După şedinţa Ligii aleşilor locali PNL Vâlcea, liberalii buicănişti s-au ridicat în cor şi au acuzat conducerea Casei Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea de faptul că au fost „ţepuiţi” la plata pentru închirierea sălii. Dar am aflat care a fost situaţia reală, conform precizărilor CNSLR Frăţia, administratorul clădirii cu pricina! Pentru orice închirere de sală, Casa Sindicatelor percepe un tarif unitar de 1.000 lei pe oră, dar pentru o perioadă mai lungă tariful se poate negocia. Aşa s-a ajuns ca PNL Vâlcea să închirieze sala pentru două ore cu numai 1.500 lei, însă pentru banii aceştia, liberalii au stat în şedinţă... peste 4 ore fără să mai plătească nici un leu în plus. Ar fi mai bine ca „famiglia” lui Buican să gândească de două ori atunci când deschid gura în public!
Avem o veste bună pentru vâlceni: firma Concefa a demarat în forţă lucrările de refacere a canalizării de lângă noua gară din Râmnicu Vâlcea, astfel că în maxim o săptămână se va inaugura în sfârşit staţia CF din municipiu. Gara a fost modernizată şi amenajată cu 7 milioane de euro, dar stătea închisă de mai bine de un an pentru că nu avea apă curentă şi canalizare. Grav este că în tot acest timp, oamenii erau nevoiţi să îndure condiţii mizerabile pentru a călători. Din vechea clădire a gării au rămas în picioare un fost depozit în care a fost amenajată casa de bilete şi toaleta publică a gării. Singura dechisă de pe peron, dar care este un loc insalubru fără uşi, fără geamuri, fără chiuvete un loc în care nici să te speli pe mâini nu poţi. În anul 2015, constructorul a greşit săpăturile şi s-a dus cu conducta de canalizare a gării în conducta de apă a oraşului.
În contextul discuţiilor din cadrul şedinţei Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău a adus în atenţia opiniei publice o „practică păguboasă” a unor constructori de blocuri care fentează legea şi reglementările urbanistice atunci când primesc aprobare pentru ridicarea de imobile în oraş. Astfel, în faza de obţinere a documentaţiilor şi de începere a lucrărilor, firmele de construcţii prezintă o anumită suprafaţă de teren care prevede şi construirea de locuri de parcare pentru proprietarii locuinţelor, dar, în timpul construcţiei, parcelează şi divizează terenul, astfel că nu mai rămâne aproape nimic pentru amenajarea de locuri de parcare. A fost o practică des întâlnită în Râmnicu Vâlcea, şi, de aceea, primarul Gutău a precizat răspicat ca va stopa, prin toate mijloacele, astfel de „maşinaţiuni”.
Pentru a demonta toate acuzaţiile consilierilor judeţeni liberali, de faptul că CJ Vâlcea l-a eliminat pe criterii politice pe „lipitorul de afişe” liberal Sabin Lungoci din fruntea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, trebuie menţionat faptul că alţi directori cu „vederi” liberale din subordinea Consiliului Judeţean au obţinut note foarte bune la evaluarea activităţii pe 2016. Astfel, Claudiu Tulugea (directorul Muzeului Judeţean) şi Dumitru Chelcea (directorul Memorialului Nicolae Bălcescu) au obţinut nota maximă 10.