Cum să sperăm la Divizia A, dacă nu putem ţine două echipe în “BÔÇ£?

luni, 12 iunie 2006

Cum să sperăm la Divizia A, dacă nu putem ţine două echipe în „B“?

 

Un întreg an competiţional, 2005-2006, am sperat că CSM va reuşi să se claseze măcar pe locul 2 şi să meargă la barajul de promovare pentru Divizia A, deşi cei mai optimişti dintre noi vorbeau la un moment dat de o promovare directă. În realitate, să zicem bine merci că n-am retrogradat! Iar meritul, incontestabil, aparţine antrenorului Adrian Furnică, cel care în tur a acumulat suficiente puncte pentru a avea un final cât de cât liniştit. Din iarnă s-au întâplat multe, iar despre toate acestea va trebui să vorbim pe viitor.

 

A fost necesară venirea lui Florin Verigeanu?

CSM Rm. Vâlcea este echipa municipalităţii, echipa susţinută din taxe locale. În aceste condiţii, transparenţa la acest club ar trebui să fie exemplară. Ori, dimpotrivă, încă nu se cunosc prea multe amănunte, iar unele întrebări îşi caută răspunsul. Cea mai importantă întrebare este aceea: trebuie să avem o echipă a oraşului susţinută din banii noştri sau e mai bine să se creeze condiţiile necesare performanţei pentru clubul FC Oltchim, club ce are în spate un sindicat şi o societate comercială, ambele extrem de puternice.

Revenind la CSM Rm. Vâlcea, să spunem doar că din iarnă au început să se întâmple lucruri ciudate, cu final neaşteptat, chiar neplăcut, dacă ne gândim la evoluţia jucătorilor în ultimele meciuri. În primul rând să ni se spună de către conducerea clubului de ce a fost necesară angajarea lui Florin Verigeanu. Nu era bun Alin Trandafir? Ori, fiind un club dependent de Consiliul Local sau de Primăria Râmnicului, pentru angajarea lui Florin Verigeanu s-a dat concurs? Curiozitatea noastră, dar şi a celor din tribună care ne-au sugerat asemenea întrebări, pare a fi justificată întrucât nu ştim pe ce post a fost angajat Florin Verigeanu, când şi unde s-a anunţat scoaterea postului la concurs, care a fost bibliografia pe care trebuia să o studieze candidaţii, câţi candidaţi au fost, cine s-a mai înscris la concurs, unde şi când s-a susţinut testarea, ce note s-au dat... şi multe alte semne de întrebare... ??? ... Trebuie însă să spunem că nu contestăm, deocamdată, cu nimic competenţa domnului Florin Verigeanu, nici modul de angajare a domniei sale, ci doar semnalăm o lipsă de transparenţă în acest caz. Adevăratul semn de întrebare este legat de necesitatea angajării domniei sale la CSM Rm. Vâlcea!

Cine a ales „vedetele“ în iarnă şi ce-au făcut ele?

La CSM Rm. Vâlcea au avut loc adesea schimbări de trupe. Unii jucători au venit, alţii au plecat. Aşa l-am pierdut pe Costea. A venit Pena şi alţi câţiva, unul dintre ei, chipurile, din Divizia A de la FC Naţional. Nu-i mai amintim aici, dar trebuie să recunoaştem că la capitolul „vedete“ s-au remarcat câţiva jucători care au pasat de-a latul terenului, dar care nu s-au sfiit să-l înjure pe un ziarist ce a tras semnalul de alarmă afirmând clar că respectivii nu-şi justifică banii luaţi ca salarii ori prime. Din acest punct de vedere se pare că, iarăşi, antrenorul Adrian Furnică nu e vinovat pentru că domniei sale i s-au adus jucători pe care „oamenii de fotbal“ de la club şi din jurul lui au aflat că sunt liberi de contract pe ici, pe colo, şi s-au putut legitima pe nimica toată.

Valorile refuzate au confirmat pentru FC Oltchim

Un alt aspect ce merită semnalat este acela că o serie de fotbalişti pe care CSM îi avea în propria ogradă au ajuns la FC Oltchim, iar sub comanda lui Furnică au ajuns alţi fotbalişti ce nu au avut ocazia, încă, să demonstreze cu ce sunt mai buni decât cei plecaţi la concitadina antrenată de Costel Gaiţă. Astfel, fotbalişti precum Cosmin Popa, Iulian Roşoagă sau Iosif Melcea - ca să dăm doar trei exemple, au ajuns sub comanda lui Costel Gaiţă şi au confirmat că merită să evolueze în Divizia B. Motive încă necunoscute ne fac să credem că, în realitate, nu se vrea fotbal de calitate la Vâlcea, iar faptul că directorul general, ing. Constantin Roibu de la Oltchim nu este atras să susţină fotbalul măcar la acest nivel spune multe, aşa cum şi repulsia sa justificată faţă de un sport în care se învârt mulţi bani negri face ca speranţa de a avea performanţă să moară şi ea.

Două echipe în „B“ sunt mai scumpe ca una în „A“?

Liderul de sindicat Mihai Diculoiu , care este în acelaşi timp şi preşedintele echipei de fotbal Oltchim, a sesizat foarte bine absurdul situaţiei: primarul Gutău şi alţii din fotbalul vâlcean spun că CSM-ul poate spera pe viitor la o promovare istorică în Divizia A, dar oraşul sau judeţul nu pot susţine două echipe în Divizia B! Păi dacă două echipe în „B“ nu pot fi susţinute, atunci înseamnă că nici vorbă să mai sperăm la Divizia A!

Peste vreo săptămână se vor şti care sunt divizionarele A (în aceste zile se dispută meciurile de baraj) şi se vor şti şi ce echipe rămân în Divizia B. Apoi va începe „târgul de locuri“ în fotbalul românesc. Salonta va vinde celor din Tg. Jiu, cei din Bucureşti (Inter Gaz sau Juventus) vor în locul celor de la Oltchim, desigur şi prin Divizia C o să apară numeroase tranzacţii. În aceste condiţii, n-ar fi cu mirare să avem parte de cea mai slabă reprezentare a fotbalului vâlcean pe plan naţional: o echipă de „blatişti“ în „B“ - adică CSM - şi alta de „vânzători“ - FC Oltchim - în „C“!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe