Oamenii de ştiinţă afirmă că sexul este o necesitate a corpului, iar lipsa acestuia are repercursiuni comportamentale. Persoanele care au o viaţă sexuală regulată sunt mai sănătoase decât abstinenţii, datorită hormonilor eliberaţi în organism.
Consultând lista celor opt personalităţi care n-au făcut sex niciodată, am constatat că acestea au trăit între 30 şi 90 de ani, deci ar fi avut timp destul pentru plăcerile lumeşti, dar întotdeauna le-au refuzat. Ei bine, mulţi spun că aceşti oameni nici nu ştiu ce au pierdut. Şi le dau dreptate, ei neavând termen de comparaţie cu activităţile lor favorite.
Isaac Newton (1643-1727) a fost un fizician şi matematician foarte cunoscut. El a elaborat Legea atracţiei universale, a pus bazele mecanicii clasice şi a contribuit la dezvoltarea calculului diferențial și a celui integral.
Immanuel Kant (1724-1804) a fost un prusac din perioada iluminsmului care trece drept unul dintre cei mai mari filozofi din toate timpurile.
Emily Jane Brontë (1818-1848) a fost o romancieră şi poetă engleză care a murit de tuberculoză în floarea vârstei şi a apucat să scrie un singur roman, La răscruce de vânturi. Şi surorile ei, Charlotte şi Anne (Agnes Grey), au fost scriitoare, dar nu şi abstinente sexual.
Florence Nightingale (1820-1910) a fost o cunoscută activistă. Ea a fost prima infirmieră modernă, inventând această meserie. Şi-a consacrat viața ajutorării bolnavilor din spitale. De asemenea, ea a fost şi un statistician redutabil. Florence a murit virgină la 90 de ani.
Nikola Tesla (1856-1943), fizician, inventator şi inginer, era un etnic sârb din actuala Croaţie, pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar, dar a devenit cetăţean american. A inventat motorul cu curent alternativ. Castitatea lui a fost un plus pentru capacităţile sale inovatoare. Însă a fost etichetat drept un savant nebun, fiindcă susţinea că fiinţe extraterestre l-au îndrumat în munca de inventator. A decedat din cauza unui atac de cord.
J.M. Barrie (1860-1937), pe numele său real James Matthew Barrie, a fost un scriitor şi dramaturg scoţian, cunoscut fiindcă a scris Micuța pasăre albă şi, mai ales, Peter Pan, băieţelul care a refuzat să crescă. A murit de pneumonie, nu din lipsă de sex.
Jorge Luis Borges (1899-1986) a fost un romancier, poet şi eseist argentinian, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului al XX-lea. A devenit celebru datorită povestirilor sale fantastice cu teme ca realitatea paralelă a timpului, salturile în timp, cărţile vrăjite. El a influenţat numeroşi scriitori, printre care Umberto Eco. Din anii ’50, a fost mereu favorit la câştigarea Premiului Nobel, dar nu l-a obţinut, posibil, din cauza vederilor sale politice. Trecea drept simpatizant al lui Juan Peron, însă el a negat acest lucru.
Cliff Richard, pe numele său real Harry Rodger Webb, s-a născut pe 14 octombrie 1940 şi a devenit un faimos actor şi cântăreţ. Trece drept cel mai cunoscut evanghelist creştin englez şi a fost înnobilat de regină cu titlul de cavaler. E primul cântăreţ de pop devenit sir.
Puţini oameni îi pot înţelege pe abstinenţii sexual. Totuşi, nu-i anormal să consideri că există pe lume lucruri mai plăcute decât o partidă de sex. Unele persoane afirmă că preferă să citească o carte bună, să vizioneze un film, să mănânce o îngheţată cu ciocolată sau să doarmă, lucruri care le produc mai multă plăcere decât sexul. Însă au posibilitatea de a alege în deplină cunoştinţă de cauză.
De exemplu, divina Greta Garbo prefera sexul oral, pe cel aşa-zis normal găsindu-l dezgustător. Dar să spui din start că nu-ţi place un lucru, fără să-l încerci, nu-i deloc normal. Şi iar nu-i normal ca actriţa suedeză să iubească fără speranţă un singur bărbat, acesta fiind homosexual. Şi nici să se retragă în plină glorie, la numai 36 de ani, iar apoi să trăiască precum o pustnică, evitând oamenii şi, desigur, devenind abstinentă.
Abstinenţa sexuală e asociată cu lipsa de afecţiune, ceea ce poate duce adesea la stări depresive şi anxietate. Cel mai mult abstinenţi sunt afectaţi în plan psihic şi emoţional. Apar dificultăţi de concentrare şi atacuri de panică. De asemenea, scade stima de sine şi creşte nivelul de stres.
Posted by Javra on Nov 11, 2013 in Articole | 2163 vizualizări
Web Design by DowMedia