Primarul Vasile Pârvu Boeangiu este unul dintre cei mai puternici şi active edili din zona rurală a judeţului. El a câştigat alegerile din comuna Alunu în primul tur de scrutin, obţinând şi 8 mandate de consilier lucru deloc uşor pentru un liberal care candida într-o zonă oarecum roşie. Medic veterinar Boeangiu şi-a sacrificat o parte din veniturile familiei în 2004 când a obţinut primul mandat. Lumea a văzut că vrea să facă ceva pentru oameni, că nu este un profitor şi de aceea l-a reales.
Am vizitat recent comuna şi am văzut schimbările majore, schimbări despre care am mai scris în ultima perioadă. Recent comuna a primit , la insistenţele primarului, un nou microbuz şcolar. “ Copii aveau nevoie de el, la noi distanţele sunt foarte mari între sate, erau copii carer trebuiau să mergă pe jos 7-8 Km până la şcoală sau grădiniţă, şi nu pe asfalt. Acum microbuzul şcolar va duce probabil la desfinţarea unei şcoli dar asta este. Părinţii cae au copii în şcoala din satul Igoiu vor vrea să îi mute la o şcoală din centrul comunei unde condiţiile sunt mult mai bune.
Ştiu că se va întâmpla aşa şi voi face tot posibilul ca în această clădire, în care funcţionează şcoala din Iogou, să realizăm un muzeu al comunei. Această casă a fost construită de bunicul meu care şi el a fost primar în Alunu. În memoria lui am candidat şi am dorit să rtâmân aici, să fac ceva trainic în comuna noastră” spune primarul. Intenţia de a transforma sediul şcolii în muzeu este una lăudabilă ţinând cont de trecutul zonei, de istorie.
Într-un document, datat din 10 februarie 1525, Radu Voievod, domnul Ţării Româneşti confirmă satul Alunu mănăstirii Bistriţa «ca să le fie un sat anume Alun cu tot hotarul şi cu toate hotarele şi cu toate moşiile». Acest act este semnat printre alţii şi de «Jupân Radu, mare comis», probabil ctitorul acestei mânăstiri.
Într-un hrisov din anul 1502 satele Roşia, Igoiu şi Alunu sunt atestate ca fiind punctul de întâlnire al hotarelor dintre aceste sate sub denumirea de Brumalinul. (T.G.)
Web Design by DowMedia