Despre candidatul liberal la Primăria Bujoreni, Dragoş Cârstoiu, avem numai cuvinte de „laudă”, după ce am aflat despre afacerile cu „famiglia” deputatului Cristian Buican în jurul unei obşti de moşneni din nordul Vâlcii. Unul dintre exploatatorii de păduri de care se plângeau moşnenii era chiar... Dragoș Cârstoiu. Şi firma familiei deputatului Buican a început exploatarea, în timp ce o parte dintre moşneni se luptau să obţină ştampila de la un vicepreşedinte suspendat prin instanţă. Cel mai fidel client al acestei obşti era în urmă cu 3-4 ani firma SC Pârâul Mare SRL, o firmă controlată prin interpuşi de fostul viceprimar liberal al comunei Bujoreni, Dragoş Cârstoiu. Înainte de a fi ales viceprimar, în 2012, el deţinea 45% din părţile sociale ale firmei. A câştigat o grămadă de licitaţii, tăind din pădurile obştii lemne în valoare de miliarde de lei vechi. De asemenea, viceprimarul a reprezentat obştea în diverse asociaţii, deşi nu avea calitatea de moşnean. SC Pârâul Mare avea diverse contracte cu obştea încă din 2006, Cârstoiu fiind văr cu fostul preşedinte, Panu Misăilescu.
În contextul atacurilor cibernetice de la nivel mondial, menţionăm faptul că site-ul oficial al Primăriei oraşului Băbeni a fost virusat de hackeri. Mesajul postat este următorul: „ISIS not Islam & Syiah not Islam. Islam is a peace-loving. Fuck Israel-USA-Rusia-Iran-ISIS you are terrorist”.
După patru ani de la numire, preşedintele Judecătoriei Brezoi, Elena Simona Dicu, a solicitat zilele trecute la Consiliul Superior al Magistraturii transferul definitiv la Tribunalul Vâlcea. În data de 29 ianuarie 2013, tot CSM... a respins cererea de transfer, de la Tribunalul Hunedoara, la Judecătoria Brezoi, dar ulterior a aprobat solicitarea respectivă.
Comuna Vlădeşti a ratat şansa de a avea organizate alegeri locale anticipate, la fel ca în cazul localităţii Bujoreni, din cauză că revocarea fostului primar Sorin Ghiţă a avut loc după hotărârea de Guvern privind scrutinul electoral organizat în mai multe localităţi din ţară. Sunt şanse foarte mici ca Executivul să mai facă alegeri la Vlădeşti, astfel că Adrian Cosac va sta primar interimar până în 2020. Sorin Ghiţă a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul intentat de ANI. Acesta a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2014, considerându-se că s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că, în perioada 2009-2012, a ocupat simultan funcţia de primar şi cea de membru în consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale Vlădeşti. În urma hotărârii rămase definitive şi irevocabile, acesta a predat mandatul de primar al comunei Vlădeşti, iar din data de 20 aprilie 2017, la conducerea administraţiei locale din Vlădeşti se află Adrian Cosac, cel care a ocupat funcţia de viceprimar timp de 9 ani.