AJOFM Vâlcea implementează proiectul “O şansă pentru fiecare - formare profesională şi ocupare"

miercuri, 21 decembrie 2011

• Comunicat de presă

AJOFM Vâlcea implementează proiectul „O şansă pentru fiecare - formare profesională şi ocupare"

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, în parteneriat cu Municipiul Drăgăşani şi Comuna Suteşti, implementează începând cu data de 01.11.2010 proiectul de grant cu titlul „O şansă pentru fiecare - formare profesionala şi ocupare". Proiectul se va derula pe o perioadă de 2 ani şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritară: 5 "Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul Major de interventie: 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare". Valoarea proiectului este de 2.107.959 lei, iar contribuţia comunitară este de 1.698.288 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie combaterea sărăciei extreme în rândul grupului ţintă: şomeri de lungă durată, şomeri tineri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi persoane inactive care au domiciliul sau reşedinta în judeţul Vâlcea, supuşi riscului marginalizării sociale, prin integrarea lui pe piaţa muncii. Obiectivul specific al proiectului este de a îmbunătăţi capacitatea de ocupare, timp de 24 de luni, pentru minim 1000 de persoane aparţinând grupului ţintă, care au domiciliul sau reşedinta în judeţul Vâlcea, supuşi riscului marginalizării sociale.

Principalele servicii oferite: mediere şi plasare în muncă, testare psiho-aptitudinală, informare şi consiliere profesională precum şi formare profesională. Grupul tinta al proiectului cuprinde un numar de 1.111 persoane structurate astfel: 716 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, 112 persoane inactive, 119 someri de lunga durata si 164 de someri tineri.Toate persoanele apartinand grupului tinta au beneficiat de servicii de testare psihologica aptitudinala. De asemenea un numar de 480 persoane au beneficiat de servicii de mediere si 346 persoane au beneficiat de servicii de informare si consiliere profesionala.In urma acestor servicii un numar de 47 persoane apartinand grupului tinta au fost incadrate in munca pana la data de 30.09.2011. În perioada septembrie 2011-martie 2012, se desfasoara şase programe de formare profesionala, care au ca scop dezvoltarea competentelor si plasarea in munca astfel: 46 persoane vor urma cursuri in ocupatia de lucrator in comert. Acestea se desfasura in localitatea Dragasani; 24 persoane cursuri de ospatar; locul de desfasurare a cursului Ramnicu Valcea; 51 persoane urmeaza cursuri de bucatar; cursurile se organizeaza in localitatiile Calimanesti si Ramnicu Valcea; 47 persoane au fost cuprinse la cursuri de zidar, pietrar, tencuitor in localitatiile Calimanesti si Horezu; 49 persoane urmeaza cursuri in ocupatia de zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor in localitatile Horezu si Rm. Valcea; 24 persoane au fost cuprinse la cursuri de competente antreprenoriale. Cursurile se desfasura in localitatea Rm.Valcea. Pe perioada derularii programelor de formare profesionala opt someri s-au incadrat in munca, acestia putind sa continue gratuit cursul pana la finalizarea acestuia.

În luna decembrie 2011 se vor finaliza trei cursuri de formare profesionala respectiv cursul de competente antreprenoriale care s-a derulat in Ramnicu Valcea si cursul de lucrator in comert care s-a derulat in Dragasani la care au participat doua grupe de someri. În cadrul programelor de formare profesionala toti cursantii au beneficiat atat pentru pregatirea teoretica cat si pentru cea practica de suport de curs, rechizite si alte materiale didactice . Fiecare participant, cu exceptia celor care se incadreaza in munca, primeste lunar o bursa de merit de 299,20 lei in functie de prezenta la curs. Pana in prezent au fost achitate bursele de merit aferente lunilor septembrie si octombrie 2011.

În ceea ce priveste mediatizarea activitatiilor proiectului pana in prezent s-au realizat urmatoarele: conferinta de presa de lansare a proiectului, emiterea a doua comunicate de presa, realizare de informari de presa sub forma de anunturi, realizarea si difuzarea a doua spoturi audio si a doua spoturi video, actualizarea periodica a site-ului agentiei cu rezultatele intermediare obtinute in cadrul proiectului, prezentarea proiectului in cadrul comunitatiilor locale de pe raza judetului Valcea , editarea si diseminarea de materiale publicitare: pixuri personalizate, pliante, brosuri, afise si delimitarea spatiilor si asigurarea vizibilitatii locatiilor in care se deruleaza activitatiile proiectului .

Pentru detalii si informatii referitoare la activitatiile proiectului va stam la dispozitie la numarul de telefon 0250/735608 interior 19 sau la adresa Rm Valcea, stada Dacia nr.8, bloc Transcozia, et.3 precum si pe site-ul www.valcea.anofm.ro. Persoane de contact : Eduard Russu -manager de proiect; Roxana Gingu- expert cu mediatizarea activitatiilor proiectului.

Director Executiv,
Dumitru Nicu CORNOIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe