Aşa cum o face de ani buni, şi în 2007,
Continuăm să vă prezentăm rezultatele obţinute de sportivii legitimaţi la secţiile Clubului Sportiv Chimia în 2007, dar şi ce-şi propun antrenorii secţiilor respective pentru viitor. Potrivit directorului Ion Iorgu, anul 2007 a fost unul extrem de benefic, din punct de vedere al rezultatelor obţinute de sportivii săi, pentru Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea, club departamental al Agenţiei Naţionale de Sport. De altfel, activitatea Clubului Sportiv Chimia a avut ca orientare strategia generală de organizare şi dezvoltare a activităţii de educaţie fizică şi sport, elaborată de Agenţia Naţională pentru Sport şi realizarea obiectivelor şi indicatorilor din Programul „Promovarea Sportului de Performanţă”, întocmit pentru perioada 2005-2008.
Întreaga activitate a conducerii clubului vâlcean, a profesorilor, antrenorilor, s-a axat pe o cât mai bună prezentare a sporturilor practicate în cadrul clubului prin extinderea acţiunilor de selecţie şi promovare a tinerelor talente, iar pe de altă parte pe îmbunătăţirea procesului de pregătire a sportivilor „chimişti”. Din acest punct de vedere trebuie spus că această instituţie sportivă a beneficiat de un sprijin permanent fără de care rezultatele obţinute nu ar fi fost posibile.
Pe lângă sprijinul de specialitate primit de la Agenţia Naţională pentru Sport, precum şi al celui material, din partea Primăriei municipiului Rm. Vâlcea, Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Direcţiei Judeţene pentru Sport, în special în ceea ce priveşte găsirea mijloacelor financiare pentru stimularea sportivilor cu rezultate deosebite, organizarea antrenamentelor necesare în perioadele precompetiţionale şi în general pe asigurarea unor condiţii cât mai bune de pregătire a sportivilor şi participarea la competiţiile înscrise în calendarele oficiale ale federaţiilor de specialitate.
Se munceşte şi la judo
Secţia de judo condusă de antrenorul Ion Luciu a participat în 2007 la toate acţiunile prevăzute în calendarul sportiv intern respectiv campionatele naţionale de seniori, juniori I, juniori II, tineret şi Cupa României. Conducerea clubului apreciază că rezultatele obţinute în ultima perioadă de sportivii secţiei de judo dau speranţe că în cel mai scurt timp aceste rezultate vor depăşi graniţa internă a succesului.
A nu se uita că sportivul Lotului Naţional, Viorel Pană, împreună cu colegele de la Chimia, Adelina Sturzu şi Valenti9na Târcă, au obţinut un loc I şi un loc II la turnee internaţionale din Ungaria şi un loc III la Campionatul Naţional U23 de la Oradea, prin acelaşi sportiv, Viorel Pană, un loc III la Cupa României şi două locuri V la Campionatul Naţional de Tineret şi Campionatul Naţional de juniori de la Oradea. Se mai pot adăuga locul X şi locul V obţinute la Cupa Mondială de la Bucureşti şi Campionatul Naţional de Seniori de la Cluj. Urmare acestor rezultate, conducerea secţiei de judo îşi propune pentru 2008 un număr de 3 medalii la campionatele naţionale, 6 calificări la finala Campionatului Naţional de copii şi un sportiv la Lotul Olimpic de seniori.
Un sac de medalii la karate
Secţia de karate a Clubului Sportiv Chimia, condusă de antrenorii emeriţi Constantin Daneş şi Dinu Paul, este secţia care a adus clubului cel mai mare număr de medalii în 2007. astfel, anul 2007 s-a deschis cu participarea karatiştilor chimişti la Campionatul Naţional de seniori, minicadeţi şi cadeţi pe stil, la Braşov. Aici, sportivii chimişti au obţinut 13 medalii, 4 de aur, 4 de argint şi 5 de bronz, prin Marian Totelecan, Paul Dinu, Silviu Ghiţă, Andi Ştifu, Roxana BarbuIulia Avram, Raluca Frumuşelu, Mihai Mazilu şi Nicolae Stanciu.
În luna aprilie a urmat Campionatul Naţional Interstiluri WKF, seniori, la Braşov, unde s-au obţinut 3 medalii, din care 2 de aur şi 1 de argint, prin Marian Totelecan şi Paul Dinu. La sfârşitul lunii septembrie, 2007, în Germania a fost Campionatul European de karate Goju Ryu pe individual şi echipe, seniori, competiţie de la care sportivul chimist Marian Totelecan s-a întors cu o medalie de bronz, la individual, şi o medalie de argint, la echipe. În luna septembrie, acelaşi sportiv, component la Lotului Naţional, a participat la Campionatul European de karate – Shotocan, seniori de la Veneţia, unde a ocupat un loc III cu echipa.
Cadetul Andi Ştifu, component al Lotului Naţional, alături de antrenorul său, Paul Dinu, a fost prezent la sfârşitul lunii octombrie, 2007, la Campionatul Naţional de Karate WKF, cadeţi şi juniori, de la Istambul – Turcia, unde a avut o comportare meritorie, dovedind că se află pe o pantă ascendentă a progresului. Tot în octombrie, anul trecut, a fost la Braşov, finala Campionatului Naţional de karate pentru copii şi juniori, unde karatiştii chimişti au obţinut 9 medalii, 1 de aur, 2 de argint şi 6 de bronz, cu următorii sportivi: Daniel Păun, Roxana Barbu, Cristina Ardeleanu, Diana Cocoşi, Silviu Ghiţă, Florin Creangă, Bogdan Gogoloşi şi Narcisa Căţea.
La începutul lunii noiembrie, în Cehia a avut loc Campionatul European de karate Grand Prix unde vâlcenii au obţinut 9 medalii, 6 de aur şi 3 de bronz. Obiectivele secţiei, pentru 2008, ar fi: 2 medalii de aur la Campionatele Naţionale Interstiluri, 4 medalii de argint la Naţionalele Shotocan, 3 medalii de argint la Naţionalele Guju – Riu, un loc 1, 2 sau 3 la Campionatul European.
Web Design by DowMedia