Domnule primar, vă rugăm să ne spuneți ce ați făcut în actualul mandat și, bineînțeles, ceea ce trebuie făcut în viitorul mandat pentru că, este evident, comuna Vlădești s-a dezvoltat și trebuie să se dezvolte, existând o continuitate între prezent, trecut și viitor.
Atunci când am acceptat să fiu primar m-am gândit că este o mare provocare și mi-am propus să rezolv toate problemele unei localități, unei comunități, astfel încât atunci când renunț, oamenii să considere că viața lor este mai frumoasă și sunt mulțumiți de ce se întâmplă în jurul lor.
Mi-am propus de la bun început să realizez infrastructura localității, apa, canalizarea. Am început în anul 2006 și am continuat și în 2012, astfel încât toate cele cinci drumuri comunale sunt modernizate, asfaltate, rigolate. Am continuat și cu celelalte drumuri de interes local, extinderea rețelei de apă și canalizare, cu încă 8 km, astfel încât în localitatea Vlădești să nu mai fie locuri în care oamenii să nu poată beneficia de aceste avantaje.
În jurul școlii și în școală am realizat condiții care să ducă la dorința părinților și oamenilor din această localitate să aibă copiii lângă ei, să nu plece la oraș. Am mai realizat și o grădiniță care i-a impresionat și pe cei de la Inspectoratul Școlar Sibiu spunând că este cea mai frumoasă grădiniță pe care au văzut-o.
Căminul cultural, o clădire veche de 40 ani, am reabilitat-o, i-am dat mai multe destinații, astfel încât, pe lângă sala de spectacole unde copiii dar și vârstnicii pot să-și manifeste talentul, am realizat o expoziție și un atelier de ceramică de Vlădești, un spațiu destinat bibliotecii locale. Tot în spatiul căminului am reușit să facem și o farmacie, un cabinet stomatologic și un dispensar, toate la nivel și condiții europene.
Pentru tinerii localității am reușit să finalizăm un teren modern de fotbal și am adus echipa Vlădeștiului între primele echipe ale județului Vâlcea. Am avut un loc unde mustea apa, aveam un izvor pe care oamenii îl foloseau, dar în condiții insalubre. L-am curățat și am creat un părculeț unde acest izvor este folosit nu numai de către locuitorii Vlădeștiului și chiar de locuitori din Vâlcea sau cei care se duc spre Olănești.
În primărie am realizat un serviciu pentru oameni, astfel încât cei care vin și de la 7km din ultimul sat să-și rezolve problemele .
Pentru perioada imediat următoare îmi doresc să termin toate drumurile locale, mai sunt 14, în jur de 4 km. Îmi doresc să leg localitatea Vlădești de Călimănești prin Bujoreni-Muereasca, trecând prin Vlădești și ajungând în Olănești. Se mai poate lega Vlădeștiul și de Ocnele Mari și în continuare de Govora. Doresc ca Vlădeștiul să devină o localitate frumoasă. Condițiile geografice nu ne permit să amplasăm construcții industriale pe suprafețe mari și atunci putem realiza venituri prin turism. Tocmai de aceea Vlădeștiul trebuie să fie frumos, să aibă flori multe, străzi frumoase, oameni luminoși și condiții europene.
Vă mulțumim frumos!
Material realizat de Tiberiu Pîrnău (Ziarul de Vâlcea) și Gheorghe Smeoreanu (Criterii Naţionale) în cadrul proiectului Primarii județului Vâlcea, 2016
Web Design by DowMedia