Casele construite de Antares în Timiş iau foc şi sunt pline de mucegai
După ce şi-au văzut casele prăbuşindu-se şi toate lucrurile distruse de ape la inundaţiile din aprilie 2005, sinistraţii bănăţeni nu au scăpat nici acum de necazuri. Din nefericire pentru noi vâlcenii, problemele cele mai mari au apărut acum şi datorită firmei deputatului vâlcean Dumitru Becşenescu – Antares Homes SA, care a construit pentru sinistraţi câteva zeci de case, ce dau deja semne de…„oboseală“.
Pereţii s-au umplut de igrasie
În localitatea Cruceni grav afectată de inundaţiile de anul trecut firma Antares Homes SA din Râmnicu Vâlcea a construit 22 de case din lemn, de către, din Ramnicu-Valcea. Casele respective, pentru care statul a plătit bani grei, au început să dea semne de slăbiciune, la doar câteva luni de la predare. Multe dintre locuinţe au probleme cu acoperişurile, care se lasă, pereţii s-au umplut de igrasie, iar majoritatea sunt expuse pericolului de a lua foc, din cauza hornurilor care sunt prost montate. Conform cotidianului naţional „Gândul“ de la începutul acestui an, pompierii timişeni au fost solicitaţi de două ori pentru a stinge incendii la Cruceni, dar aici focul a izbucnit în peste zece case, numai că a fost stins chiar de sinistraţi. „A luat foc hornul. S-a auzit cum pocnesc lemnele casei. Am ieşit în grabă să stingem focul, că, dacă nu, ardeam ca şobolanii” a spus un sinistrat. Potrivit aceluiaşi ziar, casele care nu au luat foc încă au alte probleme. Oamenii se plâng că se lasă tavanele, că pereţii sunt uzi şi că mucegăiesc din cauza igrasiei. „Mie mi s-a lăsat tavanul, am urcat în pod, am mai strâns şuruburile. Despre pereţi, ce să mai spun, igrasia e la ea acasă”, a mai spus un alt sinistrat.
Casele au fost făcute prost
Mihai Benga, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, spune că incendiile sunt cauzate de hornuri, care nu sunt montate cum trebuie. „Noi am fost sesizaţi de două ori şi am intervenit. Problema cea mare este cauzată de coşuri”, a declarat Benga. Scandalul de la Cruceni este departe de a se fi încheiat, pentru că oamenii nu vor ca situaţia să rămână aşa. Sinistraţii spun că nu doresc să locuiască în case în care pot muri oricând în urma unui incendiu, iar pereţii să fie plini de mucegai. „Casele au fost făcute prost. Se desfac şuruburile, tavanele cedează. Nu ştiu cât or să ţină”, a conchis un locuitor din Cruceni.
ANL îi ţine partea deputatului
O echipă de specialişti de la Timişoara a poposit la Cruceni, pentru a verifica în teren cum stau lucrurile, iar concluzia la care a ajuns Ionel Iaichici, reprezentantul ANL este că sinistraţii sunt răspunzători pentru situaţia creată. „Oamenii sunt de vină, pentru că n-au avut grijă de case”, a tunat fostul şef al ANL, demis de ministrul Borbely la finele anului trecut. Nu este de mirarea reacţia reprezentantului ANL, având în vedere multiplele relaţii ale Antares cu această agenţie guvernamentală, statuate prin intermediul controversatului fost secretar de stat Sergiu Sechelariu.
Pereţii din prefabricate s-au umflat la prima ploaie
Sinistraţii din Cruceni sunt pe punctul de a se lua la bătaie cu autorităţile şi cu constructorii, nemulţumiţi de calitatea caselor din lemn. Oamenii reclamă că „lemnul puşcă pe la încheieturi" şi pun pe seama acestui fapt graba cu care constructorii le-au acoperit cu polistiren. Ei spun ca pereţii s-au umflat de apă după ploile din ultima perioadă. În luna octombrie 2005 la Cruceni, soţilor Cristina şi Alexandru Pop, cărora viitura le-a dărâmat casa, li se construia una nouă, de lemn. Cristina Pop declara la data respectivă:"Cât a fost vreme bună nu şi-au dat interesul să construiască, iar acum vine frigul şi nu se mai poate. Au început construcţia din iulie şi nici măcar jumătate nu au făcut din casă. Soţul meu ar lucra toată ziua, dar nici materiale de construcţie nu sunt. Polistirenul cu care izolează pe exterior e subţire, placajul pentru pereţi a trebuit înlocuit că era tot spart. Iar acum, şi ce au ridicat se degradează fiindcă stă în ploaie, dacă nu e tablă pentru acoperiş".
Web Design by DowMedia