Cu adresa nr. 19060/13.07.2023, CET Govora a solicitat Consiliului Local Râmnicu Vâlcea adoptarea unei hotărâri privind majorarea preţului pentru activitatea de producere, transport şi distribuţie a energiei termice furnizate în sistem centralizat. în Municipiul Râmnicu Vâlcea, la nivelul de 493.77 lei/Mwh, respectiv 574,26 lei/Gcal. exclusiv TVA, anexând în acest sens Decizia ANRE nr. 1706 din 28.06.2023, prin care a fost aprobat preţul de producere de 323.86 lei Mwh respectiv 376.65 lei/Gcal. exclusiv TVA, pentru energia termică livrată în SACET sub formă de apă fierbinte în perioada iulie-octombrie 2023, din centrala CET Govora, iar tarifele serviciilor de transport şi distribuţie a energiei termice în municipiul Râmnicu Vâlcea rămânând nemodificate.
Prin sentinţa civilă nr.504/2024 Tribunalul Vâlcea a admis, în parte, cererea de chemare în judecată formulată de societatea CET GOVORA şi a obligat Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea să adopte. în termen de 30 de zile de la pronunţare, hotărâri prin care să soluţioneze propunerile reclamantei de modificare a preţului energiei termice produsă în sistem centralizat, transmise dc către reclamantă prin adresele nr. 19060/13.07.2023, respecliv 31064/09.11.2023, respingând în rest cererea de chemare în judecată.
Ulterior, reclamanta - societatea CET GOVORA a formulat recurs ce a fost soluţionat definitiv de către Curtea de Apel Piteşti prin decizia civilă pronunţată la data de 16 decembrie 2024, situaţie în care, instanţa de recurs a admis recursul, a casat sentinţa recurată şi a obligat pârâtul Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea la adoptarea, în termen de 30 de zile de la pronunţarea Deciziei civile, a hotărârii privind aprobarea preţului de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în municipiul Râmnicu Vâlcea, sub sancţiunea achitării de penalităţi în cuantum de 500 lei pentru flecare zi de întârziere datorate până la executarea acestei obligaţii.
De asemenea, a obligat pârâţii la plata, către reclamantă, a sumei de 11.580.348,64 lei cu titlu de despăgubiri, sumă actualizată cu indicele de inflaţie precum şi a dobânzii legale aferente.
Web Design by DowMedia
Pai, consiliul de ce nu a făcut recurs. Sa plătească prostimea ca tot suntem cel mai sărac județ și oraș cu veniturile cele mai mici. Sa- I îmbogățim pe cei de la cet. Apa calda de la ei are un preț de aur și este murdara de nu te poți spala cu ea. Asta e CET.
Niște nemernici. Cel mai mare preț pe tara, cel mai sărac oraș. Apa calda mizerabila și ei măresc preturile. Nemernici.
Este normala scumpirea,din moment ce pentru o luna un apartament de 55 mp cu centrala proprie, la numai 21 grade plătește 500-700 lei
Din păcate cetățenii municipiului Rm.Vâlcea, plătesc aceste penalități plus mărirea prețului la gigocalorie.Acest ,,cadou" râmnicenilor este facut este făcut de Gutău și Consiliul Local,slugarnic acestui primar.
Nu cumva acest proces a fost un simulacru ,creat de Consiliul Județean Vâlcea (ordonator credit al CET) al cărui președinte este Costi Rădulescu, Gutau Mircia ,primarul orașului și conducerea CET???
Avem acest drept să ne întrebăm, deoarece cele 2,4 milioane euro le plătim noi râmnicenii,nu Rădulescu, nu Gutău.
Cei care a votat Rădulescu-Gutău au obligația să le ceară explicații acestor baștani ai orașului.