• Dacă tăcea, Marian Dumitru filozof rămânea.... Cam aşa am putea spune despre liderul de sindicat de la Arpechim, cel care a dat un comunicat de presă stufos în apărarea prietenului său „de pahar” Marius Pîrvu, (fost!) director general la Oltchim. Aflând că este luat în vizor de ministrul Economiei, Marius Pîrvu a apelat în disperare de cauză la „căţeluşul” său Marian Dumitru, care rapid a emis un comunicat către ţară în care se spune: „Până la urmă eu cred că tot ceea ce se întâmplă la Oltchim este o sabotare a privatizării şi acuz de acest lucru actuala guvernare, cu domnul Niţă în frunte. Pentru că nu văd ce ar putea rezolva un alt director în cele 45 de zile, fără capital de lucru. Nu văd motivul pentru care schimbările acestea ar fi benefice, fie chiar şi politic”. Hai sictir, monşer Dumitru!
• După ce producerile de înmormântare a lui ÎPS Gherasim Cristea se vor încheia, va fi convocată şedinţa Adunării Eparhiale în vederea formulării unei propuneri Sfântului Sinod al BOR de desemnare a unui nou şef al Arhiepiscopiei Râmnicului. Organul deliberativ al eparhiei este Adunarea Eparhială alcătuită din reprezentanţi ai clerului şi credincioşilor (în proporţie de 1/3 clerici şi 2/3 mireni). Dintre mirenii care vor avea un cuvânt greu de spus în alegerea viitorului şef al Arhiepiscopiei Râmnicului amintim pe: Romeo Rădulescu, Ion Dinoacă, Alexandru Moşteanu, Constantin Necşoiu, Ion Albescu, Dumitru Cioacă, Gheorghe Niţă, Dumitru Şteflea, Vasile Bleotu, Gheorghe Ivan, Ion Culin, Alin Pavelescu, Octavian Paraschiv, Florinel Constantinescu, Constantin Ceauşu, Nicolae Olteanu, Petre Dinescu, Anton Miţaru şi Cristian Buican. Oricum, conform prevederilor statutare şi regulamentare bisericeşti, până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locţiitor de Arhiepiscop al Râmnicului va fi Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care va fi pomenit la sfintele slujbe ca locţiitor de Arhiepiscop al Râmnicului, în toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii.
• De peste trei săptămâni, o echipă de control a Direcţiei Antifraudă Gorj (fosta Gardă Financiară) face ravagii prin barurile şi restaurantele din Râmnicu Vâlcea. Pentru nereguli de.. câţiva zeci de lei, localurile verificate sunt închise pe loc sau amendate cu sume imense. „Terminatorii” din Gorj au primit sarcină expresă de la ANAF Bucureşti, iar controalele nu au nici un fel de legătură cu Fiscul din Vâlcea. Patronii barurilor şi restaurantelor au făcut plângeri în instanţă, astfel că s-au suspendat temporar deciziile Direcţiei Antifraudă Gorj!
• Potrivit ziarului Adevărul, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, este convins că nu va ajunge în situaţia colegilor săi din Constanţa şi Mehedinţi. Ion Cîlea declară că este corect ca procurorii DNA să facă verificări la consiliile judeţene. „N-o să păţesc eu ca ceilalţi, chiar dacă v-aţi bucura dumneavoastră. La noi, pot să verifice tot, suntem în regulă. Mi se pare corect să se facă verificări şi, dacă e ceva ilegal, să se ia măsuri” , susțineIon Cîlea. Preşedintele CJ Vâlcea a fost audiat în dosarul „Fraudă la referendum” în care este anchetat şi vicepremierul Liviu Dragnea. Ion Cîlea este cercetat pentru că i-a mobilizat pe vâlceni să voteze la referendumul din iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
Web Design by DowMedia