În urma unor consultări între conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea şi directorii celor trei mari societăţi de pe platforma chimică vâlceană, Oltchim, CET Govora şi Uzinele Sodice Govora a reieşit faptul că USG este singura care nu resimte deocamdată efectele crizei economice. Platforma industrială asigură de altfel circa 60% din produsul intern brut al judeţului Vâlcea. Singurul mare agent economic de pe platforma industrială care nu pare să resimtă efectele crizei sunt Uzinele Sodice Govora SA. În privinţa Uzinelor Sodice Govora, influenţele crizei financiare par să fie nesemnificative deoarece liniile de aprovizionare tehnico-materială n-au fost afectate, iar programul de desfacere a produselor pentru anul viitor nu va suferi modificări.
Semnalele pieţei interne şi externe sunt pozitive, în sensul că cererea de sodă în 2009 va rămâne relativ constantă. Uzinele Sodice SA sunt deţinute în proporţie de 92,91% de compania Ciech Chemical Group din Polonia. Constantin Roibu, directorul general al companiei Oltchim a dat asigurări că, până la 31 ianuarie 2009 nu vor mai exista opriri ale unor instalaţii de producţie la Oltchim, iar funcţionarea companiei ar putea fi asigurată printr-o „infuzie de creanţe cu garanţie guvernamentală”. Pe de altă parte, recent anunţata reducere a activităţii la societatea Oltchim îi impune şi furnizorului său de energie electrică şi de abur tehnologic, CET Govora SA, anumite restricţii de producţie.
„A fost elaborat un nou program, ţinându-se seama de necesarul real de energie al principalului nostru beneficiar de pe platforma chimică”, a precizat Mihai Bălan, directorul general al CET Govora. Directorul CEt Govora a cerut reducerea tarifului de transport pe calea ferată al cărbunelui, arătând că „transportul lignitului, de la Exploatarea Minieră Berbeşti până la CET, a ajuns să coste mai mult decât valoarea cărbunelui, care şi el se vinde la un preţ exagerat de umflat”. CET Govora SA este în totalitate în proprietatea CJ Vâlcea.
Constantin Roibu, directorul general al companiei Oltchim a dat asigurări că, până la 31 ianuarie 2009 nu vor mai exista opriri ale unor instalaţii de producţie la Oltchim, iar funcţionarea companiei ar putea fi asigurată printr-o „infuzie de creanţe cu garanţie guvernamentală”.
Web Design by DowMedia