Sâmbătă şi duminică, 14 – 15 august, portretul „Fecioarei de Guadalupe”, este considerată singura Icoană care s-a „imprimat” singură în interiorul Tilmei lui Juan Diego este prezent la Parohia Rita de lângă sediul Vămii. Portretul păstrează în mod miraculos culorile din 1531, iar Tilma care îi serveşte drept suport îşi păstrează proprietăţile naturale. Presa de specialitate apreciază că în acest portret se regăseşte chipul autentic al Fecioarei Maria, Maica lui Isus şi „Femeia” din Apocalipsă.
Însărcinată, Ea ne descoperă dorinţa Ei de Maternitate asupra fiecăruia dintre copiii Ei şi asupra întregii lumi pentru a stabili adevărata Pace, aşa cum a realizat-o în Mexic după apariţiile Sale. Papa Benedict al XIV-lea şi-a exprimat deja uimirea în faţa unei picturi care a sfidat intemperiile timpului. „Totul este miraculos în acest portret ieşit din florile culese de pe un pământ complet arid şi care nu produce decât spini. Este imprimat pe o pânză fragilă încât putem vedea prin ea. Şi totuşi, nici suprema Ei frumuseţe şi nici strălucirea culorilor nu au fost deteriorate de umiditatea lacului vecin care corodează aurul, argintul şi arama”, scria Papa.
Nici un pictor nu au putut explica cum a putut să reziste acest portret încă din 1531. Văzută de aproape, portretul pare să fie pal însă de departe, fiecare culoare este intactă. Contrar tuturor picturilor datând din acea epocă, această imagine miraculoasă nu a avut nevoie de nici o restaurare. S-a încercat să fie „ameliorată”, s-au adăugat îngeri;dar aceştia s-au şters singuri, iar coroana care i-a fost adăugată pe cap, acum abia mai este vizibilă. Sfânta Fecioară a apărut pe Tilma asemenea unui „mestizo”, un amestec al rasei indiene cu cea spaniolă, ajutând unirea celor două rase pentru a forma „Raza”, noua rasă a poporului mexican. Sfânta Fecioară a unit aceste două popoare, indian şi spaniol, dând naştere unei noi naţiuni: cea Mexicană. O nouă naţiune creştină a fost astfel formată prin intervenţia Sfintei Fecioare de Guadalupe.
Web Design by DowMedia