aparate sume de 2-3 milioane de lei vechi. Are „balta peşte”, pentru că dacă stăm şi ne uităm pe declaraţia de avere, vedem că V. Chelcea a câştigat anul trecut peste 470 milioane de lei vechi numai din pensii, 400 milioane lei vechi de la Primăria Berbeşti, în timp ce averea lui „Vintu” mai cuprinde terenuri de peste 142.000 mp şi o vilă de lux, toate amplasate strategic în Berbeşti, la care mai putem adăuga două maşini plus un tractor.
Pentru că nimeni nu s-a arătat interesat de cumpărarea staţiei de asfalt din Vlădeşti, Primăria Râmnicului a luat decizia de casare şi valorificare, ca material refolosibil, a staţiei de asfalt. După parcurgerea procedurilor legale, respectiv transmiterea fără plată la o altă instituţie publică procedură în urma căreia nu şi-a manifestat interesul de a o prelua nici o entitatea publică şi, ulterior valorificarea prin licitaţie publică, procedură în cadrul căreia nu s-a prezentat niciun ofertant, bunul „Staţie de asfalt Vlădeşti” a rămas în patrimoniul privat al municipiului. Ţinând cont de faptul că Serviciul Public Administrare şi Întreţinere Străzi nu mai are ca activitate producerea de mixturi asfaltice şi betoane, Consiliul Local a aprobat zilele trecute casarea bunului „Staţie de asfalt Vlădeşti” şi valorificarea acestuia prin firme care au ca obiect de activitate achiziţionarea de materiale refolosibile, prin oferte de preţ negociabil.
Foarte bună ideea preşedintelui Costi Rădulescu, expusă în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, prin care se are în vedere refacerea completă a Cabanei Petrimanu (aflată într-o stare avansată de degradare) şi redarea apoi în circuitul turistic, cu finanţare eventual de la CNI. Propunerea a plecat în contextul în care CJ Vâlcea a aprobat actualizarea valorii obiectivului de investiţii „Refacere platformă drum, ziduri de sprijin şi amenajări podete pe DJ 701 D Ciunget - Latoriţă - Galbenu, km 0+000 - 5+500”, aflat pe Valea Latoriţei.