• „Începând din 1994, eu întotdeauna l-am asimilat pe Petre Ungureanu ca un interlop. De ce spun acest lucru? Asta pentru că între anii 1994 şi 1996 îşi crease o reţea de hoţi în Austria şi Germania, care furau piese auto şi autoturisme, pe care apoi le comercializau în Ungaria şi România", a mai precizat printre altele consilierul judeţean PDL Petre Grigore
Recent, în presa locală au apărut mai multe „informaţii" tendenţioase şi se pare prelucrate în laboratoarele prefectului Petre Ungureanu, care spun printre altele că vicepreşedintele PDL Vâlcea, Gheorghe Gheorghe, deţine pe numele fiului său un magazin de vise, iar consilierul judeţean Petre Grigore „ţine de şase" la afacere în calitate de avocat.
În replică la toate aceste acuzaţii, avocatul Petre Grigore a ţinut să ne precizeze: „Am citit cu stupoare acele artiocole din presa locală. Am rămas uimit când în articolul respectiv se face trimitere la doi vicepreşedinţi ai PDL Vâlcea, respectiv la Gheorghe Gheorghe şi la Petre Grigore. Trebuie să recunosc că Gheorghe Gheorghe are un fiu, pe care îl cheamă Alexandru, şi care deţine unul dintre cele cinci magazine de vise din Vâlcea. Anul trecut, printr-un ordin al prefectului, s-au făcut mai multe verificări la aceste magazine, ocazie cu care fiul lui Gheorghe Gheorghe a fost amendat cu o sumă de peste 200 milioane lei vechi.
Firesc, el a apelat la mine, fiind avocat, ca să îl apăr în proces pentru anularea procesului-verbal de contravenţie. Acest proces a fost câştigat de mine în instanţa de judecată. Totodată, prefectul Petre Ungureanu a sesizat şi DIICOT-ul. Şi acolo am fost angajat avocat şi m-am prezentat cu Alexandru Gheorghe la DIICOT. În urma verificării, atât a documentelor cât şi a percheziţiilor care s-au efectuat, s-a constatat că totul este în regulă şi că Alexandru Gheorghe nu a încălcat legislaţia şi nu a comercializat produse etnobotanice interzise. Este o listă dată de către Guvern, prin care s-a stabilit ce anume poroduse sunt interzise de la comercializare. În urma acestor verificări, cei de la DIICOT au dat rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale. Au apărut acum aceste informaţii în presă, care cred că au fost tratate cu uşurinţă.
Astfel, se face trimitere la Gheorghe Gheorghe că ar deţine un magazin de vise pe numele fiului său, ceea ce nu este real. Fiul său este matur şi are el personal un magazin de vise. Se mai face trimitere că eu, în calitatea mea de avocat, aş «ţine de şase» la aceste afaceri. Probabil se referă la faptul că am câştigat atât procesul în civil, de anulare a procesului verbal de contravenţie, cât şi la DIICOT. Asta nu înseamnă a ţine de şase, asta înseamnă doar a-mi face datoria de avocat. Dacă mă angajează un criminal, de exemplu, într-un proces, asta nu înseamnă că pot fi asimilat cu criminalul respectiv. Ce cred eu de fapt că se urmăreşte? Am văzut mediatizarea asta şi modul în care tot timpul se discută despre aceste magazine de vise care, potrivit legii, funcţionează legal. În opinia mea, aceste magazine de vise sunt lăsate să funcţioneze tocmai pentru a acoperi traficul de droguri şi de etnobotanice interzise.
Altfel nu-mi explic de ce se face atâta propagandă pe baza comercializării legale a unor plante în magazinele de vise. Am stat şi am analizat să văd despre ce este vorba şi am ajuns la o concluzie. Am văzut şi m-am consultat şi cu unii specialiştii ce se întâmplă în spital. În spital ajung unii care s-au drogat şi intră în sevraj. Pentru a scăpa, la indicaţia medicului, declară că au consumat plante etnobotanice, dar de fapt ei s-au drogat. Dacă s-ar fi înregistrat ca pacienţi drogaţi, procedura era foarte diferită. În afară de timpul pe care aceştia trebuie să stea internaţi, mai trebuie anunţate şi instituţiile statului, inclusiv DIICOT. Pentru a scăpa de aşa ceva, la indicaţiile medicilor, declară foarte simplu că au consumat plante etnobotanice. Dacă se verifică la spital, o să se vadă că a scăzut considerabil numărul celor drogaţi.
Al doilea lucru pe care vreau să-l spun este că am ajuns la concluzia că se doreşte de anumite persoane ca să nu se facă investigaţii şi să nu se despisteze cei care fac trafic de droguri şi etnobotanice în Râmnicu Vâlcea. Această campanie este pornită de fapt de prefectul Petre Ungureanu. Cred că el este ultimul în măsură ca să facă aşa ceva, iar eu îl suspectez pe el că de fapt este cel care vrea să acopere adevăraţii traficanţi de droguri din Vâlcea. Eu totdeauna l-am asimilat, începând din 1994, ca un interlop. De ce spun acest lucru? Asta pentru că între anii 1994 şi 1996 îşi crease o reţea de hoţi în Austria şi Germania, care furau piese auto şi autoturisme, pe care apoi le comercializau în Ungaria şi România. Ajungând în situaţia asta şi obişnuindu-se să trăiască în jurul acestor interlopi, a ajuns ca să se şi protejeze personal, să devină unul dintre oamenii de bază ai lui Vasile Gorun.
Petre Ungureanu avea o singură atribuţie: mergea împreună cu locotenţii lui Gorun pe la domiciliile datornicilor şi încheia antecontracte de vânzare-cumpărare pentru imobile. În cazul în care nu achitau datoria la timpul care îl acorda el, acestea erau preluate de Vasile Gorun. Învârtindu-se în această lume a interlopilor, eu bănuiesc că nu face altceva acum decât să acopere această belea care a căzut pe cetăţenii din Vâlcea. Dacă s-ar verifica în mod serios şcolile şi discotecile, s-ar constata la ce nivel a ajuns consumul de droguri în Râmnicu Vâlcea". (Petre Coman)
Web Design by DowMedia