Mii de euro au fost pariate la o singură casă de pariuri din Braşov pe X2 la meciul Corona - CSM Rm. Vâlcea
Antrenorii celor două echipe, Daniel Bona respectiv Laurenţiu Tudor, sunt buni prieteni de când au evoluat împreună la Săcele. “Simt eu că braşovenii nu vor câştiga meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea”, spunea Alin Gligor, căpitanul celor de la UTA, sâmbătă dimineaţă, cu puţin timp înainte ca meciul din Ardeal să înceapă. Corona era fără înfrângere, în timp ce adversarul adunase doar 7 puncte în 11 etape. S-a terminat 2-3, dar nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Cota 9 pe care casele de pariuri au fixat-o pentru o victorie a vâlcenilor s-a dovedit a fi mult prea atrăgătoare pentru ambele formaţii. CSM Râmnicu Vâlcea este una dintre echipele ciudate din Liga a II-a şi are o conducere pe care mulţi au bănuit-o că ar avea legături cu mafia pariurilor. Patronul Cătălin Rufă şi antrenorul Laurenţiu Tudor au lucrat împreună la FC Snagov, o formaţie despre care sursele ProSport spun că “a fost făcută doar pentru pariuri. Când nu a mai mers, au închis-o”. Acum cei doi colaborează la CSM Râmnicu Vâlcea, dar obiceiurile, conform oamenilor din jurul clubului, nu s-au schimbat: “Staţi voi liniştiţi că echipa asta, aşa amărâtă cum o vedeţi, produce destui bani". Iar meciul de la Braşov pare a fi un exemplu perfect în acest sens. Laurenţiu Tudor este şi nepotul lui Apostol Muşat, fostul primar al Snagovului - arestat în urmă cu un an pentru corupţie - şi omul care, potrivit mărturiilor apărute în ultima perioadă, orchestra majoritatea partidelor trucate. “La golul doi marcat de Corona m-am lămurit că lucrurile nu sunt tocmai în regulă”, spune unul dintre oamenii care au văzut pe viu partida de sâmbătă.
Marius Toma, portarul oaspeţilor, a gafat inexplicabil şi, spre surprinderea tuturor, Laurenţiu Tudor nu a avut nicio reacţie: “Până atunci omul a fost foarte vulcanic. La gol însă nu a schiţat nici măcar un gest”. Conducătorii braşovenilor au început după meci să îşi bănuiască fotbaliştii de non-combat, iar motivele sunt mai mult decât întemeiate: “Mulţi dintre ei sunt pariori înrăiţi, asta ştim sigur. În plus, acesta este un moment în care ar putea fi momiţi cu uşurinţă pentru că echipa nu stă prea bine cu banii”. Mai multe prime de victorie promise de către noii oficiali nu au fost achitate şi nici salariile unor fotbalişti nu au mai intrat în conturi de câteva luni bune: “Echipa e finanţată de autorităţile locale, dar unii dintre jucători primesc mai mult din nişte sponsorizări. Iar banii ăştia au început să nu mai vină”. Mai mult, cu o seară înainte de meci, în cantonamentul celor de la Corona au existat certuri uriaşe: “Din cauza banilor, ca de fiecare dată. Lotul, aşa cum se întâmplă peste tot, e format din mai multe bisericuţe”. Sursele susţin că mai mulţi oameni din Braşov au ştiut că meciul va fi aranjat pentru pariuri. La o singură agenţie din oraşul de sub Tâmpa au fost mizate, cu puţin timp înainte de startul partidei, câteva mii de euro pe pronosticul X2, adică o cotă de 4. “E clar că mai mulţi oameni au ştiut. Probabil au aflat cu ajutorul relaţiilor pe care le au pe la club sau cine ştie. Iar meciul a mirosit urât, urât rău de tot”. Acelaşi lucru l-au făcut, conform persoanelor din anturajul ardelenilor, mai mulţi jucători din lotul Coronei dornici să îşi consolideze situaţia financiară. Ca un element de culoare în toată această poveste cu iz de blat, cei doi antrenori, Laurenţiu Tudor şi Daniel Bona sunt buni prieteni de pe vremea când jucau amândoi la Săcele.
Parcurs fără greşeală în Liga Campionilor pentru Oltchim: cinci victorii din cinci meciuri
Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, duminică, în deplasare, formaţia austriacă Hypo Viena, scor 25-24 (14-12), în meci contând pentru etapa a V-a din grupa A a Ligii Campionilor. Oltchim a deschis scorul, 0-2 (min. 3), dar a fost egalată rapid, 2-2 (min. 6), iar Diniz a adus avantajul pentru Hypo, 3-2 (min. 8). Oltchim a plătit tribut apărării relaxate, 8-4 (min. 12), dar şi celor câteva atacuri ratate cu nonşalanţă. Antrenorul Jakob Vestergaard a fost obligat să ceară time-out, jocul echipei nu mergea deloc. Paula Ungureanu a intrat la o aruncare de la 7 metri, a apărat-o, iar din acel moment, formaţia vâlceană şi-a revenit, 8-7 (min. 17), după două goluri consecutive ale Katarinei Bulatovici. Pineau a adus egalarea un minut mai târziu, 8-8, în uralele celor aproximativ 250 de suporteri români prezenţi la meci. La 9-9, a sosit rândul austriecelor să intre la time-out, dar nu le-a prea folosit, Oltchim revenind în avantaj, 10-11 (min. 23) şi 12-14 (min. 27). La pauză, 12-14, după 30 de minute în care Oltchim nu a strălucit, dar a găsit resurse să domine finalul reprizei şi să iasă la vestiare cu moralul ridicat. Repriza secundă a adus 12-15 pentru Oltchim, dar au urmat momente slabe din nou şi Hypo a egalat în doar două minute, 15-15. Bulatovici a ratat de la 7 metri în faza următoare, Cavaleiro a marcat, 16-15, şi a călcat-o pe Jovanovici pe glezna dreaptă, accidentând-o grav (min. 35). Oltchim a intrat la time-out în minutul 39, când tabela arăta 18-16. Meciul a continuat cu Hypo la conducere, 22-19 (min. 45), dar Brădeanu a avut două reuşite consecutive, 22-21, fiind apoi eliminată pentru un fault dur. Neagu a primit aplauze, când a marcat de la 10 metri, pentru 22-22 (min. 48), gol după care Hypo a intrat urgent la time-out. Trei minute mai târziu, Paula Ungureanu a apărat a treia aruncare de la 7 metri, iar Neagu a readus avantajul Oltchimului, cu un şut excepţional, 24-23 (min. 53). Arbitrajul din ultimele minute l-a supărat pe Vestergaard, care a protestat şi a primit rapid un cartonaş galben. Cel mai greu meci va fi cel din deplasare de la Hypo Viena, declara Bulatovici, pentru MEDIAFAX, după trei meciuri în grupă. Și, a avut dreptate. Hypo a evoluat mult mai bine ca în tur, iar jocul Oltchimului nu a fost cel obişnuit. Bulatovici a fost MVP-ul campioanei României, care a tremurat serios pentru cea de-a cincea victorie din grupă.
Dar a obţinut-o şi rămâne neînvinsă. În primul meci al etapei a V-a, disputat tot duminică, Buxtehuder SV-Randers HK, scor 27-33 (11-16). După cinci etape derulate în grupa A, clasamentul este următorul: 1. Oltchim 10 puncte, 2. Hypo Viena 6, 3. Randers HK 4, 4. Buxtehuder SV 0 puncte. În primele patru etape, campioana României a obţinut doar victorii, fiind calificată în grupele principale, după cum urmează: 32-25 cu Hypo, 35-14 cu Buxtehuder, 24-20 şi 27-23 cu Randers HK. Oltchim mai are de jucat un singur meci, pe teren propriu, cu Buxtehuder SV, în 18 noiembrie, iar două zile mai târziu îşi va afla adversarele din grupele principale, la tragerea la sorţi de la Viena. Oltchim Râmnicu Vâlcea continuă să se afle printre cele trei echipe care au punctaj maxim şi după cinci meciuri în această ediţie a Ligii Campionilor după ce a câştigat meciul cu Hypo Viena, scor 25-24. Vâlcencele au avut emoţii, fiind conduse cu 22-19 în minutul 45, însă au revenit pe final, reuşind să se impună şi să câştige şi matematic grupa. Pentru locul secund se vor bate în ultima etapă Randers (învingătoare la Buxtehuder, scor 33-27) şi Hypo. Austriecele au câştigat în tur cu 32-25, astfel că nu trebuie să piardă la o diferenţă mai mare de şapte goluri. Situaţie identică cu grupa Oltchimului şi în grupa B. Gyor a câştigat deja grupa, după ce s-a impus clar şi în deplasarea de la Koprivnica, scor 29-22, în faţa Podravkăi. Iar lupta pentru locul secund se dă în ultima etapă între Krim şi Podravka, la Ljubljana. În meciul tur, Podravka a câştigat cu 25-22. Clasamentul grupei e încheiat de vicecampioana României, U Jolidon Cluj, care a înregistrat ieri cea de-a cincea înfrângere din acest sezon al Ligii Campionilor, scor 23-31 cu Krim. Singura necunoscută în grupa C a rămas formaţia care va câştiga grupa. Ferencvaros şi Larvik erau calificate încă după etapa a patra, iar ambele echipe au câştigat meciurile din runda a cincea. Sâmbătă are loc duelul decisiv pentru câştigarea grupei, unde Larvik e obligată să câştige la cel puţin cinci goluri pentru a remonta handicapul din meciul tur, câştigat de vicecampioana Ungariei cu 28-24. Grupa D este cea mai echilibrată din acest sezon al Ligii. Nici măcar Zvezda Zvenigorod, care a pierdut un singur meci în grupă, nu este sigură de calificare, putând fi eliminată dacă pierde meciul din ultima etapă cu Thuringer. Deşi nu e matematic calificată, Buducnost are cea mai uşoară misiune, întâlnind-o pe teren propriu, acolo unde a câştigat clar ambele meciuri, pe Viborg, codaşa grupei, care nu a acumulat niciun punct până în acest moment.
Marcatoare:
Hypo Viena - Cavaleiro 8 goluri, Temes 4, Diniz 4, da Silva 3, Rodrigues 2, Do Nascimento 2, Acimovici 1
Oltchim - Bulatovici 10 goluri, Neagu 3, Brădeanu 3, Stanca 2, Nechita 2, Managarova 2, Curea 2, Pineau 1.
Web Design by DowMedia