• Săptămâna trecută, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii din Vâlcea au efectuat percheziții domiciliare într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani la CET Govora. Dacă Poliţia vrea să-şi extinde cercetările, trebuie să „sape” şi la Direcţia de Minerit Berbeşti din cadrul CET Govora, condusă de directorul liberal Milorad Cumpănăşoiu. Prin diverse manevre, de tip „înscris cantități mai mari decât cele achiziționate în realitate”, gaşca de la Berbeşti a reuşit să-şi bage în buzunare sume frumoase de circa 200 milioane de lei vechi pe zi. Anul trecut, conducerea CET Govora a investit peste 20.000 euro pe un sistem monitorizare video a zonelor de cărbune din Berbeşti-Alunu, însă camerele amplasate de „băieţii deştepţi” nu au capacitatea de a „vedea” întregile zone de unde se fură cărbune. Poliţia a descoperit că în perioada 2015 - 2016, CET Govora ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziție a cărbunelui încheiate cu firme de profil.
• Chiar dacă nu recunosc oficial, până la constituirea alianţei cu PSD şi PER la Consiliul Judeţean, cei de la ALDE Vâlcea au negociat în secret cu liberalii lui Buican. Discuţiile au vizat impunerea mai multor viceprimari ALDE în localităţile conduse de primari PNL, în schimbul asigurării alegerii deputatului Buican în fotoliul de şef al Consiliului Judeţean. Nu se ştie din ce motive, înţelegerea dintre liberali şi ALDE a căzut până la urmă şi totul s-a terminat pentru vâlceni cu „happy end”.
• Deputatul Dan Mazliu, preşedintele UNPR Vâlcea, a reuşit anul trecut să mai achiziţioneze un teren în suprafaţă de 28 de hectare în comuna Lăpuşata şi a ajuns astfel să deţină peste 50 de hectare numai în această localitate. Potrivit declaraţiei de avere, Mazilu mai are terenuri în Chiajna (2.800 mp), în Copăceni (10 hectare), plus o vilă de lux în Chiajna şi un apartament în Bucureşti. În ultimii trei ani, deputatul Mazilu a făcut diverse împrumuturi de la bănci şi persoane fizice care totalizează suma de 400.000 euro. Dan Mazilu nu se poate mândri că a câştigat ceva consistent anul trecut, întrucât a trebuit să se mulţumească doar cu 600 milioane lei vechi pe an de la Parlament şi 220 milioane de lei vechi din diverse chirii.
Web Design by DowMedia