O femeie din Vâlcea și-a donat un rinichi pentru a-i oferi șansa la o viață normală fetiţei sale de opt ani

luni, 19 februarie 2024

O mamă în vârstă de 38 de ani, din Vâlcea și-a donat un rinichi pentru a-i oferi fiicei sale de opt ani șansa unei vieți normale. Micuța a fost diagnosticată cu o boală cronică de rinichi și a fost supusă dializei pentru a supraviețui. Transplantul a fost realizat cu succes la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Erica a fost nevoită să urmeze dializa după ce o afecțiune cronică i-a afectat funcția rinichilor. Pentru ea și mama sa a urmat o perioadă extrem de dificilă, cu provocări în fiecare etapă.

Andreea, mama Ericăi, povestește că problemele au început acum aproximativ un an și jumătate, cu simptome minore precum rinita și dureri articulare.

„Inițial, nu s-a putut diagnostica afecțiunea în Râmnicu Vâlcea, așa că au fost trimise la București pentru investigații mai amănunțite. Acolo, medicii au reușit să o stabilizeze, însă a fost necesară începerea dializei, iar acest lucru i-a fost extrem de greu micuței să accepte”, a mărturisit Andreea, potrivit doctorulzilei.ro

Și-a donat un rinichi pentru a-i oferi șansa la o viață normală fetiţei sale

Micuța a fost nevoită să facă dializă până când medicii au considerat că este pregătită pentru transplant. Din fericire, mama ei s-a dovedit a fi compatibilă și i-a putut dona un rinichi.

„Sunt extrem de recunoscătoare întregii echipe medicale de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca pentru grija și profesionalismul lor. Acum, zâmbetul i-a revenit pe buze micuței, este extrem de puternică. Aici, a primit sprijinul necesar în fiecare etapă a procesului, astfel încât să nu simtă povara unei operații atât de dificile”, a adăugat mama copilei.

Atât mama cât și fiica sunt acum sănătoase și se pregătesc să înceapă o nouă etapă în viața lor.

„Este vorba despre un transplant pediatric, mama fiind donatorul. Operația a decurs fără probleme, iar acum, la câteva zile după intervenție, micuța se simte foarte bine. Este un exemplu de succes în domeniul transplantului renal pediatric, iar acest lucru demonstrează încă o dată profesionalismul echipei medicale și eficiența tratamentului oferit”, a explicat conf. dr. Florin Elek, șef de secție în cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.

Primul transplant pediatric de anul acesta la Cluj

Gheorghiță Iacob, coordonatorul programului de transplant, a subliniat că transplanturile pediatrice sunt realizate atunci când este posibil, menționând că anul precedent au avut loc peste 10 astfel de intervenții la institut. De asemenea, a evidențiat beneficiile transplantului de la donatori vii în cazul copiilor, asigurând cea mai bună șansă de recuperare și adaptare post-operatorie.

Operația de transplant a fost extrem de complexă și a reprezentat prima intervenție de acest tip realizată în acest an pentru un copil la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Cu toate că doar aproximativ 10% dintre pacienți sunt copii, institutul efectuează anual peste 100 de transplanturi renale, demonstrând angajamentul și expertiza în domeniul transplantului de organe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe