Cel mai înapoiat oraş din Vâlcea este Băile Govora

luni, 19 februarie 2024

Cândva o staţiune de renume a României, acest mic orăşel se află, după mai multe mandate ale primarului Mihai Mateescu, în prag de colaps.

Este, fără îndoială, un exemplu la nivelul întregii ţări de ce poate face o administraţie ineficientă dintr-o localitate prosperă.

Băile Govora are acum cele mai multe clădiri în paragină din toate cele 11 oraşe vâlcene, are cel mai mic venit pe cap de locuitor, cei mai mulţi pensionari raportaţi la populaţia activă. Liceul din localitate este în prag de desfiinţare, deoarce nu mai are elevi. Localnicii îşi duc copii de şcoală gimnazială în localităţile limitrofe - relateaza jurnalulolteniei.ro

Băile Govora este singurul oraş din Vâlcea, de fapt singura localitate, care nu a obţinut finanţare pentru niciun proiect pe Anghel Saligny, asta pentru că nici nu a avut proiect depus.

Deşi primarul este liberal, iar în timpul mandatelor sale Guvernul a fost condus de mai mulţi premieri (Tăriceanu, Orban, Cîţu, Ciucă), localitatea nu a accesat fonduri Guvernamentale şi din păcate nici europene.

Populaţia plăteşte bani mulţi pe o salubrizare precară, nu beneficiază de căldură iarna, nu are reţea de alimnetare cu gaz, drumurile sunt ca bombardate. Nu s-au făcut investiţi private notabile pentru că nimeni nu investeşte într-o localitate fără infrastructură. Nu s-au creat locuri de muncă. Tineretul a migrat, plecând în lumea largă.

În anul acesta cetăţenii au de ales dacă continuă pe acest drum al pierzaniei sau îl trimit acasă pe pensionarul Mihai Mateescu, un primar ce nu are cum să aducă nimic nou şi bun pentru un oraş ce ar putea înflori cu o administraţie responsabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe