Cine este fără de pată, să dea cu pietre în Maria Tudor! Adevăruri nespuse!

vineri, 2 septembrie 2016

Cine este fără de prihană, să dea cu pietre în familia Tudor! Este foarte bine că a apărut ordonanța procurorului de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care aflăm de ce este cercetată femeia de afaceri Maria Tudor, fetele ei și toți directorii de la firmele pe care le patronează. Am citit care sunt așa-zisele infracțiuni economice de care se face vinovată familia Tudor: operațiuni economice LEGALE pe care le derulează, în mod frecvent, peste trei sferturi din firmele din România!!! În aceste condiții de ce nu sunt anchetați, la grămadă, sute de mii de oameni de afaceri care au derulat mecansime financiare asemănătoare cu cele de care este acuzată vâlceanca Maria Tudor?! Așa s-ar îndeplini, dintr-o mișcare, ordinul evident din Occident de distrugere a CAPITALULUI AUTOHTON! Cine derulează afaceri în țara noastră știe exact despre ce scriu aici! Tocmai de aceea voi atașa la articol și ordonanța în extenso! Nu dețin adevărul absolut, poate greșesc!

Și dacă a comis Maria Tudor timp de 10 ANI infracțiuni economice și voi procurori, sereiști, polițiști, finanțiști ați știut - DE CE MAMA DRACULUI NU AȚI CERCETAT-O DE-ATUNCI, DE CE AȚI LĂSAT SĂ SE PRODUCĂ ACEASTĂ PAGUBĂ IMENSĂ BUGETULUI DE STAT - 10 MILIOANE DE EURO??? Păi nu trebuie cercetați, acuzați, săltați acum și cei care au închis ochii la ipoteticele ilegalități??? Timp de 10 ani, anual - toate aceste firme au fost controlate la sânge de inspectorii fiscali, care nu au găsit nereguli!!! De asemenea, tranzacțiile imobiliare au fost girate de NOTARI, pentru legalitate!!!   Ei de ce nu apar în această ordonanță a procurorului?! Haideți să gândim cu mintea noastră și să nu înghițim pe nemestecate ce ne livrează  marele procuror de la București! Nu-i țin partea Mariei Tudor, dar ceva e putred în această afacere! Ceva miroase! Nu carecumva miza adevărată - este stațiunea Olănești?! Adică izvoarele pe care le administrează familia Tudor de ani de zile?! Poate că statul român vrea să le redobândească, dar nu era nevoie de acest circ. Printr-un ordin de ministru se putea anula concesiunea izvoarelor de aur și acestea puteau trece înapoi în administrarea statului! Dar poate că nu statul vrea izvoarele, ci un șmecher cu influență la București și atunci a apărut acest dosar, în care Maria Tudor și familia sunt demonizate pentru activitățile din ultimii 10 ani! 

Poate că Maria Tudor are părțile ei negative, întunecate, ca orice om, dar are și multe părți bune. Dincolo de duritatea femeii de afaceri, se află un suflet bun, care a ajutat mii de oameni aflați în nevoie, în suferință - în acești ani. E posibil să fiu subiectiv, cunoscând-o personal de ani de zile pe doamna Maria Tudor. Știu că NU a dorit publicitate, a ajutat pentru că așa a simțit. Este un om credincios, aproape habotnic, a ajutat zeci de biserici și mânăstiri. Toți cei care o înjură pe Maria Tudor nu știu dacă au realizat, din punct de vedere uman, unu la sută din ceea ce a construit această femeie! De peste 15 ani dă de lucru, plătește salarii la peste 1000 de vâlceni, prin firmele sale, cele mai importante fiind Uzina Mecanică și Olănești Riviera! Acesta este Adevărul! Nu vreau să fiu avocatul doamnei Maria Tudor, dar înainte să dăm cu piatra haideți să ne uităm în oglinda sufletului! Nimeni nu spune că din aceste activități economice, Maria Tudor a investit MILIOANE DE EURO în retehnologizarea Uzinei Mecanice și în Hotelul Riviera de la Constanța (reabilitat total în acest an!). Nu a plecat familia Tudor cu profitul în paradisuri exotice - A REINVESTIT TOT PROFITUL! 

Da, e adevărat, că a greșit cu taxa pusă pe apa de la izvoare, i-am spus-o de zeci de ori, poate că de-aici i se trage ura atâtor oameni! S-a încăpățânat să mențină această taxă și și-a atras înjurăturile unei țări întregi. Poate că de-acum va privi altfel lucrurile și va da liber la izvoare!

Am aflat din referatul procurorului: Cei în cauză, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale constituite la nivelul judeţelor Vâlcea şi Constanţa au operaţionalizat un mecanism prin care, cu sprijinul unor decizionali din administraţie financiară, au obţinut foloase în mod ilegal, prin diminuarea obligaţilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori înregistrare de rulaje comerciale fiscale semnificative, în scopul creşterii nereale a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, iar serviciilor nu au fost prestate).

Cu alte cuvinte, femeia de afaceri Maria Tudor s-a consultat înainte de a lua decizii economice cu funcționari de la FINANȚE! I-a întrebat cum să procedeze LEGAL în anumite situații și-atunci dacă a fost sfătuită prost de ce mama naibii nu apar în ordonanța de urmărire penală și numele angajaților din Finanțe VINOVAȚI de crearea presupusului prejudiciu adus statului de 10 milioane de euro??? Sunt protejați acești funcționari de procurori?!

Așadar, cu riscul de a mă repeta: ceva e putred în acest dosar și miroase a făcătură, iar miza o vom afla în curând! 

Tiberiu Pîrnău

 

 

Ordonanţă,

Anul 2016, luna septembrie, ziua 01

Cristodor Adriana Denisa – procuror şef al Biroului de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Examinând actele din dosarul penal cu numărul de mai sus,

CONSTAT:

La data de 09.02.2016, s-a înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică sub nr. 63/P/2016, procesul-verbal de sesizare din oficiu cu privire la faptul că anumite persoane din judeţul Vâlcea au acţionat/acţionează constant şi premeditat, în vederea operaţionalizării unor circuite economice-financiare complexe ilegale, cu ramificaţii la nivel naţional, pentru obţinerea unor beneficii financiare semnificative, prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, însuşirea fondurilor/ bunurilor de care dispun agenţii economici controlaţi, precum şi prin transferul respectivelor sume de bani/bunuri, în scopul ascunderii/disimulării originii ilicite a acestora, prejudiciul estimat adus bugetului consolidat al statului fiind de aproximativ 40.000 lei.

Cei în cauză, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale constituite la nivelul judeţelor Vâlcea şi Constanţa au operaţionalizat un mecanism prin care, cu sprijinul unor decizionali din administraţie financiară, au obţinut foloase în mod ilegal, prin diminuarea obligaţilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori înregistrare de rulaje comerciale fiscale semnificative, în scopul creşterii nereale a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, iar serviciilor nu au fost prestate).

Prin ordonanţa din data de 29.02.2016 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală în formă continuată prev. şi ped. de art. 9 din Legea nr.241/2005 modificată şi spălare a banilor prev. de art. 29 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea  spălării banilor.

Prin ordonanţa din data de 29.08.2016 s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de următoarele persoane:

– TUDOR MARIA pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art. 9 alin.1 lit. c, din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art.35 alin.1 din Noul Cod Penal, constând în aceea că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada ianuarie 2009 şi până în prezent, în calitate de asociat/coordonator/director al SC UZINA MECANICĂ RÂMNICU VÂLCEA SA, SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA,SC INFOSERVICE SRL, SC TURISM INVEST SRL-BĂILE OLĂNEŞTI, SC LIFI TOUR SRL, SC TRANS SERVICE SRL, SC MAMAIA RIVIERA SA, CONSTANŢA, a derulat/derulează activităţi economice, pe de o parte prin transferul unor bunuri imobile subevaluate (practicarea unor preţuri care nu reflectă realităţile pieţei de profil) din patrimoniul operatorilor economici controlaţi/deţinuţi de aceasta, în proprietatea  unor persoane apropriate, iar pe de altă parte, prin evidenţierea în contabilitatea financiară a unor operaţiuni economice nereale (achiziţii/ livrări de mărfuri, de prestări servicii etc.), în scopul de a diminua baza de calcul pentru impozit pe profit şi TVA, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat.

Astfel, în scopul prejudicierii bugetului de stat cu minimum 38 milioane de lei, în intervalul menţionat (2006-prezent), Tudor Maria a constituit şi utilizat un mecanism evazionist prin intermediul căruia complexul Riviera-hotel, piscină şi teren din staţiunea Mamaia, jud. Constanţa, cu o valoare de piaţă de circa 66 milioane de lei a fost transferat din patrimoniul SC MAMAIA RIVIERA SA Constanţa la nivelul căruia figurau ca acţionare numitele Tudor Elena Maria şi Tudor Andreea Ioana, fiicele susnumitei, în proprietatea celor din urmă, evitând astfel achitarea impozitelor şi taxelor unor tranzacţii de vânzare/cumpărare.

După transferul Complexului Riviera în proprietatea numitelor Tudor Andreea Ioana şi Tudor Elena Maria, în perioada 2009-2015, imobilul a fost închiriat la preţuri nereale, mai mari, către propriile societăţi (SC TURISM INVEST SRL, SC LIFI TOUR SRL, SC OLĂNEŞTI SA), care au gestionat/gestionează afacerea hotelieră într-o manieră similară cu SC MAMAIA RIVIERA SRL, însă nivelul ridicat al chiriei a avut/are drept scop diminuarea masei impozabile şi implicit a impozitului pe profit/dividende,TVA corespondente societăţilor menţionate.

În perioada 16.05.2006-29.12.2009 Tudor Maria a utilizat SC TRANSERVICE SRL Râmnicu Vâlcea pentru emiterea unui număr de 181 facturi false către SC INFOSERVISE SRL, 2 facturi fiscale false către SC MAMAIA RIVIERA SRL, 13 facturi false către SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA-BĂILE OLĂNEŞTI, şi 365 de facturi fiscale false către SC UZINA MECANICĂ Râmnicu Vâlcea SA în scopul creşterii artificiale a cheltuielilor deductibile, inclusiv a TVA deductibil şi implicit diminuarea masei impozabile pentru entităţile comerciale din urmă (partenere).

De asemenea, în scopul neplăţii către bugetul de stat a sumei de 480.000 de lei, impozit pe profit/dividende, la data de 12.07.2007, Tudor Maria, în calitate de asociat a SC TRANSERVICE SRL  a dispus vânzarea unei suprafeţe de teren aflate în patrimoniul societăţii către propria persoană la preţul de 570.700 de lei, în condiţiile în care valoarea de piaţă a bunului respectiv era de circa 2.800.000 de lei.

După intrarea în proprietatea numitei Tudor Maria suprafaţa de teren invocată anterior a fost închiriată în mod fictiv către SC INFOSERVICE SRL, în condiţiile în care imobilul în cauză nu a fost folosit de către SC INFOSERVICE SRL, în schimbul sumei de 48.000 de lei /lună pentru perioada august 2007-decembrie 2008, iar înregistrarea operaţiunii în contabilitatea firmei(contul contabil 612 ,,Cheltuieli cu redevenţe, locaţii de gestiune şi chirii) a diminuat considerabil masa impozabilă aferentă  anilor 2007-2008 cu circa 800.000 de lei.

Similar, în perioada ianuarie 2007-decembrie 2009, Tudor Maria a închiriat în mod fictiv imobilul (parter şi etaj 1) în care locuia/locuieşte, situat în strada Inăteşti nr 90 B, Mun. Râmnicu Vâlcea, către SC MAMAIA RIVIERA SRL, în schimbul sumei de 33.000lei/lună (10.000 euro/lună), demers de natură a diminua masa impozabilă aferentă celor trei ani cu circa 1.200.000 de lei.

În perioada 2009-2012 , SC MEDIA TRUST SRL Râmnicu Vâlcea, controlată prin interpuşi de Tudor Maria, a fost utilizată pentru emiterea de facturi fiscale care aveau la bază operaţiuni economice reale către SC UZINA MECANICĂ Râmnicu Vâlcea SA, SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA,SC TURIST OLĂNEŞTI SRL, SC INFOSERVICE SRL, SC LIFI TOUR SRL, SC TURISM INVEST SRL, în scopul diminuării substanţiale a masei impozabile (TVA, profit şi dividende) creată/existentă la nivelul celei din urmă entităţi economice aparţinând tot numitei Tudor Maria.

– TUDOR ELENA MARIA şi MARICA  ANDREEA IOANA pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art. 9 alin. 1 lit. c , din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din noul cod penal, constând în aceea că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada ianuarie 2009 până în prezent, în calitate de acţionar la SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA, respectiv SC UZINA MECANICĂ RÂMNICU VÂLCEA SA  a derulat/derulează activităţi economice, pe de o parte prin transferul unor bunuri imobile subevaluate (practicarea unor preţuri care nu reflectă realităţile pieţei de profil) din patrimoniul operatorilor economici controlaţi/deţinuţi de aceasta, în proprietatea unor persoane apropiate, iar pe de altă, prin evidenţierea în contabilitate financiară a unor operaţiuni economice nereale (achiziţii/ livrări de mărfuri, de prestări servicii etc.), în scopul  de a diminua baza de calcul pentru impozitul pe profit şi TVA , cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat.

Astfel, în scopul prejudicierii bugetului de stat cu minimum 38 de milioane de lei, în intervalul menţionat (2006-prezent), Tudor Elena Maria, împreună cu Tudor Maria şi Marian Andreea Ioana, au constituit şi utilizat un mecanism evazionist prin intermediul căruia complexul Riviera – hotel, piscină şi teren din staţiunea Mamaia, jud. Constanţa, cu o valoare de piaţă de circa 66 de milioane de lei a fost transferat din patrimoniul SC MAMAIA RIVIERA SA Constanţa la nivelul căreia figurau ca acţionare numitele Tudor Elena Maria şi Tudor Andreea Ioana, fiicele numitei Tudor Maria, în proprietatea celor din urmă, evitând astfel achitarea impozitelor şi taxelor aferente unor tranzacţii de vânzare/cumpărare.

După transferul Complexului Riviera în proprietatea numitelor Tudor Andreea Ioana şi Tudor Elena Maria, în perioada 2009-2015, imobilul a fost închiriat la preţuri nereale, mai mari, către propriile societăţi (SC TURIM INVEST SRL, SC LIFI TOUR SRL, SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA), care au gestionat/gestionează afacerea hotelieră într-o manieră similară cu SC MAMAIA RIVIERA SA, însă nivelul ridicat al chiriei a avut /are drept scop diminuarea masei impozabile şi implicit a impozitului pe profit /dividende, TVA corespondente societăţilor menţionate.

– UŢĂ GHEORGHE şi HOARCĂ RAMONA pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art. 9 alin. 1, lit. c din Legea nr. 241/2005, cu aplicare art. 35 alin. 1 din Noul Cod Penal, constând în aceea că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada mai 2006 – decembrie 2007 şi septembrie 2009-martie 2011, în calitate de administrator al SC UZINA MECANICĂ RÂMNICU VÂLCEA SA, respectiv de contabil şef a înregistrat în documentele financiar contabile şi în documentele justificative fiscale ale societăţii mai multe facturi fiscale false reprezentând operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri şi de prestări servicii emise de următoarele societăţi comerciale: SC TRANSERVICE SRL (minim 365 facturi fiscale), SC MEDIA TRUST SRL, SC VEZI TELEVIZIUNE SRL, SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA (perioada ianuarie 2014-iunie 2016), SC M&S VIAMOND SRL Bucureşti (perioada ianuarie 2015 – iunie 2016), SC DANCONSTRUCT SRL (perioada februarie 2015 – mai 2016) şi SC INTACT CONSTRUCT SRL (perioada februarie 2015-martie 2016 şi anul 2007), cu scopul diminuării bazei de calcul pentru impozitul pe profit şi TVA, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului.

– UŢĂ LILIALA şi MACOVEI ELENA pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art. 9 alin. 1, lit. c din Legea nr. 241/2005, cu aplicare art. 35 alin. 1 din Noul Cod Penal, constând în aceea că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada mai 2006 – decembrie 2007 şi iunie – decembrie 2009, în calitate de administrator al SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA, respectiv contabil şef, au înregistrat în documentele financiar contabile şi în documentele justificative fiscale ale societăţii mai multe facturi fiscale false reprezentând operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri şi de prestări servicii emise de următoarele societăţi comerciale: SC TRANSERVICE SRL (minimum 15 facturi fiscale), SC MEDIA TRUST SRL, SC VEZI TELEVIZIUNE SRL (perioada martie 2013-iunie 2016), SC LIFI TOUR SRL (operaţiuni economice din anul 2015 care au stat şa baza rambursărilor de TVA solicitate prin LIFI TOUR) şi SC VEZI TELEVIZIUNE SRL (transferul proprietăţii subsolului Televiziunii VTV), cu scopul diminuării bazei de calcul pentru impozitul pe profit şi TVA, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului.

– BAICU GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art. 9 alin. 1, lit. c din Legea nr. 241/2005, cu aplicare art. 35 alin. 1 din Noul Cod Penal, constând în aceea că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada mai – iunie 2009 şi ianuarie – septembrie 2015, în calitate de administrator al SC LIFI TOUR SRL, a emis facturi fiscale fictive către SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA, SC MEDIA TRUST SRL (iunie 2011) şi SC VEZI TELEVIZIUNE SRL (în perioada martie 2013 – iunie 2016), în vederea introducerii acestora în documentele financiar contabile şi în documentele justificative fiscale ale societăţii menţionate, cunoscând că ele nu reflectau operaţiuni economice reale, în scopul de a ajuta reprezentanţii societăţilor beneficiare, cu ştiinţă, să diminueze baza de calcul pentru impozitul pe profit şi TVA, şi implicit sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului.

De asemenea, SC LIFI TOUR SRL, administrată de Baicu Gheorghe a solicitat rambursarea de TVA în baza unor relaţii comerciale fictive şi a înregistrat în evidenţa contabilă valoarea chiriilor supraevaluate pentru închirierea Complexului Riviera şi a unor servicii de publicitate la preţuri nereale facturate de SC MEDIA TRUST SRL şi SC VEZI TELEVIZIUNE SRL.

– BĂIAŞU OCTAVIAN pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art. 9 alin. 1, lit. c din Legea nr. 241/2005, cu aplicare art. 35 alin. 1 din Noul Cod Penal, constând în aceea că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada martie 2013-iunie 2016, în calitate de administrator al SC VEZI TELEVIZIUNE SRL, a emis facturi fiscale fictive către SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA, SC UZINA MECANICĂ RÂMNICU VÂLCEA SA şi SC LIFI TOUR SRL în vederea introducerii acestora în documentele financiar contabile şi în documentele justificative fiscale ale societăţilor menţionate, cunoscând că ele nu reflectau operaţiuni economice reale, în scopul de a ajuta reprezentanţii societăţilor beneficiare, cu ştiinţă, să diminueze baza de calcul pentru impozitul pe profit şi TVA şi implicit sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului. Concomitent, baza impozabilă a SC VEZI TELEVIZIUNE SRL a fost diminuată prin înregistrarea în contabilitate la capitolul cheltuieli a unor chirii supraevaluate, 50.000 de lei/lună, urmare a închirierii spaţiului în care funcţionează postul de televiziune VTV de la Tudor Maria.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoanele susmenţionate deţin numeroase conturi bancare şi depozite la diferite unităţi bancare.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate următoarele sume de bani: 5.350 euro de la Băiaşu Octavian Petre, 40.312 lei şi 5 euro ridicaţi de la Baicu Gheorghe.

În vederea recuperării pagubei produse prin infracţiune, prejudiciul estimat fiind de aprox. 10.000.000 de euro.

N.R.: În galeria foto de mai jos puteţi vedea care sunt măsurile asiguratorii dispuse de procuror, pe ce conturi şi pe ce terenuri a fost pus sechestru asigura

Sursa documente procuror: Claudia Stanciu - Gazeta Valceana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Cine este fără de pată, să dea cu pietre în Maria Tudor! Adevăruri nespuse!”

  1. Da, bună întrebarea dvs. - ce au păzit "organilii" până acum dacă de ani de zile Maria Tudor încalcă legea? - deși ea este... retorică. Comparați atitudinea lor, a "organelor în drept" (cică!? aiurea! care drept?) în acest caz, cu cea față de C. Roibu, care deși este indicat drept principal vinovat în raportul administratorului judiciar pentru halul în care a ajuns OLTCHIM-ul, până acum nu i s-a mișcat niciun fir de păr din cap! De ce oare? "Organilii" știu de ce, noi - doar bănuim! Și culmea este că bănuim corect! Țară de lichele, țară de secături...

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe