Anda Vlad
• Mihai Mateescu a promis că staţiunea urmează să se dezvolte în următorii ani din propria cenuşă, deoarece, în ultimii ani, lipsa fondurilor şi faptul că multe dintre obiectivele şi vechile hoteluri care atrăgeau turiştii se află în proprietate privată a dus la degradarea imobilelor din zonă.
Săptămâna trecută, la Primăria Băile Govora a fost organizată o conferinţă de presă în cadrul căreia primarul oraşului, Mihai Mateescu a prezentat proiectul de investiţii pentru reabilitarea infrastructurii turistice a staţiunii balneare, prin care se urmăreşte dezvoltarea turismului balnear, respectând trei principii de bază: durabilitate sub aspect ecologic, viabilitate şi rentabilitate sub aspect economic şi echitabilitate din punct de vedere etic şi social pentru comunitatea locală.
Mihai Mateescu a promis că staţiunea urmează să se dezvolte în următorii ani din propria cenuşă, deoarece, în ultimii ani, lipsa fondurilor şi faptul că multe dintre obiectivele şi vechile hoteluri care atrăgeau turiştii se află în proprietate privată a dus la degradarea imobilelor din zonă.
Revigorare a turismului
Aşa cum Impact Real a scris şi în numărul precedent, proiectul va fi realizat prin intermediul POR, Axa Prioritară 5, domeniul de intervenţie fiind crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. Valoarea eligibilă a proiectului este de aproximativ 22,7 milioane de lei, din care 22,3 milioane reprezintă asistenţă nerambursabilă prin FEDR şi 455.540 de lei - cofinanţare eligibilă a oraşului Băile Govora. Conform spuselor primarului Mateescu, perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni, termenul final fiind stabilit la 19 noiembrie 2013.
Noi locuri de muncă
Administraţia locală de la Govora doreşte, prin acest proiect, creşterea duratei medii a sejurului turistic/turist cu aproximativ 35%. Prin reabilitarea Parcului central, iniţiatorii vor realiza modernizarea fântânii arteziene, construirea unui miniamfiteatru în aer liber, reabilitarea chioşcului de muzică; construirea de căi de acces (alei) către izvoarele minerale; construirea de pasarele pietonale peste unul dintre principalele obiective turistice naturale ale staţiunii: pârâul Hinţa şi realizarea unui traseu de cură. „Îi asigur pe govoreni că, în anul 2015 vor găsi o altă staţiune Băile Govora.
Vor găsi o staţiune cu adevărat înfloritoare. Proiectul va avea efecte şi în plan social, pentru că se vor crea şase locuri de muncă permanente, 50 de locuri de muncă pe perioade determinate şi 30 de locuri de muncă indirecte. Astfel, traiul de viaţă al locuitorilor din zonă se va îmbunătăţi ca o urmare a creşterii veniturilor autorităţilor locale” - a declarat primarul staţiunii Băile Govora.
În paralel, în staţiunea Băile Govora se mai desfăşoară un proiect extrem de important, respectiv reabilitarea Hotelului Palace la standarde de patru stele, care va face obiectul unei finanţări de 16,6 milioane de lei de la Uniunea Europeană. Administraţia locală doreşte ca cele două proiecte să fie derulate în acelaşi timp, pentru ca rezultatul să fie unul benefic pentru staţiune.
Web Design by DowMedia