Sparle si soparle, 18.04.2024

joi, 18 aprilie 2024
 • Nereguli descoperite de Curtea de Conturi la societatea Piețe Prest din subordinea Primăriei Râmnicului. Astfel, în 2021, au fost înregistrate și menținute eronat în contul de debitori garanțiile de asigurare a plății lunare a redevenței, la contractul de delegare a unor servicii publice de administrare a domeniului public și privat de interes local din municipiul Rm. Vâlcea. Sistemul de management și control intern a fost proiectat parțial și nu a funcționat în conformitate cu prevederile legale. Concluzia generală este cu rezerve, deoarece modul de administrare a patrimoniului public și privat al unității administrativ-teritoriale Municipiul Râmnicu Vâlcea, precum și execuția bugetelor de venituri și cheltuieli nu sunt în concordanță, sub toate aspectele semnificative, cu scopul, obiectivele și atribuțiile prevăzute în actele normative prin care a fost înființată societatea și nu se respectă, sub toate aspectele semnificative, principiile legalității, regularității, economicității, eficienței și eficacității.

 

 • Din nou decizii DUBIOASE ale Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea! A aprobat solicitarea de acordare a unui drept de uz și servitute de trecere auto și cu piciorul, precum și amplasare instalații și rețele care deservesc utilități publice (de orice fel) în favoarea Municipiului Râmnicu Vâlcea, asupra terenului în suprafață totală de 487 mp, proprietate privată a Constructorul S.C.M, pentru asigurarea accesului la imobilul cu nr. cadastral 59154, situat în strada Morilor nr. 28. De asemenea, a aprobat solicitarea de acordare a unui drept de uz și servitute de trecere auto și cu piciorul, precum și amplasare instalații și rețele care deservesc utilități publice (de orice fel) în favoarea Municipiului Râmnicu Vâlcea, asupra terenului în suprafață totală de 311 mp, proprietate privată a domnilor Drăghici Ion și Drăghici Corina Nicoleta pentru asigurarea accesului la imobilul cu nr. cadastral 59154, situat în strada Morilor nr. 28.

 

 • Regia de Drumuri și Poduri rămâne profitabilă și în 2024. Consiliul Județean Vâlcea (în calitate de unic acționar) a adoptat zilele trecute proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea pe anul acesta. Concret, în acest an, RAJDP va realiza venituri totale de 33,4 milioane de lei și un profit brut de 300.000 lei. Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea este constituită ca regie de interes judeţean care administrează, întreţine şi exploatează reţeaua de drumuri şi poduri a judeţului Vâlcea, executând, în condiţiile legii, lucrări de construire, modernizare, reabilitare şi reparare a acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • https://www.mocanuvicentiu.ro/
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe