COMUNICAT
Dorim să informăm pe toți cei interesați că informațiile vehiculate în presă, în mediul online, sau furnizate în mod direct de către reprezentanți ai Environment Care prin care se susține că instanța - Curtea de Apel București ar fi decis definitiv că societatea Romprest Energy, nu mai are dreptul de a presta servicii de salubrizare în municipiul Râmnicu Vâlcea și că singura societate autorizată se desfășoare activități de salubrizare în municipiul ar fi asocierea Environment Care - Brantner sunt minciuni sfruntate.
Curtea de apel București a respins recursul pentru o măsură provizorie, solicitată de Romprest prin procedură de Ordonanță Președințială, în scopul asigurării continuității prestației. Nu este o decizie referitoare la încetarea sau valabilitatea contractului încheiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Valcea, cu asocierea de firme care isi doreste sa efectueze operatiuni de salubrizare la nivel de judet in Valcea.
A fost strict o cale de atac, o procedura rapida, menita sa supuna atentiei instantelor judecatoresti situația serviciului public de salubrizare prestat în municipiul Râmnicu Vâlcea în vederea luării unor măsuri provizorii pentru asigurarea continuității și evitarea oricărei disfuncții în prestarea serviciului.
Această măsură provizorie ar fi rămas în vigoare doar până la finalizarea proceselor privitoare la constatarea nulității contractelor atribuite de ADI Valcea prin negociere fara publicare.
În continuare procedura de atribuire prin Negociere Fara Publicare de care s-a folosit ADI Valcea, rămâne nula, așa cum s-a constatat de către Curtea de apel Pitești, instanta care a dat o hotărâre definitivă.
Procesul pentru constatarea nulității contractului continua. Despre contractele incheiate de ADI Valcea cu asocierea Environment Care Waste Management SRL– Brantner Environment SRL, daca acestea raman valabile sau sunt anulate impreuna sau numai unul dintre ele, se va putea discuta doar la sfârșitul proceselor, a tuturor acțiunilor întreprinse în justiție de către Romprest.
Orice hotărâre dată printr-o Ordonanță Președințială are un caracter provizoriu, pentru soluționarea unor probleme urgente, înainte de și până la pronunțarea unei hotărâri definitive a instanței competente. Ordonanța președințială nu are autoritate sau putere de lucru judecat în raport cu procesul de fond. Instanța de fond decide la final cu privire la contract și alte măsuri necesare.
Subliniem și faptul că instanța a respins cererea noastră ca fiind inadmisibilă pe calea specială a Ordonanței președințiale și nu s-a pronunțat nici măcar cu privire la necesitatea și acceptabilitatea unor măsuri provizorii. Pur și simplu a considerat că trebuie să apelăm la alte căi juridice pentru a obține măsuri provizorii în această speță.
În alte ordine de idei, susținerea ADI Vâlcea și Environment Care Waste conform căreia ar fi existat o hotărâre favorabilă lor, dată de către CNSC, este de asemenea falsă. Prin Decizia CNSC nu a fost confirmat sau menținut rezultatul procedurii, ci doar a fost respinsă contestația noastră ca fiind tardiv depusă. Ulterior, Curtea de Apel Pitești a infirmat această tardivitate și a anulat procedura. Contestația noastră a privit doar faza procedurii de dinainte de depunerea ofertelor și nu avea cum să vizeze contractul, nici măcar în faza plângerii împotriva soluției date la contestație, deoarece legea interzice în mod expres adăugarea de noi capete de cerere, ori aducerea de noi probe în cadrul Plângerii, față de cele invocate la momentul depunerii Contestației. De aceea există în special prevederile legale legate de acțiunile pentru constatarea nulității contractelor încheiate cu nerespectarea legislației din domeniul achizițiilor publice.
ROMPREST ENERGY, lider al asocierii cu Compania Romprest Service SA si unic prestator
Web Design by DowMedia