Sparle si soparle 11 martie 2013
• Primarul edec din oraşul Bălceşti, Ion Curelaru, este un om foarte strângător şi nu risipeşte nimic din banii pe care îi încasează legal sau mai puţin legal, din diverse “şmenuri” de prin localitate. În ultimii ani, bătrânul Curelaru a pus la ciorap peste 1 miliard de lei vechi, banii fiind depozitaţi strategic la mai multe bănci pentru a... li se pierde urma: Raiffeisen Bank, Cooperativa de Credit, CEC şi Banca Carpatica. Nu ştim de unde a strâns primarul Curelaru cei 1 miliard de lei, pentru că acesta are un salariu de sub 25 milioane de lei vechi pe lună. Ar trebui ca ANI să intre pe fir şi să cerceteze “sursele de venit” reale ale edilului-şef din Bălceşti!
• George Hodorogea, cel care prin anii `90 a pus bazele celebrei firme Zoom, a decis anul trecut să se retragă din societate şi să-i cedeze toate părţile sociale soţiei sale. În acelaşi timp, a fost redus capitalul social al firmei respective, de la 4 miliarde lei vechi, la numai 2 milioane lei vechi.
• Fostul procuror vâlcean Mihai Paraschiv a dat sfoară în ţară că scoate la vânzare clădirea de lângă Hotelul Alutus din Râmnicu Vâlcea, în care a funcţionat fostul Oficiu Judeţean de Turism (OJT). Imobilul este dispus pe două etaje, iar preţul cerut de procurorul Paraschiv este de 265.000 de euro, o sumă enormă având în vedere suprafaţa mică a clădirii. Însă, ceea ce este interesant, este modul cum a ajuns Mihai Paraschiv proprietar al imobilului fostului OJT Vâlcea. Imediat după desfiinţarea OJT-ului, înainte de anii 2000, Mihai Paraschiv a preluat, prin firma Pro Turism SRL, spaţiul respectiv, pe care l-a modernizat din temelii. Numai că în data de 24 martie 2011, Mihai Paraschiv, în calitate de asociat unic, a decis dizolvarea şi lichidarea societăţii Pro Turism şi trecerea imobilului respectiv pe o altă firmă creată special. Vom reveni cu detalii asupra acestui subiect!
• Toni Miţaru, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Anton Miţaru, deţine o firmă fantomă care are ca principal obiect de activitate: service stingătoare. Problema cu această firmă este că nu deţine toate autorizaţiile legale de funcţionare. Cu toate acestea, firma juniorului Miţaru a încheiat nenumărate contracte cu diverse instituţii şi societăţi comerciale de stat (exemple: Apavil Vâlcea, RAJDP, Primăria Râmnicu Vâlcea etc). Miliarde de lei ÔÇô bani publici s-au scurs în buzunarele lui Miţi Jr. Afacerea a mers ca pe roate în perioada de glorie a PDL-ului, atunci cânt tătuca Miţi tăia şi spânzura în PDL, cu îngăduinţă de la Big Bos ÔÇô Mircia Gutău. “Ziarul de VâlceaÔÇ£ a băgat sub lupă beizadeaua “miţăristăÔÇ£ şi va publica în curând rezultatele unei investigaţii jurnalistice pe această temă. Țineţi aproape!
• Mai mult decât penibilă prestaţia fostului prefect Anuţa Handolescu într-o emisiune TV, în care a apărut în postura de avocat al baronului chimic Constantin Roibu. Obedientă, incoerentă, incorectă şi lipsită de demnitate. Aşa s-a afişat Anuţa Handolescu. Era normal să cupleze şi ea la acţiunea de spălare a fostului director general de la Oltchim, având în vedere contractele barosane încheiate de Sucursala Asirom Vâlcea (al cărei director este) şi SC OLTCHIM SA. Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a intrat pe fir şi va verifica şi aceste contracte.
Web Design by DowMedia