„Ziarul de Vâlcea” a avut dreptate
Nicu Trandafir
În lunile martie şi aprilie am publicat mai multe articole despre o haimana ce teroriza populaţia din oraşul Berbeşti. Scriam atunci despre faptul că procurorii vâlceni (Horezu) sunt într-un fel vinovaţi pentru bătăile încasate de diverşi cetăţeni de la Cristian Meilă. Individul a fost judecat în stare de liberatete de multe ori şi eliberat de instanţe datorită faptului că dosarele şi martorii procuraturii nu au fost în stare să îl bage după gratii. Poliţiştii se plângeau că îl reţin inutil pe acest derbedeu care apoi le râde în nas.
Recentele comunicate de presă ale IPJ care reclamă lovirea, ultragierea, unui poliţist din Costeşti de către alt derbedeu, recidivist, precum şi faptul că procurorii nu au dispus cercetarea acestuia în stare de arest ne fac să credem că am avut dreptate. Prin alt comunicat emis la o zi după cel al Poliţiei procurorii din conducerea judeţeană încearcă să ia apărarea colegilor din Horezu şi îi jignesc pe poliţiştii care au întocmit comunicatul anterior făcându-i agramaţi.
Este evident că în acest moment între cele două instituţii este o stare de tensiune. Deloc benefică populaţiei judeţului. Vâlcenii au nevoie de poliţişti bine pregătiţi care îşi fac datoria şi de procurori care întocmesc dosare fără cusur celor care tulbură liniştea, ordinea publică, celor care bat şi ameninţă oameni nevinovaţi. O colaborare bună între procurori şi poliţişti este absolut necesară pentru siguranţa şi încrederea populaţiei.
Astfel de comunicate şi de situaţii încurajează actele de violenţă şi duc la creşterea numărului de infracţiuni. Credem că ar fi cazul ca procurorii să îşi schimbe modul de lucru şi să adopte poziţii legale şi verticale. Redacţia noastră a criticat uneori acţiunile unor procurori iar şefii instituţiei au dispus emiterea unor comunicate în care eram certaţi că ne interesăm de activitatea celor din Procuratură mai mult eram sfătuiţi să renunţăm la procedeul de a trimite adrese oficiale către DNA sau Procurorul General.
Noi nu am trimis adrese decât în interesul cetăţenilor şi în ideea de a sprijini actul de justiţie. Dacă un poliţist a fost bătut, înjurat şi dezbrăcat de uniformă, în timp ce se afla în serviciu, atunci un oarecare cetăţean la ce se poate aştepta? Dacă pentru lovirea unui poliţist nu eşti arestat atunci înseamnă că pe un ziarist poţi să-l baţi până îi rupi oasele? Ce infractor să se mai teamă de procurorii din Horezu?
Web Design by DowMedia