Adunarea Generală a AJF Vâlcea
Nae Chiriţă, noul vicepreşedinte
fotbalul judeţean are statut şi regulamente noi, modificate şi adaptate cerinţelor Federaţiei Române de Fotbal
Circul din anii trecuţi de la Adunarea Generală a lipsit în premieră şi meritul principal aparţine delegaţilor de club. Aceştia, la îndemnul noii conduceri a AJF Vâlcea, au respectat şi s-au respectat în discuţii, în respectarea ordinii de zi şi în alegeri. Chiar şi cei patru candidaţi la funcţia vacantă de vicepreşedinte au dat tonul unei „lupte“ sportive, bazate pe fair-play.
Prezenţa delegaţilor: cvorum din prima!
Prima dovadă a faptului că ceva s-a schimbat în bine în mersul activităţii AJF Vâlcea s-a văzut la ora 11.00, oră oficială de începere a Adunării Generale. N-a mai fost nevoie de „sfertul de oră academic“ pentru a se da telefoane-n stânga şi-n dreapta ca să se-ntrunească cvorumul. Din 87 de delegaţi cu drept de vot, erau deja prezenţi 59, iar pe parcursul primei ore de şedinţă au mai venit alţi 14! La intrare n-a mai fost nevoie de prezenţa jandarmilor, a oamenilor vreunei firme de protecţie şi pază, preşedintele Constantin Pintilie explicând: „am avut şi am mare încredere în respectul şi bunul simţ al delegaţilor de echipe. S-a văzut că în fotbalul vâlcean sunt oameni serioşi, aşa că la ce bun să mai fi chemat jandarmi sau gardieni? Presa şi alţi invitaţi au avut acces fără restricţii pentru că am dorit transparenţă!“
Invitat de marcă: primarul Gutău
În prima parte a şedinţei Adunării Generale a AJF Vâlcea, la întrunire a fost prezent şi primarul Mircia Gutău. Acesta a ţinut să-i felicite pe delegaţi pentru tot ceea ce întreprind în fotbalul judeţean şi le-a prezentat ultimele realizări ale autorităţilor locale pe linie de sport şi de susţinere a fotbalului vâlcean la nivelul Ligii a II-a, acolo unde activează CSM Rm. Vâlcea. În afara primarului Gutău, la prezidiu s-au mai aflat: liderul de sindicat Constantin Pârvu - preşedinte de onoare al AJF Vâlcea, prof. Adrian Comănescu - directorul DSJ Vâlcea şi ing. Gheorghe Nadolu - inspector în cadrul DSJ Vâlcea.
Fiecare Comisie a prezentat raportul
După ce preşedintele Pintilie a vorbit despre activitatea sa scursă de la alegerile din decembrie 2006 şi până în prezent, apoi a vorbit despre planurile de viitor, despre competiţiile ce vor fi organizate în anul 2007. La raportul Biroului Executiv, şeful AJF Vâlcea a decis să dea cuvântul fiecărui preşedinte de comisie. Trezorierul Gheorghe Joiţa a prezentat raportul financiar-contabil al anului 2006 şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs.
Regulamentele şi statutul AJF, aprobate în unanimitate
Modificările la statutul şi regulamentele AJF Vâlcea, creionate de către juristul Radu Sima în colaborare cu toţi preşedinţii de comisii în baza propunerilor venite de la echipe, dar şi de la Biroul Executiv al AJF Vâlcea au fost prezentate delegaţilor prezenţi la Adunarea Generală. Cel mai important lucru aprobat a fost acela că, de acum înainte, candidaţii la funcţiile de conducere în structurile AJF trebuie să fie sau să fi fost în conducerile unor structuri sportive constituite în baza Legii Sporturilor. De asemenea, la regulamente s-au inclus precizări noi legate de modul de soluţionare al contestaţiilor şi de modul de desfăşurare a fazei judeţene a Cupei României.
N-a avut succes noul sistem competiţional
Biroul Executiv al AJF Vâlcea, analizând o propunere venită din partea domnului Gigi Bucuroiu de la ASA Hidroelectra Rm. Vâlcea, a supus atenţiei Adunării Generale o variantă nouă de disputare a Ligii a IV-a - cu play-off şi play-out - la startul căreia s-ar alinia 20 de echipe. Pentru trecerea la acest sistem, echipele de pe locul 2 din Liga a V-a ar fi urmat să dispute în vară meciuri de baraj pentru promovare. Datorită necunoaşterii suficiente a acestei propuneri, dar şi ca urmare a unei reticenţe faţă de introducerea unui sistem nou, revoluţionar, în fotbalul judeţean, la vot au fost mai mulţi cei care au optat pentru păstrarea actualului sistem competiţional.
Chiriţă, la un pas de a câştiga din primul tur
Cel mai aşteptat moment, cel al alegerilor pentru funcţia de vicepreşedinte al AJF Vâlcea, a însemnat şi o reverificare a prezenţei în sală. Din 73 de delegaţi prezenţi, doi nu au avut drept de vot, fiind membri în Biroul Executiv. prin urmare, în urma numărării voturilor a rezultat:
Al. Crânguş: 3 voturi M. Cumpănaşu: 14 voturi N. Croitoru 16 voturi Nae Chiriţă 35 voturiAlte trei voturi au fost nule, prin urmare Nae Chiriţă a fost la un pas de a se impune din primul tur. Surpriza cea mare a oferit-o Dumitru Cumpănaşu, acesta având 14 voturi în condiţiile în care toate voturile adunate la un loc la toate alegerile la care a candidat nu depăşeau un sfert din totalul de anul acesta. În „finală“ au rămas foştii colegi de arbitraj Nae Chiriţă şi Nicu Croitoru. Primul dintre ei a avut susţinerea masivă a echipelor din sudul judeţului şi din zona Horezu, prin urmare a izbutit să se impună, deşi a fost imediat contestat de Dumitru Drăgănescu de la Forestierul Romani. Din cele 71 de voturi câte ar fi trebuit să fie în ultimul tur, două nu au mai fost exprimate (delegaţii părăsind sala), iar Nae Chirţă a adunat 41 de voturi faţă de doar 28 de voturi ale lui Nicu Croitoru.
Web Design by DowMedia