Vrei angajați productivi și implicați? Află ce i-ar face fericiți!

sâmbătă, 23 noiembrie 2024

 

Succesul unei companii nu se măsoară doar prin performanța financiară, cât mai ales prin calitatea capitalului uman, și așa foarte greu de găsit pe final de 2024. Studiile recente subliniază faptul că angajații mulțumiți sunt loiali și mai implicați, deci au o productivitate crescută, iar compania evită riscul fluctuației de personal.

Cum a devenit aproape imposibil să găsești un angajat bun (care să-ți fie alături pe termen lung) și cum întregul proces este scump, iar trainingul durează prea mult, companiile sunt permanent în căutare de metode de a-și păstra echipa și de a atrage talente noi printr-un pachet generos de facilități.

Dar astfel de lucruri nu trebuie văzute drept o cheltuială, ci mai degrabă o investiție de viitor! Beneficiile oferite de o companie pot influența direct gradul de satisfacție al angajaților, calitatea muncii pe care o prestează și chiar motivația de a rămâne în firmă pe termen lung.  Dacă și tu îți dorești o echipă (mai) unită pentru anul ce urmează, ar fi bine să știi că angajații tăi vor fi tare, tare bucuroși să aibă:

Spații de relaxare și socializare

În aceste zone angajații se pot retrage pentru o pauză, dar  încurajează și comunicarea informală, schimbul de idei și coeziunea echipei. N-ar strica să existe în aceste zone piese de mobilier confortabil, mese de ping-pong sau console de jocuri, poate și 2-3 fotolii cu masaj de la TopScaune și cafenele.

De ce sunt importante aceste spații? Pentru că ajută angajații să-și ia pauze pentru a reduce stresul și oboseala acumulată. Studiile au arătat că pauzele regulate contribuie semnificativ la menținerea unei bune capacități de concentrare și a unui tonus mental pozitiv. Pentru mulți angajați, faptul că pot interacționa cu colegii într-un cadru mai relaxat decât cel de la birou sporește sentimentul de satisfacție și ajută la construirea unor relații de muncă mai sănătoase.

Programe de wellness și sănătate mentală

Tot mai multe companii oferă programe de wellness și sănătate mentală, mai ales că pandemia i-a ajutat să înțeleagă mai bine impactul direct al stării de bine a angajatului asupra performanței profesionale.

Investiția în sănătatea mentală a angajaților este benefică atât pentru aceștia, cât și pentru companie. Angajații care au acces la astfel de programe au mai puține zile de concediu medical, sunt mai eficienți și mai creativi. Iar reducerea stresului și îmbunătățirea stării de bine contribuie la creșterea retenției personalului, deoarece angajații se simt sprijiniți și valorizați.

Flexibilitate

Tot mai multe companii aleg să le ofere angajaților lor un grad ridicat de flexibilitate, Munca la distanță, programul flexibil și opțiunile de muncă hibridă sunt extrem de dorite și au un impact pozitiv asupra productivității și satisfacției angajaților.

Această abordare aduce numeroase beneficii: de exemplu, angajații care au control asupra programului sunt mai motivați și tind să fie mai productivi, deoarece nu trebuie să se concentreze pe timpul pierdut în trafic sau alte impedimente logistice. În plus, companiile care permit munca de la distanță reduc costurile legate de spațiul de birouri și își îmbunătățesc reputația ca angajator.

Acces la formare și dezvoltare profesională

Angajații apreciază oportunitățile de a învăța lucruri noi și de a-și îmbunătăți competențele, iar companiile care oferă programe de training, cursuri specializate sau chiar acoperă costurile unor certificări demonstrează o reală preocupare pentru progresul profesional al oamenilor din subordine.

Investițiile în formare continuă contribuie la dezvoltarea unei echipe calificate, capabile să gestioneze provocările complexe ale pieței de muncă. De asemenea, angajații care simt că pot avansa profesional în cadrul companiei sunt mai motivați și mai loiali, iar rata de fluctuație a personalului scade. Totodată, programele de dezvoltare profesională stimulează creativitatea și inovația, deoarece angajații aduc idei noi și metode eficiente în activitatea zilnică.

Infrastructură modernă

Accesul la calculatoare performante, software specializat și echipamente de birou ergonomice fac parte din strategia companiilor (sau așa ar trebui!) de a le asigura angajaților cele mai bune condiții de muncă și de a reduce timpul petrecut cu sarcini neproductive.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe