Senator PNL, Claudia Banu: „Gratuitate pentru elevi în teatre, muzee, la filme și evenimente sportive”

marți, 27 februarie 2024

A reînceput sesiunea parlamentară, iar astăzi vin cu vești bune pentru elevi. Conform proiectului votat, elevii vor beneficia de gratuitate pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film sau alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, în limita bugetelor aprobate.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de cultură. 60% dintre români nu citesc, nu se duc la muzee sau la filme. Este îngrijorător faptul că 67% dintre români nu au văzut vreodată o piesă de teatru. În schimb, 92% dintre cei intervievați se uită la televizor cel puțin o dată pe săptămână, iar 79% o fac zilnic. În plus, majoritatea bibliotecilor școlare sau de cartier, baza de plecare a alfabetizării culturale, s-au închis după Revoluție.

Instituțiile culturale au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și recăpăta misiunea de informare, accesibilitate și promovare a valorilor. Din păcate, tot mai puțini tineri trec pragul entităților culturale din țara noastră, completându-și cultura generală cu informațiile din mediul virtual. Proiectul pe care l-am aprobat la Senat, încurajează tinerii, elevi și studenți, să viziteze și să își lărgească cunoștințele generale direct de la sursă, oferind acces gratuit în muzee și instituții de cultură de pe teritoriul țării. Este o modalitate de a se împrieteni cu noi concepte, să descopere trecutul, fie că vorbim de istorie, știință sau mediu, fără condiționare financiară, pentru a dezvolta armonios și solid cunoștințele necesare în viitor. Totodată, proiectul prevede să beneficieze de gratuitate și elevii români din afara granițelor țării, bursieri ai statului român. Accesul gratuit pentru elevi reprezintă o investiție în viitorul lor educațional, dar și o șansă acordată societății românești.

Senator PNL, Claudia Banu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe