La finele acestei săptămâni se va da startul în cea mai importantă competiţie handbalistică feminină: Cupa Mondială. La turneul final au ajuns să participe 24 de echipe ce vor face parte din şase serii. Potrivit regulamentului de desfăşurare, din fiecare grupă se vor califica primele două echipe, iar cele 12 formaţii astfel calificate vor forma cele două grupe semifinale.
Echipa României, antrenată de Gheorghe Tadici, pare a avea o misiune extrem de uşoară, fiind într-o grupă cu o singură formaţie din Europa, modesta Polonia, cu una din Asia (China) şi una din Africa (Tunisia). În mod normal, în aceste condiţii desfăşurarea primei faze a întrecerii nu poate pune sub semnul întrebării dacă România va avea emoţii, ci doar la ce scoruri va învinge.
În cele ce urmează iată componenţa celor şase grupe:
Grupa A: Franţa, Croaţia, Argentina, Kazahstan
Grupa B: Rusia, Brazilia, Macedonia, Australia
Grupa C: Norvegia, Austria, Angola, Rep. Dominicană Grupa
D: ROMÂNIA, Polonia, China, Tunisia Grupa
E: Ungaria, Spania, Japonia, Congo Grupa
F: Germania, Coreea de Sud, Ucraina, Paraguai
Din simpla citire a componenţei grupelor, se poate observa că, în timp ce Rusia (campioana en-titre) şi România (vicecampioana mondială) au misiuni relativ uşoare în prima fază. Grupele celelalte sunt mai echilibrate, Franţa urmând a avea o misiune dificilă contra Croaţiei, Norvegia contra Austriei, Ungaria contra Spaniei şi Germania contra sud-coreencelor.
Cu câteva zile în urmă selecţionatele din Republica Dominicană şi Congo erau pe punctul de a se retrage de la turneul final, caz în care IHF putea chema pe ultima „sută de metri” două dintre formaţiile eliminate la barajele din vară: Serbia şi Suedia, aceasta din urmă învinsă după o dublă cu România.
După ce va trece de grupe, România îşi va disputa adevărata miză a competiţiei. În grupa semifinală, România trebuie să ocupe locul 1 sau 2 pentru a-şi asigura prezenţa la Olimpiada din 2008 de la Beijing, dar şi pentru a rămâne în cursa obţinerii unui loc pe podium.
Ascuns de către unii, dar declarat oficial de către alţii, obiectivul real al echipei ţării noastre îl constituie câştigarea titlului mondial. Ratarea unui astfel de obiectiv ar atrage criticile multor contestatari ai antrenorului Gheorghe Tadici, deja vociferându-se pe tema neconvocării la naţională a Simonei Gogârlă.
Dacă mai punem în balanţă şi faptul că de la Campionatul Mondial mai lipsesc accidentate Valentina Ardean şi Cristina Vărzaru, iar pe listă se găsesc debutantele Camelia Balint şi Florina Bârsan, avem o primă imagine a riscului enorm pe care şi-l asumă selecţionerul.
Lotul României pentru Campionatul Mondial din Franţa este format din: Portari: Luminiţa Dinu, Tereza Tamaş şi Talida Tolnai. Interi: Steluţa Luca, Adina Meiroşu, Narcisa Lecuşanu (foto), Clara Vlădineanu, Cristina Neagu, Roxana Gatzel, Aurelia Brădeanu şi Valeria Beşe. Extreme: Camelia Balint, Ada Nechita şi Ramona Maier Pivoţi: Ionela Gâlcă, Raluca Ivan şi Florina Bârsan.
Alte articole din editia curenta:
Incoruptibilii din Consiliul Judeţean
Rovana Plumb, un parlamentar mediocru în Români...
Centrul olimpic sămânţă de scandal
Încercări de divizare a două comune
PSD a câştigat în judeţ, democraţii în Râmnic
Podul de la Frânceşti a fost distrus de…p...
Începe Mondialul
Sparle si soparle
Organizaţia municipală a PSD Valcea sărbătoreşt...
Primăria Râmnicului mai împarte 43 de miliarde
Tableta a…politică Perdanţii şi absenteismul
George Popolan i-a dat o lecţie edilului Ion Dobre
Elevii vâlceni – apreciaţi la concursuril...
Trei răniţi în urma unui accident
Lăpuşata va avea canalizare
Web Design by DowMedia