Jaf în comuna Dăeşti (III)

duminică, 3 august 2008

ÎN ATEN├×IA DNA!

Jaf în comuna Dăeşti (III)

Bilanţ al unei administraţii corupte

Nicu Trandafir

Timp de două ediţii am detailat operaţiunile prin care Ion Dobre, primarul din Dăeşti, ajutat de nişte consilieri coruptibili şi iresponsabili şi de funcţionari inconştienţi a reuşit să deposedeze comuna de mii de metri pătraţi de teren. Pământul a fost vândut pe bani de nimic unor privatizaţi care l-au sprijinit apoi în campania electorală. Banii obţinuţi din vânzare au fost risipiţi pe lucrări edilitare plătite foarte scump, lucrări executate de multe ori pe terenuri private în plină campanie electorală.

Primăria din Dăeşti nu are nici acum sediu, după atâţia ani, administraţia plătind chirie pentru o clădire improprie. Banii din fondul de rulment destinaţi ridicării unui sediu au fost din nou păpaţi. În schimb administraţia a plătit cu sume exagerate cel puţin două proiecte de sediu unui arhitect „prieten”. Nu este exclus ca primarul să încerce achitarea unui al treilea proiect în acest mandat. Până atunci recapitulăm pentru a fi mai uşor procurorilor care vor face cercetările aspectele ce trebuiesc verificate:

1)Ce terenuri au achiziţionat de la primărie în urma unor licitaţii mascate diverşi indivizi ( Francezul, Olandezul, Antonie, Florin, actualul viceprimar şi un mahăr al alcoolului)?

2)Cine i-a fost şef de campanie primarului şi ce terenuri şi averi are acesta?

3) Unde au fost publicate anunţurile de licitaţie, când s-au ţinut acestea, cine a făcut parte din comisiile de licitaţie?

4)Cât era preţul unui metru pătrat în zonă la data la care au fost vândute terenurile?

5)Ce s-a întâmplat cu fondul de rulment, ce lucrări au fost achitate cu el şi ce societate comercială le-a executat?

6)Care este suprafaţa totală de teren scos din domeniul public trecut prin votul consilierilor în domeniul privat al primăriei şi vândut ulterior?

7)Câţi metri pătraţi d e pădure au fost defrişaţi de pe aceste ternuri, în ce interval de timp şi cu a cui aprobare?

8)Cine a achitat chefurile de la Perla Oltului ţinute după fiecare tranzacţie, câţi bani au primit consilierii d e la primar după fiecare vot de acest gen ?

9)De ce nu a fost votat până acum PUG-ul comunei deşi este realizat de patru ani şi achitat?

10)Ce firme şi indivizi au beneficiat de sprijinul administraţiei care a achitat mereu contravaloarea unor modificări ale PUG în sensul introducerii în intravilanul comunei a unor terenuri din extravilan?

11)Ce arhitecţi au realizat proiectele pentru noul sediu al primăriei şi ce bani au obţinut aceştia din bugetul primăriei Dăeşti ?

12)Cine a făcut expertiza subevaluată a terenurilor şi unde s-au redactat actele de vânzare?.

13)Ce magistraţi vâlceni sau rude ale acestora au intrat în posesia unor terenuri cumpărate de la primăria Dăeşti?

14)Ce ştiu poliţiştii care au lucrat în comună, cine sunt procurorii care au dispus NUP pe mai multe plângeri penale împotriva primarului?

15)Care sunt privatizaţii din zonă care au făcut presiuni asupra salariaţilor lor să îl voteze la ultimele alegeri pe Ion Dobre?

16)Ce avere are acesta, de ce nu şi-a declarat-o pe siteul primăriei, ce credite ce debite, ce bunuri?

17)Cine a reuşit să concesioneze terenuri din islazul comunal, la ce preţ şi cu a cui aprobare?

18) Câţi cetăţeni din comună au depus cereri de retrocedare a unor terenuri şi de ce aceştia nu au primit teren din terenul vândut în schimbul celui pe care l-au deţinut cândva?

Sesizată şi Poliţia

„ Ziarul de Vâlcea“ a înaintat Seviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate materialele apărute în ultimele trei ediţii precum şi o adresă prin care redacţia îşi exprimă acordul de a ajuta organele de anchetă cu toate informaţiile pe care le deţine, acte, înregistrări audio şi video, fotografii. Demersul nostru este generat de faptul că alăturarea primarului, a mai multor consilieri locali şi funcţionari publici într-un grup care a prejudiciat statul de o sumă ce nici nu poate fi calculată exact d e redactorii noştri dar care depăşeşte cu siguranţă 10 miliarde d e lei se încadrează în segmentul de care răspunde acest serviciu.

Jurnaliştii au dreptul să păstreze confidenţialitatea surselor de informare, dar acest drept cade atunci când este vorba de interesele statului, ale unei comunităţi locale.  „Ziarul de Vâlcea” nu poate fi complice a unor infractori şi nu poate să nu ajute organele de anchetă indiferent de pierderile economice generate  de timpul ce îl vor pierde redactorii noştri dând declaraţii sau apărând în instanţe ca martori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe