Sparle si soparle, 30.11.2023

miercuri, 29 noiembrie 2023
  • Cu toate că se „ocupă” de coordonarea proiectelor europene la Primăria Râmnicului, viceprimarul Andrei Gheorghiu s-a... abținut la vot în ședința de consiliu local din 27 noiembrie privind aprobarea listelor de proiecte prioritare finanţabile prin Programul Regional Sud-Vest 2021-2027. Sprijinul care vizează zonele urbane se va materializa prin instrumentul financiar - Investiţii teritoriale în strategii urbane, care va beneficia de alocare financiară din infrastructura verde, mobilitate urbană durabilă şi regenerarea urbană şi infrastructura de turism, patrimoniu şi cultura din zonele urbane. Pentru apelurile de proiecte dedicate dezvoltării urbane integrate (proiecte prioritizate în strategiile elaborate la nivelul autorităţilor publice responsabile), Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea va beneficia de o alocare dedicată, respectiv de 46,28 milioane de euro.

 

  • Conform datelor Ministerului Finanţelor Publice, SC Ciech Spolka Akcyjna Varşovia SA Sucursala Râmnicu Vâlcea (o societate înfiinţată în 2013 de SC Ciech Soda România SA pentru a comercializa mărfurile produse în fabrica din Râmnicu Vâlcea) a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 16,2 milioane de lei, venituri totale de 18,8 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2022, SC Ciech Spolka Akcyjna Varşovia SA Sucursala Râmnicu Vâlcea avea datorii de 39 milioane de lei şi creanţe de 4 milioane de lei. Societatea a avut în anul 2022 un număr mediu de salariaţi de 17 persoane.

 

  • Locuitorii din Drăgășani, nemulțumiți de (in)activitatea primarului Cristian Nedelcu! În atenția deosebită a Primăriei „municipiului” Drăgășani! Oamenii din cartierul Rahova vor să fie amenajate locuri de parcare pe marginea străzii, așa cum s-au amenajat pe Melodiilor sau Tineretului, altfel va fi haos. „E urgență, sunt nevoit să postez situația pe profilul public deoarece trebuie intervenit până nu se ajunge într-o fază ireversibilă. Oamenii nu înțeleg cine și cum a făcut acest proiect fără să se gândească la nevoile lor. Solicit să se adapteze soluția tehnică, în timp util, pentru a respecta nevoile oamenilor care locuiesc și trăiesc acolo! Oare cum poți denumi un proiect „Îmbunătățirea calității vieții populației”, în condițiile în care tu, ca primar, nu ai întrebat niciodată populația ce își dorește, ce nevoi are. Oamenii din cartierul Rahova vor merge în audiență la primarul Cristian Nedelcu, pentru a discuta aceste aspecte. Sper să nu fugă primarul”, a transmis consilierul local USR din Drăgășani, Marian Roșca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe