• din 243 de angajatori chemaţi de AJOFM Vâlcea, au fost prezenţi doar 38 de firme • aproape jumătate din şomerii prezenţi la Bursă au fost selectaţi pentru încadrare sau au fost angajaţi direct
Pentru a veni în sprijinul vâlcenilor care doresc să se angajeze sau să beneficieze de serviciile AJOFM Vâlcea, dar şi în sprijinul angajatorilor aflaţi în căutare de forţă de muncă, AJOFM a organizat vineri 24 aprilie 2009, „Bursa generală a forţei de muncă”. Evenimentul a avut loc în Rm. Vâlcea la Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulţilor din Rm. Vâlcea. Au participat persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fie că erau şomeri sau lucrează şi doresc schimbarea locului de muncă. Pentru acest eveniment AJOFM Vâlcea a contactat 243 de angajatori din judeţul Vâlcea.
La Bursă au fost prezenţi 38 de angajatori care aveau disponibil 637 de locuri de muncă vacante, în diverse domenii de activitate şi meserii, precum: construcţii (zidar, dulgher, fierar-betonist); alimentaţie publică (ospătar, bucătar, barman); turism (recepţioner hotel, cameristă, asistent medical fizioterapie); confecţii (croitor); servicii (muncitor necalificat). Au participat peste 2.100 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Dintre participanţi, 923 au fost selectaţi de angajatori pentru interviu în vederea încadrării, iar 203 persoane au fost încadrate pe loc.
Având în vedere contextul economico-financiar mondial şi naţional, Bursa generală a forţei de muncă a reprezentat o acţiune foarte importantă, iar în acest sens au fost prezenţi Dumitru Nicu Cornoiu - Ministru Secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, subprefectul de Vâlcea, directori ai deconcentratelor şi alţi demnitari din cadrul Ministerului Muncii şi Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
„Considerăm că această acţiune se impunea, având în vedere că în ultimele luni balanţa forţei de muncă locală a suferit modificări majore, în sensul creşterii numărului de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi şi diminuarea numărului de locuri de muncă oferite.
Pe lângă activitatea specifică de mediere a locurilor de muncă, la bursa de forţă de muncă au fost prezentate participanţilor o serie de măsuri active precum formarea profesională, subvenţionarea locurilor de muncă, creditarea, consilierea profesională, informarea privind cariera şi altele, care coroborate cu diverse măsuri guvernamentale legiferate în acest an, vor putea conduce într-un termen scurt şi mediu la creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în judeţul Vâlcea şi la nivel naţional. Rezultatele finale ale acestui eveniment vor fi comunicate în zilele următoare, pe măsura centralizării lor”, a declarat Cristiana Barbu, director executiv al AJOFM Vâlcea.
Web Design by DowMedia