Ministerul Justiţiei va da aviz favorabil pentru externalizarea Carierei Berbeşti şi integrarea în CET Govora

marți, 22 iulie 2014

Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia, este încrezător în ceea ce priveşte proiectul de externalizare a Carierei Berbeşti. Acesta anunţă că Ministerul Justiţiei, care a blocat această divizare, „a reconsiderat poziţia şi probabil o să dea aviz favorabil”. Mai mult, estimează că în cel mult două săptămâni proiectul va fi avizat favorabil de către toate ministerele implicate în acest proces. Între timp, Complexul Energetic Oltenia aşteaptă de la CET Govora, cea care ar prelua cariera, banii pentru livrările de cărbune din anul precedent. Autorităţile vâlcene s-ar fi angajat să plătească complexului câte 8 milioane de lei lunar, începând cu luna august.

Directorul Diviziei Energetice este sigur că de această dată Ministerul Justiţiei va da aviz favorabil pentru externalizarea Carierei Berbeşti. Cine şi ce i-a determinat pe mai-marii ministerului să-şi schimbe poziţia în această privinţă, rămâne de clarificat. Medinţu spune că în câteva săptămâni nu vor mai exista impedimente pentru alipirea carierei vâlcene de CET Govora. „E continuat procesul de separare, de divizare a complexului cu Cariera Berbeşti, care să se lipească de CET Govora. Au fost nişte probleme, din ce am înţeles la Ministerul Justiţiei, acum s-a reconsiderat poziţia şi probabil că o să iasă de acolo cu aviz favorabil. Mai rămâne la Mediu şi la Finanţe. 100% cei de la Ministerul Justiţiei vor da avizul favorabil. Într-o săptămână-două ar trebui să se lămurească situaţia cu totul. Externalizarea a ieşit din graficul iniţial, dar am reuşit să o reintroducem într-un circuit cu grad mare de finalizare”, a declarat  Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia.

CET Govora s-a angajat să facă plăţi

Medinţu mai vorbeşte şi de două eşalonări ale datoriilor pe care le înregistrează CET Govora către CE Oltenia. Acestea au fost diferenţiate în funcţie de perioada în care complexul a livrat cărbune. „S-a făcut o reeşalonare care spune că începând cu luna august trebuie să dea câte 8 milioane din restanţa pe contractul de anul trecut care a avut termen până la 30.04.2014. Până la sfârşitul anului, dacă respectă graficul acesta, de 8 milioane pe lună, noi am recupera banii pe cărbunele livrat şi pe anul acesta până la sfârşitul lunii aprilie. A doua componentă, care era legată de livrări în continuare, ţinea de faptul că, până la sfârşitul lunii iulie, trebuie să facă o eşalonare a plăţilor pe cărbunele livrat de la 30.04 în continuare. Aşteptăm luna august când intră primii bani. Acum s-a angajat ferm, nu ne rămâne decât să aşteptăm. Dacă nu plătesc, practic, n-ar trebui să mai livrăm”, a precizat Medinţu. (pandurul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • CMF: 31240006
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe