Ai o casă de vacanță și vrei să o închiriezi? Iată de ce să închei o asigurare! 

miercuri, 28 februarie 2024

 

Fotografie de Vu anh pe Unsplash

Deși oferă anumite avantaje, închirierea casei de vacanță nu este lipsită de riscuri, așa că este important să ai o polița de asigurare potrivită. Nu se știe niciodată ce se poate întâmplă în timpul șederii, fie accidental, fie intenționat. Mai mult decât atât, în anumite circumstanțe, nu doar proprietatea este deteriorată, dar și chiriașii pot fi în pericol. De la deteriorarea bunurilor și a dotărilor, până la rănirea persoanelor aflate în casă, toate acestea presupun costuri financiare uriașe din partea proprietarului. 

Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare asigurarea pentru casa ta de vacanță

Asigurarea obligatorie pentru locuință acoperă doar riscurile aferente dezastrelor naturale, cum ar fi cutremure, inundații sau alunecări de teren. Însă, riscurile la care este expusă o casă de vacanță sunt mult mai variate. De aceea, optează pentru această asigurare facultativă pentru locuință de la Allianz-Țiriac Unit, care poate fi personalizată după nevoile tale. Astfel, poți include diverse acoperiri, precum incendii, trăsnete, căderi de corpuri, explozii, asigurarea bunurilor casabile, a centralei termice sau aparaturii electrocasnice și electronice. Această protecție financiară este esențială pentru a te asigura că vei putea face față costurilor reparațiilor sau înlocuirii bunurilor afectate.

O asigurare adecvată poate oferi protecție financiară în cazul în care trebuie să anulezi sau să amâni închirierea din cauza unor situații neprevăzute, cum ar fi deteriorări majore ale proprietății sau evenimente naturale care afectează accesul la aceasta.

Pentru a încheia o asigurare de locuință potrivită va trebui să te consulți cu un asigurator, care să-ți ofere răspunsuri la întrebările pe care le ai și să te îndrume în direcția corectă. Ține cont de faptul că cea mai ieftină poliță nu este neapărat cea mai bună și verifică cu atenție ce acoperă și ce nu acoperă aceasta. Vei avea nevoie, de asemenea, de o asigurare de răspundere civilă a proprietarului față de chiriași prin care vei fi protejat în cazul în care chiriașii tăi suferă un prejudiciu (vătămare corporală sau pagube materiale) ca urmare a faptelor tale culpabile. Asigurarea de răspundere civilă acoperă costul acțiunilor în justiție și al cererilor de despăgubire în cazul în care cineva este rănit în timpul șederii în casa ta de vacanță, din vina ta în calitate de proprietar. 

Așadar, dacă deții o casă de vacanță și ai intenția să o închiriezi, încheierea unei asigurări facultative pentru proprietatea respectivă este o măsură importantă și recomandată. În acest fel, te bucuri de protecție financiară în cazul producerii unor evenimente neplăcute, cum ar fi incendii, inundații, cutremure sau furturi. De asemenea, dacă un chiriaș sau vizitator suferă vătămări sau pagube în timpul șederii în casa ta de vacanță, o asigurare de răspundere civilă te poate proteja de eventualele costuri legale și compensații. Aceasta acoperă cheltuielile legate de vătămările corporale sau materiale cauzate altora. Asigură-te că alegi o poliță care se potrivește nevoilor specifice ale proprietății tale de vacanță! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe