• La alegerile generale care tocmai s-au încheiat, USL-ul a trişat la Vâlcea prin infiltarea unui al doilea membru în Biroul Electoral Judeţean, ce a fost “camuflat” sub denumirea de membru al Asociaţiei Italienilor din România (ROASIT). Nu ştim ce treabă o fi având cu această asociaţie numitul Mihai Liviu Mihalache, dar trebuie să spunem că “italianul” este căţeluşul de casă al liderului PNL Vâlcea, Cristian Buican.
• Cu toate că a trecut mai bine de o săptămână de la alegeri, Primăria Râmnicului nu a ridicat afişele electorale de pe panourile din oraş şi nici de pe cele administrate de Euromedia. Cine se duce prin Ostroveni şi pe lângă Kaufland poate să constate că ipochimenul Costi Rădulescu încă “străluceşte” cu chelia sa pe afişele electorale şi îndeamnă oamenii să “vină alături de cei 7,4 milioane de oameni”. Deocamdată, USL-ul nu a adunat în toată ţara decât vreo 4 milioane de alegători dispuşi să-i voteze....
• Câteva extreme statistice ale alegerilor parlamentare care s-au desfăşurat în Vâlcea: cele mai multe voturi din judeţ la Camera Deputaţilor le-a adunat Aurel Vlădoiu (18.351), iar la Senat, Dan Niţu a strâns 37.768 de voturi, în timp ce la polul opus se află Botond Bokor de la UDMR (cu 32 de voturi) şi Gheorghe Bodea la Senat, tot de la UDMR (cu 144 de voturi). Unic la nivel naţional, doi candidaţi din colegii diferite au obţinut acelaşi număr de voturi: este vorba de Liviu Lipot de la PP-DD şi Constantin Niţu de la ARD, care au strâns fiecare câte 2.768 de voturi. Lui Elena Holban i-au lipsit doar 37 de voturi pentru a-l detrona pe Marian Ion Cristinel (tot de la PP-DD) şi a ajunge deputat. În fine, mai subliniem faptul că liderul (încă!?!) al PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, a pierdut la o diferenţă de 464 de voturi postul de senator în favoarea lui Florinel Butnaru, în timp ce “marea dezamăgire” s-a numit Laurenţiu Baranga, care a avut cel mai mic scor al ARD-ului pe cele trei colegii senatoriale.
• Directorul general al Oltchim, Mihai Bălan, este mulţumit de activitatea Secţiei Electroliză, care produce hidrogen, leşie pentru sodă şi hipoclorit: “Toate s-au vândut foarte bine. Am rămas cu un stoc de clor, pe care trebuie să-l utilizăm la Propenoxid.” Managerul de la Oltchim a găsit o soluţie pentru materia primă ÔÇô propilenă, respectiv achiziţionarea acesteia de la combinatul chimic din Pancevo - Serbia. La ora actuală, 325 de tone de propilenă sunt aduse la combinatul vâlcean. Mihai Bălan va negocia un contract cu sârbii de la Pancevo de 4500 de tone, cu eşalonare lunară.
• La Vâlcea au fost prezenţi recent reprezentanţii societăţii companiei americane Beowulf Energy, vicepreşedintele, Nazar Khan, şi Liviu Petre, reprezentant pentru România al firmei amintite. Aceştia s-au arătat interesaţi să participe la privatiyarea Oltchim. Beowulf Energy are sediul general la New York şi deţine sucursale în Maryland şi Colorado (SUA), Port of Spain (Trinidad) şi Istanbul (Turcia).
Web Design by DowMedia