• Vulpescu despre Oltchim:
Constantin Roibu a demisionat de la conducerea combinatului Oltchim, împreună cu mai mulţi directori. Plecarea întregii echipe manageriale a fost solicitată de şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării, Remus Vulpescu. În exclusivitate la The Money Channel, Vulpescu a declarat că era cazul ca directorul general Constantin Roibu să-şi dea demisia, după o lungă perioadă de proastă gestionare a societăţii.
Situaţia de la Oltchim Râmnicu Vâlcea este tensionată. Se întâmplă chiar în pragul realizării de către Guvern a unui plan de privatizare pentru societatea de stat. Aproximativ o sută de angajaţi au cerut miercuri după-amiază demisia conducerii şi plata salariilor restante. Plecarea lui Constantin Roibu a fost cerută şi de Remus Vulpescu, şeful OPSPI. Acesta a afirmat la The Money Channel că era normal să se facă un pas înapoi, chiar dacă este prea târziu.
"Domnul Constantin Roibu şi-a prezentat Consiliului de Administraţie al Oltchim demisia într-un moment în care devenise de mult clar pentru toată lumea că Oltchim a ajuns într-o situaţie economică extrem de dificilă pentru care nu mai găsim un exemplu în România la acest moment. Și această demisie vine după foarte multe încercări eşuate constant din partea managementului executiv de la Oltchim, condus de domnul Roibu, de a reabilita compania."
Remus Vulpescu reproşează fostei conduceri de la Oltchim că a ignorat problemele interne ale societăţii şi că au invocat permanent efectele negative ale contextului economic internaţional.
"Și această demisie vine după foarte multe refuzuri obstinate ale managementului executiv de la Oltchim de a recunoaşte că ceva undeva a fost greşit şi că au greşit şi dumnealor. Și după foarte multe încercări de a face să se creadă că toate problemele vin numai din exteriorul Oltchim iar conducerea executivă a Oltchim este un miel neprihănit."
Prioritatea Ministerului Economiei este de a găsi o soluţie rapidă pentru problemele de la Oltchim, în paralel cu continuarea în următoarele cinci săptămâni a strategiei de privatizare. Mai mult, două companii străine mari sunt interesate să preia societatea de stat, a adăgat Remus Vulpescu.
"Nu facem acum altceva decât să găsim cea mai bună soluţie, cea mai rapidă soluţie pentru reluarea activităţii, pentru plata salariilor curente imediat, pentru reluarea şi reinserarea Oltchim în circuitul economic. (...) Credem că vom avea succes însă repet, ne uităm la o privatizare în cinci săptămâni şi la o rezolvare în cinci săptămâni a unor probleme pe care Oltchim le are de cel puţin cinci ani. (...) Există într-adevăr cel puţin două companii mari din zone diferite ale lumii interesate de Oltchim". Contactat de The Money Channel, Constantin Roibu a refuzat să-şi motiveze demisia din funcţia de director general al Oltchim.
Web Design by DowMedia