Vâlcea ÔÇô pe loc fruntaş în ţară la numărul de olimpici

joi, 4 mai 2006

Vâlcea – pe loc fruntaş în ţară la numărul de olimpici

• Şapte elevi vâlceni au fost deja selectaţi pentru olimpiadele internaţionale
 
Judeţul Vâlcea a doborât în acest an un record care nu s-a mai înregistrat până acum în învăţământul local. După afişarea rezultatelor la olimpiade judeţul ocupă unul dintre primele locuri în ţară în privinţa premiilor obţinute la olimpiadele naţionale. „Rezultatul este de excepţie, cel mai bun din istoria şcolii vâlcene. Au fost obţinute zece premii I, 21 de premii II şi 68 de menţiuni. Acestea sunt rezultatele provizorii, deoarece nu s-au încheiat toate fazele naţionale. Şapte elevi vâlceni au fost deja selectaţi pentru loturile naţionale în vederea participării la olimpiadele internaţionale de matematică, chimie, informatică şi limba română.” – a spus inspectorul general şcolar de la Vâlcea, Mihai Moldoveanu. Olimpiadele naţionale nu s-au terminat. Ele vor continua şi în luna mai cu secţiunile sportive şi de muzică, gazdă fiind Filarmonica „Ion Dumitrescu“ din municipiul Râmnicu Vâlcea. De asemenea, în luna august are loc Olimpiada Ştiinţele Pământului, care se va desfăşura la Călimăneşti. Până la data de 15 mai se va organiza şi o gală a laureaţilor olimpici.
 
Toate disciplinele au avut vâlceni pe podium
 
Elevii vâlceni s-au remarcat la toate disciplinele prin premii, mai puţin la biologie. Cei mai mulţi elevi olimpici provin de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari. Elevii de aici au câştigat nu mai puţin de 18 premii. Şi de la Liceul Teoretic „Matei Basarab” sunt 14 elevi premiaţi. Doi elevi de la liceul „Alexandru Lahovari“ au obţinut premiul I la limba româna, respectiv Ioana Mustăţea, din clasa a X-a şi Mădălina Gheorghe, din clasa a XII-a. Alţi cinci au obţinut premiul III, dintre care trei la limba engleză - Catinca Blotu- clasa a IX-a, Ionuţ Artarişi - clasa a XI-a şi Alexandra Găujan - clasa a XIII-a, unul la fizică, prin Ioana Petrescu din clasa a VIII-a şi unul la limba franceză, prin Dana Jiaru, din clasa a XI-a. Liceul Teoretic „Matei Basarab“ a obţinut două premii I prin Ingrit Cristina Vreja, din clasa a XI-a la chimie şi prin Cristina Rădulescu, din clasa a XI-a la pedagogie-pshiologie. De asemenea Ana Maria Cristofir, din clasa a XII-a a primit un premiu trei la pedagogie-pshiologie şi alţi 11 elevi au primit menţiuni. Colegiul Tehnic Energetic a obţinut un premiu I prin Cătălin Dragotă, din clasa a X-a, la tehnic şi două menţiuni. Un elev de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Vlad Duţă, din clasa a IX-a a obţinut un premiu doi la informatică şi o menţiune. Grupul Şcolar „Brătianu“ din Drăgăşani a obţinut un premiu III, prin Adrian Ghiţă, din clasa a XI-a şi o menţiune. Tot din Drăgăşani Liceul „Tudor Vladimirescu“ a obţinut două menţiuni, iar Şcoala „Nicolae Bălcescu“ a obţinut două menţiuni. Doi elevi de la Şcoala numărul 2 au obţinut şi ei menţiune, ca şi câte unul de la Liceul Forestier şi Liceul Economic. Un alt elev bun este Ovidiu Ion Vasilescu, din clasa a XI-a la Grupul Şcolar Oltchim, care a câştigat premiul I la chimie industrială şi protecţia mediului. De la aceeaşi şcoală alţi trei elevi au obţinut menţiuni. Grupul Şcolar „Henri Coandă“ a obţinut un premiu I la secţiunea mecanic auto, prin Bogdan Dima şi o menţiune. Liceul de Artă a obţinut un premiu I prin Ionuţ Cârstea, din clasa a VIII-a la educaţie muzicală, un premiu II la aceeaşi materie prin Anamaria Văduva, din clasa a IX-a şi o menţiune. O altă menţiune a fost obţinută de Elena Dăncilă, din clasa a XI-a, de la Grupul Şcolar Economic din Călimăneşti la secţiunea ospătar, vânzător în unităţi de alimentaţie. Premiul I la matematică a fost obţinut de Patricia Anghel, din clasa a VII-a de la Şcoala „Tache Ionescu“, iar la istorie locul al II-lea a fost ocupat de Claudia Iovan, tot din clasa a VII-a. Elevii aceleiaşi şcoli au obţinut şi două menţiuni.
Şapte dintre premianţi vor participa şi la concursul internaţional, respectiv Ioana Musteţea, Georgiana Ciobotaru şi Cosmin Dumitraşcu la matematica, la chimie - Cristina Vreja şi Ana Maria Neferu, la informatică - Alexandru Nechifor, iar la limba română Mădălina Gheorghe.
 
Olimpiadele şcolare - finanţate de Consiliul Judeţean

Olimpiadele şcolare care se vor desfăşura la Vâlcea vor fi finanţate de Consiliul Judeţean, conform unei hotărâri luate recent. Pentru olimpiada naţională de pedagogie şi psihologie, olimpiada de astronomie şi cea de muzică corală Consiliul Judeţean a alocat 60 de milioane de lei vechi pentru fiecare. Hotărârea a fost luată în şedinţă de consiliu „La prima olimpiadă, de pedagogie şi psihologie, care s-a şi desfăşurat au participat aproximativ 300 de elevi. În luna mai se va desfăşura olimpiada naţională de muzică corală, la care vor participa 600 de reprezentanţi, iar în luna august va avea loc ultima olimpiadă, de astronomie, la care se vor întrece 200 de concurenţi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe