Legitimitate deplină pentru noua conducere a AJF Vâlcea
Pintilie, preşedinte în unanimitate!
trei delegaţi care au fost împotriva „talibanului“ au părăsit sala înainte de exprimarea votului
După cel mai agitat tur de campionat din fotbalul judeţean, cauzat de interimatul apărut la conducerea AJF ca urmare a demisiei lui Mihai Persu, a venit şi momentul alegerii celui de-al patrulea preşedinte ales din istoria Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea. Înainte de organizarea în actuala formulă a AJF preşedinte a fost profesorul Sergiu Zbârnea. Din anul 2001 fotbalul judeţean a fost condus de Gheorghe Constantin, iar în februarie 2006 a fost ales Mihai Persu. Acesta din urmă a demisionat, cum spuneam, şi interimatul l-a asigurat Viorel Neacşu. Pe 2 decembrie, sub directa supraveghere a lui Patriţiu Abrudan, trimis la Rm. Vâlcea de către Federaţia Română de Fotbal, Adunarea Generală a AJF Vâlcea a fost pentru prima dată în ultimii şase ani mai calmă, mai liniştită şi mai civilizată decât se putea aştepta oricine. Practic, la această Adunare s-au făcut poftele tuturor şi s-au pus în practică lucruri care altădată nu erau posibile. În cele ce urmează vă prezentăm cele mai importante momente ale şedinţei ce s-a terminat cu vot deschis şi cu alegerea în unanimitate - 78 de voturi din 78 de delegaţi prezenţi - pentru Constantin Pintilie. Cel numit cândva „talibanul“ a ajuns în fruntea AJF Vâlcea cu un număr record de voturi, mai multe decât au avut toţi ceilalţi candidaţi, cu ani în urmă, la un loc! Adunate, voturile obţinute de Gheorghe Constantin în „duelul“ cu Sergiu Zbârnea şi voturile lui Mihai Persu în „lupta“ cu Dumitru Lovin sunt mai puţine decât a avut acum Pintilie. Motivul: la start au fost trei candidaţi, la vot a rămas doar unul. Ceilalţi doi, „Miticii“ Lovin şi Cumpănaşu au ieşit din cursă înainte de a se trece la vot.
Candidatura lui Lovin, admisă de FRF, respinsă de Adunare
Analizând candidaturile depuse pentru Alegerile din 2 decembrie, în Biroul Executiv al AJF Vâlcea s-a luat decizia de respingere a dosarului depus de Dumitru Lovin. Motivele reale ţin de interpretarea statutului AJF Vâlcea, astfel că Lovin a fost nevoit să solicite Federaţiei Române de Fotbal un răspuns clar, acesta venind din partea juriştilor FRF care au recomandat acceptarea pe buletinul de vot al fostului şef al Comisiei de Disciplină din cadrul AJF. Forţând puţin lucrurile - pentru că FRF a zis „DA“ la ceea ce Biroul Executiv zisese „NU“ - Patriţiu Abrudan a cerut votul Adunării Generale pentru ca aceasta să decidă dacă Dumitru Lovin poate sau nu să candideze. Din cele 81 de voturi, doar 25 au fost „pentru“. Chiar dacă viceprimarul oraşului Horezu a susţinut că nu trebuia să se voteze acceptarea lui Dumitru Lovin, ci doar să se ia act de ea, iar numele acestuia să apară pe buletinul de vot, nu s-a luat în considerare această pertinentă observaţie. Oricum, Dumitru Lovin a sesizat riscul de a pica în derizoriu şi a părăsit Adunarea Generală. Dacă doar 25 de voturi au fost pentru ca Lovin să fie pe buletinul de vot, e clar că şi mai puţine ar fi fost pentru alegerea sa ca preşedinte. A fost, aşadar, cea mai elocventă dovadă a faptului că Lovin nu este dorit în fotbalul judeţean!
Susţinătorii lui Lovin au plecat, Cumpănaşu s-a retras!
La puţin timp după ce Dumitru Lovin a decis să părăsească Adunarea Generală a AJF Vâlcea, trei delegaţi cu drept de vot - din partea echipelor Alma Lex Drăgăşani, Topologul Galicea şi Prelcon Horezu - au considerat necesar să plece şi ei. Surpriza mare a venit însă din partea lui Mitică Cumpănaşu. Acesta, din motive greu de înţeles, a decis să anunţe că se retrage din cursa pentru postul de preşedinte al AJF Vâlcea, deşi „semnalele din sală“ arătau că Mitică putea stabili un record personal la numărul de voturi, fără a avea vreo şansă - ce-i drept! - de a-l învinge pe Constantin Pintilie. Aşa după cum prevede statutul AJF, preşedintele ales este obligat să supună validării numele trezorierului şi al secretarului general. Pentru cele două funcţii Pintilie a propus - şi Adunarea a validat în unanimitate pe Gheorghe Joiţa şi Florin Mănoiu.
„Democraţie“ mai mare decât în perioada lui Costică-Vâlcea?
Adunarea Generală din 2 decembrie a scos la iveală două neconcordanţa comparativ cu şedinţa similară din vara anului trecut. Atunci membrilor Biroului Executiv nu li s-a permis să voteze pentru echipele pe care le reprezintă, iar candidatura respinsă de Biroul Executiv al AJF Vâlcea n-a mai fost supusă atenţiei Adunării Generale. Aşa se face că preşedintelui echipei Unirea Tricolorul Goleşti nu i s-a permis să voteze, iar în cursa pentru şefia AJF a rămas doar Gheorghe Constantin, ales - desigur - în unanimitate.
Web Design by DowMedia