AJF-ul se pregăteşte de Adunarea Generală
După o scurtă vacanţă, de curând s-a reluat activitatea la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Oamenii din conducerea acestei instituţii pregătesc acum organizarea şi desfăşurarea Adunării Generale, şedinţă ce trebuie să aibă loc înaintea startului unui nou sezon competiţional.
- Domnule preşedinte Constantin Pintilie, din nou la treabă. Asociaţia Judeţeană de Fotbal se pregăteşte pentru startul unei noi ediţii de campionat. Care e situaţia acum?
Aşa după cum am anunţat şi cu ale ocazii, în data de 27 iulie va avea loc Adunarea Generală Extraordinară. Pe ordinea de zi va fi un singur punct important, alegerea membrilor în Biroul Executiv ca reprezentanţi ai echipelor din diviziile D, Onoare şi sectorul Copii şi Juniori. Este posibil să supunem la vot propunerea venită din partea unui reprezentant al unei echipe afiliate la AJF prin care se cere aprobarea schimbării sistemului competiţional astfel ca încă din acest sezon Divizia D să aibă două serii. Cred că această propunere nu va avea câştig de cauză pentru că, potrivit regulamentului aprobat de FRF schimbarea sistemului competiţional se discută şi eventual se aprobă cu şase luni înainte de startul unui nou sezon. Până una alta, însă, anunţăm echipele interesate că se pot prezenta la sediul AJF pentru a face transferuri şi totodată facem un apel către echipele care au datorii către AJF să vină şi să şi-i le achite.
- Care e problema cea mai importantă pe care o aveţi în vedere acum?
Cel mai important lucru care ne preocupă pe noi, cei din conducerea AJF-ului, este acela a omologării bazelor sportive. Noi am trimis deja adrese echipelor să-şi pună la punct bazele. Pentru că, vreau să vă spun, în ceea ce priveşte bazele sportive la Divizia D mă voi ţine de cuvânt, adică nu voi trece cu vederea la nici o bază care nu îndeplineşte condiţiile. Îi anunţ de pe acum că au trei variante. Unu, să şi-o facă, doi, să închirieze, cu contract, nu pe fiecare etapă, joc astăzi la Goranu, poimâine la Fedeleşoiu şi apoi la Brezoi. Nu, contract cu baza sportivă respectivă. Şi trei, să se retragă din campionat. Pentru că în conformitate cu hotărârea Biroului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, din 2009 Liga a IV-a va fi preluată de FRF, care va organiza astfel cele patru ligi. Şi, deci, noi nu ne putem prezenta cu baze sportive de liga a patra, la nivel naţional, cu sunt unele dintre ele, astăzi. Şi pentru asta vă promit că veţi vedea baze corespunzător nivelului Ligii a IV-a.
- Despre arbitri ce ne puteţi spune. Se organizează cursuri pentru tinerii arbitri…
După cum aţi văzut, şcoala vâlceană de arbitri, la nivel naţional, vorbesc, şi-a continuat şi-şi continuă drumul. Acum avem trei arbitri promovaţi acum în lotul A, unul (Cătălin Buşi – n.r.), în B şi trei în Lotul C. În ceea ce priveşte arbitrajul aici, pe plan local, aţi văzut, am organizat cursuri pentru tinerii arbitri, pentru că viitorul e al lor.
- Ce aşteptaţi de la noul sezon competiţional?
Gândim să fie mai bun, şi din punct de vedere organizatoric, şi din punct de vedere valoric. Un lucru pe care aş vrea să-l accentuez, şi o să bat monedă pe el la Adunarea Generală e capitolul „disciplină”. Trebuie să înţelegem că fotbalul e un sport şi trebuie să ne manifestăm în conformitate cu regulamentul. Nu mai mergem cu o etapă, două, trei, pentru fapte grave. Pentru că până acum am zis să fim oameni de înţeles, au şi ei greutăţi, dar aşa nu se mai poate. Deci, acolo unde se va greşi grav trebuie luate măsuri în consecinţă.
- Vă mai gândiţi la ideea reînfiinţării grupelor de copii la Liga a IV-a.
Sigur că da. Aşa cum am anunţat, vom reînfiinţa grupele de copii şi juniori la Liga a IV-a. Echipelor le-am dat un termen de un an şi jumătate pentru a-şi forma aceste grupe. Echipele, aşa cum am anunţat, vor avea fiecare câte 15 legitimaţii gratis. Deci din acest punct de vedere nu le va costa nimic Ele nu vor trebui decât să suporte transportul, când joacă în deplasare, sau baremul de arbitraj, când joacă acasă. Astfel, la meciurile astea de juniori vom putea să-i creştem şi noi pe arbitri tineri care termină cursurile.
- Cu observatorii?
Observatorii. Vom face două loturi, observatori la D şi Onoare. Ne gândim să introducem, şi un criteriu de vârstă. Adică, să spune, ai 60 de ani, ai încheiat activitatea. Adică, lasă-i pe alţii mai tineri. Trebuie să vină alţii din urmă să ne înlocuiască pe noi. Asta e gândirea mea dar trebuie să vedem dacă acceptă şi membrii Biroului Executiv. Că hotărârile astea nu le iau eu de capul meu, aşa. Deci, vă anunţ în premieră că voi propune Biroului Executiv ca vârsta maximă pentru observatori să fie de 60 de ani. La federaţie vârsta e de 70 de ani, dar ne permite ca pe plan local să luăm alte decizii decât cele pe care le iau dumnealor acolo.
Ionel GEREA
Web Design by DowMedia