Vicențiu Mocanu, candidat AUR la Primăria Râmnicu Vâlcea: Vom câștiga alegerile pentru că avem candidați care respectă oamenii!

sâmbătă, 9 decembrie 2023

Recent, s-a zvonit în Vâlcea că liderul consilierilor liberali județeni a fost ofertat de un lider AUR pentru a reprezenta formațiunea condusă de George Simion în competiția pentru președenția Consiliului Județean. Ulterior, acest zvon a fost demontat de Vicențiu Mocanu, coordonator zonal al AUR, care susține că nu a existat nicio astfel de discuție, dar și de un drept la replică al consilierului Victor Popescu. Unul dintre cei mai atipici candidați la Primăria Râmnicu Vâlcea ne-a răspuns la câteva întrebări privind politica AUR la Vâlcea:

Rep.: – Are nevoie AUR de politicieni din alte partide pentru a câștiga alegerile?
Vicențiu Mocanu: – Nu am ofertat pe nimeni și nici nu o vom face. Problema pe care o am de înfruntat și eu, dar și colegii mei care au venit în acest partid, nu din postura de migratori politici și de oportuniști, este tocmai aceea de a separa grâul de neghină. Spun asta pentru că vin spre organizațiile AUR oameni care au făcut până mai recent politică în PER în PSD sau PNL. Unii care au făcut chiar mai multe escale prin partide diverse. Dacă muncesc și confirmă că sunt capabili, noi îi primim în mijlocul nostru.

Rep.: – Și de ce îi primiți?
V.M.: – Pentru că eu cred în democrație, în a doua șansă dată unui om. Poate acești oameni sunt dezamăgiți de liderii partidelor din care au plecat, poate au sperat în ceva bun, poate au crezut în niște promisiuni. Poate pur și simplu nu aveau alternativă, nu știau de AUR, nu știau că mai există politicieni patrioți. Atât eu, dar și mulți din conducerea națională credem că trebuie să–i dăm șansa fiecărui om. Dar pe listele de candidați aș prefera cât mai mulți oameni foarte bine pregătiți profesional. Oameni care au făcut ceva în viața lor, tineri dar și femei. Prea mult cei din PSD și PNL au dat sporadic locuri eligibile femeilor și când au făcut-o, uneori, nu au ales pe cele care și-au tocit coatele pe băncile școlilor. Armata militanților AUR crește de la zi la zi și e necesar să le spunem fiecărui soldat că în ranița lui zace un baston de general.
Eu cred că este momentul ca mulți din cei care au avut funcție publică și nu au făcut nimic concret trebuie să facă un pas în spate.

Rep.: – Ați spus de mai multe ori în aparițiile publice că ați creat și puteți crea locuri de muncă?
V.M.: – Am creat, deși cei de la puterea administrativă nu numai că nu m-au ajutat pe mine și alți antreprenori, dar de multe ori au voit să ne încurce. Bineînțeles că printr-o politică administrativă eficientă se pot crea locuri de muncă. Și se pot crea pentru cei tineri, chiar din opoziție. Facem investiții pentru a crea aceste locuri de muncă. În perioada următoare am în plan mai multe proiecte pentru tinerii din acest oraș.
Recent le-am spus colegilor că îmi doresc ca în Vâlcea să trimitem acum, la alegerile europarlamentare, în secțiile de votare, la supraveghere, oameni tineri. Care au drept de vot pentru prima dată. Oameni între 18-22 de ani. Să ia și ei un ban cinstit având grijă de voturile noastre. Să păzească desfășurarea scrutinului. Un scrutin de care se tem acum cei aflați la putere pentru că va arăta că mai mult de jumătate din oameni nu-i mai vor pe cei din PSD și PNL Știu și ei asta, pentru că fac sondaje.

Rep.: – Apropo de sondaje. Se spune că unul recent vă situează ca fiind în fața viceprimarului Virgil Pîrvulescu de la PNL și a lui Romeo Rădulescu, fost primar de la Forța Dreptei. Cum interpretați acest sondaj, când încă nici nu ați intrat în campanie electorală?
V.M.: –Oamenii vor o alternativă, vor o schimbare. AUR va câștiga alegerile pentru că vom avea candidați oameni drepți, corecți, cinstiți, cu ceva credință și patriotism în ei.
Rep.: – Vă mulțumesc!

Letiția Lazăr (evenimentvalcean.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe