Casa “Muşat&Asociaţii" va asigura consultanţă în privatizarea Oltchim

miercuri, 31 august 2011

Roibu sare într-un picior de bucurie!

Casa „Muşat&Asociaţii" va asigura consultanţă în privatizarea Oltchim

Nicu Trandafir

Casa de avocatură „Muşat&Asociaţii" a fost selectată luni de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri pentru a asigura consultanţă juridică Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) în procesul de privatizare al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Potrivit unor surse, casa de avocatură respectivă este una din „prietenele" directorului Constantin Roibu, asta pentru că s-a implicat de mai multe ori pe bani grei să-l apere în instanţă pe managerul de la Oltchim. Acum, se pare că cei de la „Muşat&Asociaţii" vor face tot posibilul să alunge PCC-ul de la privatizare şi să găsească un investitor „acceptat" de directorul Roibu care să cumpere pachetul majoritar de acţiuni de la Oltchim.

De-a lungul timpului casa de avocatură a fost implicată în privatizări de anvergură pe piaţa locală, cum ar fi asistarea Enel în procesele de privatizare ale Electrica Muntenia Sud, Electrica Banat şi Electrica Dobrogea, asistenţa acordată GE Capital în legătură cu achiziţia Banc Post, prima privatizare a unei bănci româneşti, privatizarea Băncii Agricole către Raiffeisen Bank sau achiziţia combinatului Sidex Galaţi de către Arcelor Mittal.

„Vom asista OPSPI în legătură cu toate aspectele aferente privatizării Oltchim, incluzând pregătirea caietului de sarcini şi lansarea licitaţiei, selectarea consultantului, analiza aspectelor de reglementare, structurarea tranzacţiei, precum şi asistenţa juridică pe tot parcursul desfăşurării privatizării propriu-zise", a declarat Miruna Suciu, Partner Muşat&Asociaţii şi coordonatoarea echipei de proiect.

Anul acesta, „Muşat&Asociaţii" a fost desemnată casa de avocatură care va asista statul în două dintre cele mai mari oferte publice de vânzare care vor fi derulate pe Bursa de Valori Bucureşti, oferind consultanţă juridică în procesele de vânzare ale acţiunilor deţinute de statul român la Transgaz şi Transelectrica.

De asemenea, în ultimii ani, „Muşat&Asociaţii" s-a implicat în asistarea The Rompetrol Group în derularea ofertei publice de preluare pentru Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Well Services, asistarea Mediterranean Car Company în achiziţia Autoitalia, asistarea fondului de investiţii Platinum Equity în operaţiunea de vânzare a celor trei fabrici Alcoa deţinute în România către Leoni, Kromberg & Schubert şi Sumitomo Electric Wiring Systems, asistarea Alka Pro în vânzarea diviziei de seminţe şi fructe uscate către Intersnack sau asistarea grupul energetic elveţian RePower în achiziţia a 80% din acţiunile Elcomex.

În luna iulie, Ministerul Economiei nu a dorit să vorbească despre valoarea contractului. „În ceea ce priveşte valoarea estimată a contractului de consultanţă, prezicem că pentru acest proiect valoarea estimată se situează sub pragul prevăzut la art. 57 alin 2, din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii", a transmis Ministerul Economiei. Acest articol arată că o autoritate de stat este obligată să publice în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene dacă valoarea contractului este mai mare de 125.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe