Profesioniştii din Vâlcea au urcat în TOP Capital

joi, 16 noiembrie 2006

Profesioniştii din Vâlcea au urcat în TOP Capital

Topul din acest an al cunoscutei reviste economice Capital arată că milionarii în dolari din Vâlcea au urcat în clasament. Evident remarcăm acum că Vâlcea ocupă primul loc din Oltenia prin omul de afaceri liberal Nicolae Sofianu. Redăm în continuare caracterizările făcute de cei de la Capital în TOP ul  recent lansat pe piaţă afacerilor vâlcenilor aflaţi în top.

Dumitru Becşenescu
Turism, distribuţie produse petroliere, transporturi, imobiliare, construcţii
40-42 milioane dolari

Dumitru Becşenescu este preşedintele grupului de firme Antares, care are activităţi în domeniul distribuţiei de gaz lichefiat, imobiliare, construcţii, transport feroviar de marfă, transport rutier de călători, turism, producţie uşi metalice. Cifra de afaceri a grupului a înregistrat în 2005 o creştere cu 15 %. Investiţiile pe care omul de afaceri le-a făcut în turism în acest an se ridică la 2,2 milioane de euro şi au avut ca scop modernizarea zonei de restaurante şi bucătării ale hotelurilor din staţiunea Mamaia, aducând astfel complexul la un standard european de patru stele.

Constantin şi Gheorghe Boromiz
Industrie alimentară
29-30 milioane dolari

De la mica moară de grâu construită în anul 1994 la Râmnicu Vâlcea, a cărei capacitate de producţie nu depăşea 24 de tone/zi, în decursul a numai 10 ani, Boromir Ind s-a dezvoltat într-un ritm susţinut, pentru ca, în prezent, să ajungă să controleze circa 10% din activitatea de morărit şi panificaţie din întreaga ţară. Capacitatea totală de producţie a Boromir atinge, în present, cifra de 1300 de tone/zi. În 2005, grupul Boromir, controlat de cei doi fraţi, Constantin şi Gheorghe Boromiz, a înregistrat o cifră de afaceri de 78 de milioane de euro.  «Ne-am concentrat eforturile asupra extinderii pieţei de vânzare şi asupra diversificării gamei oferite clienţilor, prin realizarea de noi produse«, precizează Constantin Boromiz se numără cele de panificaţie, zaharoase şi de patiserie, cozonacii, dar şi biscuiţii, pişcoturi şi paste.

Ion şi Maria Tudor
Industrie, turism

44 milioane dolari

Lista realizărilor în materie de afaceri, din ultimii doi ani, a soţilor Tudor este destul de lungă. Printre acestea se numără dezvoltarea şi modernizarea bazelor de producţie din cadrul Uzinei Mecanice din Rm- Vâlcea, prin achiziţionarea unei linii de producţie de ţeavă şi profile metalice ; modernizarea secţiilor de producţie şi introducerea de noi standarde în ceea ce priveşte realizarea mobilierului metalic şi accesoriilor ; modernizări ale Complexului hotelier Olăneşti de trei stele(204 camere) şi ale Complexului hotelier Riviera din Mamaia (230 de camere) ; achiziţia de utilaje pentru construcţii. În plus, în acest an, au continuat lucrările la construcţia clinicii de tratament şi recuperare din staţiunea Băile Olăneşti. În acest an, valoarea investiţiilor realizate de familia Tudor a depăşit 5 milioane de euro. Au fost achiziţionate o linie de producţie de ţeavă şi profile metalice din Italia (1,5 milioane de euro) şi utilaje pentru construcţii (peste 2 milioane de euro). Alte 2 milioane de euro au fost investite în restaurantul Bulevard din Rm- Vâlcea. Per total, cifra de afaceri a firmelor soţilor Tudor a fost, în 2005 de circa 176 de milioane de dolari, iar profitul a depăşit valoarea de 16 milioane de dolari

Nicolae Sofianu
Imobiliare, construcţii, turism
40-50 milioane dolari

Nicolae Sofianu a continuat, şi în 2005, investiţiile în domeniul imobiliar, realizând achiziţii atât ca persoană fizică, cât şi prin firmele la care este acţionar. Printre acestea se numără mai multe spaţii comerciale, locuinţe şi terenuri. Grupul său de firme este constituit din mai multe companii ce desfăşoară activităţi conexe construcţiilor de imobile. Printre acestea se numără Proiect Vâlcea SA, Prudent SA, Politrans şi Oltcarn Construct SA. În 2005, Grupul de firme a înregistrat un profit net de 2,7 milioane de euro. «Printre cele mai importante realizări din ultima perioadă, aş menţiona construirea a 76 de apartamente şi asimilarea liniei de producţie, coturi şi fitinguri în cadrul Fabricii de Ţevi Preizolate«, spune Nicolae Sofianu. Planurile sale de dezvoltare pentru următorul an vizează dezvoltarea Fabricii de poliuretan, prin asimilarea de noi produse şi mutarea ei în oraşul Băbeni, ca şi realizarea a circa 150 de apartamente. În acest an, au fost finalizate lucrările de construcţie a Hotelului Sofianu din centrul oraşului Rm- Vâlcea. Acesta se înscrie la categoria trei stele şi are 14 camere.

Dan şi Dorina Mutu
Distribuţie şi producţie în industria alimentară
12 milioane dolari

Soţii Dan şi Dorina Mutu administrează trei societăţi: Annabella SRL; Fralvil SA şi Sere SRL Râmnicu Vâlcea . “Cifra de afaceri a crescut, de la an la an, în medie cu 30 %, astfel că în 2005 acesta a depăşit valoarea  de 30 de milioane de euro”, spune Dan Mutu. La începutul acestui an, compania Annabella a achiziţionat  fostul IAS Drăgăşani, valoarea tranzacţiei fiind de 500.000 de euro. În plus, cei doi oameni de afaceri au investit foarte mult, în acest an, şi în dezvoltarea fabricii de procesare conserve legume – fructe, banii fiind utilizaţi pentru achiziţionarea unei linii tehnologice performante, dar şi pentru cumpărarea de maşini de etichetare, dozatoare etc. Printre cele mai mari realizări, din punctul de vedere al businessului, soţii Mutu menţionează faptul că, anul acesta, societatea Fralvil a obţinut, pentru proiectul intitulat “Modernizare fabrică de procesare legume – fructe prin extindere capacitate de depozitare produs finit” în municipiul Râmnicu Vâlcea, o finanţare SAPARD.

Dumitru Crăciunescu
Industrie alimentară
18 milioane de dolari

„Anul acesta, am demarat un nou proiect SAPARD, reprezentând o nouă investiţie, de două milioane de euro, în industria cărnii”, afirmă Dumitru Crăciunescu. Cea mai mare parte a afacerii sale este reprezentată de Grupul Diana, care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare şi nealimentare prin magazinele proprii. De-a lungul anilor, grupul de firme a beneficiat de numeroase investiţii, devenind, în scurt timp, unul dintre cei mai activi producători din industria cărnii din judeţul Dolj.Asocierea cu compania Carvil a dus la completarea activităţilor cu o linie de abatorizare, de tranşare şi procesare a produselor, de depozitare şi de transport a acestora către clienţi. Crăciunescu deţine peste 40 de hectare de teren agricol cultivate cu furaje pentru animale, iar crescătoriile pe care le deţine compania Carvil sunt populate cu bovine şi porcine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe