În atenţia Poliţiei: Fostul proprietar al Hotelului Alutus,
Tiberiu Pîrnău
Justiţia română s-a pronunţat în urmă cu vreo doi ani la modul categoric într-un proces penal: cetăţeanul Nicolae Minea din Râmnicu Vâlcea este un infractor (lista de acuzaţii este una destul de lungă) şi va trebui să-şi petreacă următorii 8 ani la închisoare. La vremea respectivă, colegii de la săptămânalul Impact Real au prezentat pe larg acest subiect. Pentru cei care nu au citit articolul şi sunt interesaţi de caz le recomand acest link: http://www.impactreal.ro/200811091413/Special/Nicolae-Minea-8-ani-la-puşcărie-pentru-infracţiuni-de-corupţie.html. Aşadar, îl putem „gratula" pe domnul Nicolae Minea, fără teama de a greşi sau a-l insulta, cu titlul de „infractor". Bun, infractorul Minea a obţinut în urmă cu mai mulţi ani, prin tot felul de şmecherii financiare, Hotelul Alutus din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, motelul Capela, baza de agrement de lângă ştrandul din Ostroveni, ştrandul din Ocniţa, mai multe vile în Comanca-Olăneşti plus alte imobile şi terenuri în judeţul Vâlcea. Imediat după ce şi le-a însuşit, Nicolae Minea nu s-a dovedit a fi un cumpărător de bună credinţă.
Evaziune fiscală de zeci de miliarde de lei
Pe domnul infractor Minea l-a preocupat să găsească cât mai multe metode de eludare a legilor statului român, inginerii prin care să nu plătească nici o leţcaie bugetului de stat, să lucreze cu angajaţi pe care să-i înlocuiască pe bandă rulantă şi să nu le plătească dările la stat (angajaţi la negru!). În perioada nefericită în care Hotelul Alutus a fost în posesia lui Minea nu s-a făcut nici o investiţie majoră în modernizarea infrastructurii turistice. Omul de afaceri a dat dovadă de o lăcomie ieşită din comun! A stors de vlagă financiară hotelul, altădată un blazon al calităţii serviciilor hoteliere în judeţul Vâlcea, şi l-a transformat într-o locaţie insalubră, pestilenţială. O cocină cu titulatură de hotel! Cine a fost cazat în ultimii ani la Alutus sau la Motelul Capela îmi va da, cu siguranţă, dreptate. Filmuleţele atasate la acest articol, postate de un client al hotelului nemulţumit pe youtube în urmă cu ceva timp, sunt elocvente în acest sens (http://www.youtube.com/watch?v=VOKrYrPZFHY&feature=related). Realitatea este că fostul barbugiu şef al judeţului nu şi-a plătit niciodată datoriile la stat: zeci de miliarde de lei. Minea nu a plătit nici un fel de taxe şi impozite statului român. El se consideră stat în stat, funcţiona după propriile legi. Pentru a scăpa de rigorile legii, Minea şi gaşca sa de ciraci inconştienţi au inventat o adevarată suveică de firme. A creat, prin interpuşi mânjiţi cu arginţi murdari, mai multe firme şi a mutat patrimoniul societăţii (hotelul plus celalalte imobile) de la o societate comercială la alta. Cu alte cuvinte, în timp ce o firmă micuţă cu 4,5 angajaţi plătea anual sute de milioane de lei, poate chiar miliarde (impozite la stat), firma lui Minea, cea pe care era înregistrat Hotelul Alutus, nu achita statului NICI UN LEU, chiar dacă avea venituri de zeci de miliarde de lei anual! Finanţiştii vâlceni s-au prins de metoda mafiotă prin care Minea fenta statul, adică producea evaziune fiscală, şi au demarat o adevarată „vânătoare" de prindere şi executare legală a infractorului fiscal. Au urmat zeci de procese finalizate aşa cum era normal cu o decizie definitivă şi irevocabilă a judecătorului sindic ca Hotelul Alutus plus alte imobile trebuie vândute pentru a fi recuperat prejudiciul adus bugetului de stat de aproximativ 70 miliarde lei, impozite şi taxe plus penalităţi de întârziere. Pe lângă aspectul civil al cazului mai există, aşa cum am subliniat la începutul articolului, şi unul penal. În procesul penal, Nicolae Minea a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Acum Minea trage de timp, prin ultime chichiţe avocăţeşti, şi încearcă să înlocuiască pedeapsa de executare a închisorii în „8 ani cu suspendare".
Uzina Mecanică, noul proprietar
Nu doresc să intru mai mult în amănuntele acestui caz, ci doar am tuşat esenţa cazului, care ar putea să fie simplificat şi mai mult printr-o singură frază: afaceristul Nicolae Minea s-a crezut un băiat deştept mai presus de lege şi acum suportă consecinţele unei gândiri bolnave şi rapace.
Conform procedurii legale, după pronunţarea deciziei de la Tribunalul Focşani, referitoare la falimentul societăţii Batroscom (pe care era înregistrat Hotelul Alutus) a fost stabilit un lichidator judiciar pentru valorificarea activelor firmei respective. Au fost organizate în ultimii doi ani - 21 de licitaţii pentru vânzarea hotelului şi achitarea datoriilor către Finanţele Publice dar şi către alţi zeci de creditori. La ultima licitaţie, o societate serioasă, cu forţă financiară, din judeţul Vâlcea, SC UZINA MECANICĂ SA (plătitoare la zi a dărilor de tot felul către bugetul de stat) a oferit pe Hotelul Alutus un preţ considerat bun de către lichitatorul judiciar din Focşani: 2,5 milioane de euro. O sumă importantă în actuala conjuctură economică din România! Noul proprietar a dat asigurări că va investi masiv în modernizarea Hotelului Alutus şi ridicarea acestuia la standarde de confort şi calitate occidentale.
Imediat la aflarea veştii, infractorul Nicolae Minea şi-a ieşit din minţi, s-a închis în birou şi a început să croiască planuri de vendetă. În disperare de cauză, Minea a organizat o conferinţă de presă, ca un veritabil cântec de lebădă. A plâns cu lacrimi de crocodil, şi-a rupt cămaşa de pe el! Le-a spus ziariştilor că Uzina Mecanică a cumpărat un imobil care nu-i mai aparţinea firmei falimentare Batroscom, ci firmei Ralucom (membră a suveicii economice de tip mafiot „Minea"). O gargară ieftină! În acest timp, apropiaţi de-ai lui goleau hotelul de lucrurile de valoare.
Minciuni peste minciuni
Nicolae Minea dă dovadă de amnezie şi se încurcă în propriile minciuni. El spune acum că hotelul aparţine societăţii SC Ralucom SRL, dar în luna februarie 2011, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea era atenţionată să nu participe la licitaţia de vânzare a hotelului Alutus deoarece acesta nu mai aparţine societăţii Batroscom, ci (atenţie!): SC ARICOM SA, care o are acţionară principală pe fiica sa şi pe un anume domn Gheorghe Simion. Reprezentanţii firmei Aricom, care au refuzat să îşi pună numele pe adresa trimisă Primăriei Râmnicu Vâlcea spun că ei au preluat în proprietate acest imobil încă de la sfârşitul anului 2009,. Aceştia consideră că scoaterea hotelului Alutus la licitaţie este o măsură abuzivă şi ilegală, pentru că Batroscom nu mai este proprietara acestuia de câţiva ani. „În baza încheierii din 04.06.2009, dispusă de Tribunalul Vrancea, la data de 11 august 2009 s-a mai încercat sigilarea hotelului Alutus, însă executorul judecătoresc a înţeles că atât încheierea din 04.06.2009, cât şi sentinţa comercială nr. 168/06.03.2009 nu sunt opozabile/ nu au fost dispuse în contradictoriu cu adevăratul proprietar al imobilului hotel Alutus şi a constatat „impediment la executarea măsurii de sigilare, motivat de faptul că proprietara de fapt şi de drept este o altă societate comercială, iar încheierea nu este opozabilă adevăratului proprietar.", se menţionează în adresa trimisă municipalităţii. Ei îl acuză pe executorul judecătoresc Ştefan Bordea că este principalul vinovat pentru această situaţie şi de faptul că participanţii la licitaţie nu au aflat că SC Aricom SA (hotărâţi-vă domnule Minea odată: Aricom sau Ralucom?) este proprietarul acestui hotel. „Având în vedere procesul-verbal încheiat de executorul judecătoresc la data de 11.08.2009, domnul Bordea Ştefan trebuia să întocmească un raport prin care să aducă la cunoştinţa judecătorului sindic şi a creditorilor din dosarul nr. 137/91/2007 faptul că imobilul hotel Alutus este proprietatea unei alte societăţi comerciale, motiv pentru care nu poate să sigileze acest imobil (...)", susţin reprezentanţii firmei fantomă SC Aricom SA. Situaţia e de-a dreptul penibilă: nici măcar Nicolae Minea nu mai ştie sigur care este firma proprietară a Hotelului Alutus! Îi spunem noi: SC UZINA MECANICĂ SA din Râmnicu Vâlcea.
Minea îşi pierde minţile
Minea nu poate concepe că Hotelul Alutus nu-i mai aparţine. Omul începe să-şi piardă minţile şi adoptă decizii aberante, periculoase pentru el, acoliţii săi şi multe alte persoane. Am aflat că în ultimele zile a încheiat mai multe contracte de închiriere a unor spaţii în incinta hotelului, la jumătate de preţ, cu plata în avans. Adică a comis alte ilegalităţi, păcălind oameni de bună credinţă (probabil)! Mai mult decât atât, se pare că Minea a angajat gărzi de corp din Maramureş care să împiedice, în aceasta săptămână, intrarea lichidatorului judiciar în unitatea hotelieră pentru evacuarea, inventarierea şi sigilarea hotelului. O altă măsură a unei minti inconstiente, având în vedere că lichidatorul va veni la hotel însoţit de poliţişti şi jandarmi, aşa cum prevede legea. Revenind la lacrimogena conferinţă de presă, nu înţelegem în ce calitate a organizat Nicolae Minea întâlnirea cu ziariştii, având în vedere că în stilul caracteristic el nu este nici acţionar, nici administrator la firma pe care funcţionează Hotelul Alutus. Ca o probă a nebuniei de care dă dovadă Minea în ultima perioadă, redăm o frază pe care i-a adresat-o acesta lichidatorului judiciar Ştefan Bordea: „Dacă vii la Hotelul Alutus pentru evacuare am un pistol cu două gloanţe, unul pentru tine şi unul pentru mine!". Oamenii legii trebuie să acţioneze cu fermitate în acest caz şi să întroneze domnia legii la Hotelul Alutus.
Web Design by DowMedia