Silviu Popescu marele şef al aşa zisului cotidian naţional „Curierul de Râmnic” spune peste tot că a scos acest ziar prima dată în 1989 şi că acum l-a actualizat. Adevărul însă lumea îl poate afla pe pagina personală www.silviupopescu.ro, de care probabil Silviu a uitat şi nu a mai actualizat-o de mult. Cum probabil a uitat şi de soţia sa Adela şi de fiul său fără de care, singur scria, că ar muri. Deşi fizic el trăieşte bine mersi, noaptea cu fel de fel de domnişoare, moral pentru noi a murit deja. Redăm pasaje din pagina sa de pe internet:
„S-a născut în anul 1960 la Horezu, într-un judeţ atipic, Vâlcea, într-o tară atipică, România, cu capitala la Bucureşti. I-au spus Silviu si nu Vasile, deşi născut pe 1 ianuarie.A terminat şcoala generală şi liceul la Râmnicu Vâlcea. După liceu, muncitor, paznic de noapte, operator la un centru de calcul. Facultatea de Filologie din Craiova, absolvită în 1987, cu nota maximă la lucrarea de licenţă. Diploma i-a fost echivalată în Statele Unite de către ECE, Milwaukee, Wisconsin.În timpul facultăţii visează să devină jurnalist. Prima tentativă: o publicaţie internă a Facultăţii de filologie, trasă la xerox, cu un titlu avangardist "Marţi 311". Publică din Toma d'Aquino, Sylvia Plath, Robert Desnos şi alţii. E încurajat să facă această revistă. Devine apoi redactor-şef al revistei centrului universitar Craiova, unde îşi continuă programul, depolitizând-o. Din 1987 şi până în 1989 este profesor de română şi franceză într-un sat din Apuseni, Muntele Băişorii. Locuieşte într-o magazie în spatele şcolii, citeşte şi visează să facă ziare.1990, ianuarie, 19. Fondează, alături de alţi şapte vâlceni, ziarul "Curierul de Vâlcea", ziar privat, primul cotidian particular din România. A fost redactor, redactor-sef, manager general al acestui ziar până în anul 2002. A administrat un buget de 100.000 USD. În aceşti ani mai face câteva ziare, abandonate apoi în favoarea Curierului, marea iubire: "Calea lui Traian 127", "Botza - Exclusiv", "Piaţa Vâlcii", "Anunţul vâlcean". Numeroase premii naţionale şi locale pentru publicistică. Membru de onoare al Mişcării Literare Paradoxiste, cu diplomă conferită de preşedintele ei, Florentin Smarandache (USA).
Premiul pentru cea mai bună revistă studenţească.
Premiul de poezie la Festivalul "Lucian Blaga".Scrie sute de articole care analizează realitatea din ţara în care trăieşte, reunite apoi în volumul "Profesia: ziarist de provincie". Premii de poezie, un volum de poezie - surpriză pentru cunoscuţi.A scris articole pentru ziarele "Jurnal du Jura" (Elveţia) şi "Straubinger Tagblatt" (Germania). A avut propriul show politic la Televiziunea Vâlcea 1 - Silviu Popescu Show.
Între 1996 - 1998 şcolarizat în România de Fundaţia Freedom House. Urmează cursurile de management al ziarelor, tehnici de editare, design. În 1998 fondează Editura Silviu Popescu în care publică aşa cum simte. Din anul 2000 este rezident în Florida, Statele Unite, ţară de care se îndrăgosteşte la prima vedere.Un fiu - Thomas - şi o soţie - Adela, fără de care ar muri.”
Traian Guminski
Web Design by DowMedia