• Oltchim a plătit către Media Casa Press, o firmă a familiei politicianului Dan Voiculescu (liderul PC), 100.000 de euro pentru prestări servicii de publicitate. Acest contract s-a derulat între 2009 şi 2010, când Constantin Roibu controla ferm situaţia din combinat. Oltchim nu a derulat o licitaţie, ci a recurs la procedura de încredinţare directă.
• Chiar dacă au trecut doar câteva zile de când Dan Diaconescu, patronul postului de televiziune OTV, a câştigat licitaţia pentru combinatul chimic vâlcean, lumea internetului s-a umplut deja de bancuri pe acestă temă: “De ce vrea Dan Diaconescu să cumpere Oltchimul? Ca să aibă şi acolo un OTV (Oltchim TV)”; “Dan Diaconescu: Sper să câştige Ogică la Loto, că altfel n-am bani pentru Oltchim”; “Magda Ciumac va fi numită director de personal la Oltchim”; “De azi, OTV, Oglinda TV, se va numi Oltchim TV!”; “Ce spune Ion Țiriac despre privatizarea Oltchim: M-am gândit că o uzină dă bine la CV, dar cei de-acolo mi-au declarat, răspicat, că nu mă lasă să vopsesc podelele albastre. Deşi nu duc lipsă de mistreţi ăştia de la Oltchim, până nu mă rezolvă cu podelele, nu mă bag!”
• Zilele trecute, s-a inaugurat noua mănăstire din comuna Malaia, construită într-un timp record (trei luni) şi la un preţ pe măsură: 1 milion de euro. Însă, banii nu au venit de la Biserică sau de la enoriaşi, ci de la marele sponsor Frank Timiş. Nu ştim încă ce treabă a avut acest Timiş cu zona Malaia din Vâlcea, dar omul de afaceri este cel mai bogat român, cu o avere estimată de “Forbes România” la 1,3 miliarde de euro. În primăvara acestui an, Timiş a finalizat în Sierra Leone una dintre cele mai importante tranzacţii financiare în care a fost implicat un român. A reuşit să-şi dubleze averea într-o singură zi. African Minerals Limited (AML), companie prezidată de Timiş, a primit atunci în conturi suma de 1,5 miliarde de dolari de la Shandong Iron & Steel Group Co (SISG), companie deţinută de statul chinez şi unul dintre cei mai mari producători de oţel din lume.
• Se pare că Roibu-Împărat nu este străin de aducerea la Oltchim a bufonului ştirb Dan Diaconescu. Discuţiile dintre cei doi au pornit în urmă cu mai multe luni de zile, iar în schimbul promisiunii de “netezire” a drumului lui Dan Diaconescu către Oltchim, Roibu ar urma să facă parte din “noua” conducere a combinatului. De fapt, Roibu s-a dat de gol la o emisiune TV unde l-a felicitat pe Dan Diaconescu şi a declarat: “Până acum am avut discuţii cu Dan Diaconescu despre nivelul datoriilor şi dacă îmi va cere ajutorul, atunci i-l voi acorda”.
• “Am înţeles că, privatizându-se, Oltchim a trecut din proprietatea poporului în proprietatea poporului. Ce fel de privatizare o mai fi şi asta, mi-e greu să înţeleg. (...) Cum să privatizezi un combinat ca Oltchim cuiva care nu are nicio expertiză în domeniu şi doar ameninţă cu investitori misterioşi? Și care susţine că va achita zecile de milioane de euro cu un fel de taxă pe telespectator? Cine poate crede că vreun investitor serios se asociază cu un proprietar care anunţă deja că va da acţiunile salariaţilor?", scrie pe blogul său Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei. În opinia sa, "cu siguranţă că salariaţii nu vor înghiţi gluma asta şi vor continua să-şi ceară drepturile salariale".
Web Design by DowMedia