Avem dovada „inteligenţei” de care au dat dovadă trei foşti parlamentari de Vâlcea - Romeo Rădulescu, Dan Constantin Mazilu şi Marian Ion Cristinel - în legislatura precedentă! Zilele trecute, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, cu majoritate de voturi, proiectul de lege privind instituirea pe 21 martie a Zilei Olteniei. Proiectul a fost depus la Parlament în urmă cu un an de către cei trei parlamentari vâlceni, printre alţii, şi adoptat de Senat în noiembrie 2016. Iniţiatorii spun în expunerea de motive... că „Oltenia este o regiune istorică din nord-vestul României. (...) Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intra în Bucureşti ţinând în mână o pâine mare, semn al păcii şi al belşugului. Aşadar, se cuvine să marcăm ziua de 21 martie, momentul în care Tudor Vladimirescu intra în Bucureşti şi coboara pe Podul Calicilor, ca fiind ziua Olteniei”.
În fiecare şedinţă de Consiliu Local al Râmnicului, consilierul local liberal Grigore Crăciunescu nu scapă nici un prilej de a-l ataca pe primarul Mircia Gutău, însă, iată, se dovedeşte că edilul-şef al municipiului este fair-play şi nu îi poartă pică patronului Grig Crăciunescu. Drept dovadă este eliberarea certificatului de urbanism nr. 370 din 20 martie 2017 pentru firma Nordic Impex SRL, prin Grigore Crăciunescu, amplasat în Complex Dovali, iar denumirea lucrării este „Schimbare destinaţie din spaţii comerciale în unitate de procesare carne şi supermarket, firmă identificare”. Tot în cadrul „ciudăţeniilor” din judeţul Vâlcea mai putem include şi eliberarea certificatului de urbanism nr. 298 din 10 martie 2017 de către Primăria Râmnicului pentru patronul Nicolae Sofianu, ce are ca obiect amplasarea... unui CIMITIR pe strada Depozitelor nr. 3-5. Nu credeam că N.T. Sofianu are astfel de preocupări „morbide”!
Cu excepţia unor afaceri la Televiziunea Vâlcea 1 şi salubrizare în câteva localităţi mici din judeţ, firma Urban şi-a radiat sediul social din Râmnicu Vâlcea şi s-a mutat în Bucureşti. Practic, Urban este societatea care a aparţinut fostei RAESA (Regia de Gospodărire Comunală). În 1995, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea, serviciul de salubritate s-a desprins din RAESA, având ca principal obiectiv prestarea serviciilor de salubrizare pe piaţa locală. În acea perioadă, Teodor Florescu lucra la societatea Cozia Forest, ca inginer. În urmă cu 20 de ani, el devine salariat al Urban prin transfer în interesul serviciului, fiind angajat ca inspector-şef. La scurt timp, societatea a fost privatizată prin metoda PAS. În urma unei şedinţe a AGA, s-a hotărât ca Florescu să devină director general al societăţii. Noul manager deţinea în acea perioadă 51% din acţiuni.
Ziarul nostru a declanşat o campanie care vizează numărarea zilelor în care, în mod sfidător şi arogant, deputatul Cristian Buican se agaţă de fotoliul de preşedinte al PNL Vâlcea, în ciuda scorului dezastruos obţinut în judeţ la alegerile parlamentare. Au trecut exact 102 zile de la scrutinul electoral şi „ciobanul” Buican continuă să rămână preşedinte al liberalilor vâlceni!