Sotia valceanului Cornel Turcesu, noul director general APIA, cercetata de DNA! Aparare cu avocati de top, platiti de... APIA: peste 100.000 lei!

sâmbătă, 16 septembrie 2023

Sotia noului director general APIA (valceanul Cornel Turcescu), Mariana Turcescu, fosta Pana este inculpata pentru luare de mita și fraudarea unui concurs. Dosarul se afla in etapa de apel pe camera preliminara, nr. dosar 6621/109/2022 la Tribunalul Arges. Aceata este acuzata ca in anul 2021 a trucat un examen și a dat subiectele candidatei Alina Dumitrache, in schimb ar fi primit, potrivit procurorilor, o reparație gratuită la masina Audi Q5, reparație de peste 2000 euro, făcută de soțul candidatei, Petre Dumitrache.

In primăvara anului 2022 Cornel Turcescu ( proaspăt divorțat) a cerut-o in căsătorie pe doamna Pana…unde altfel sa expui romantismul decât in Dubai, mai precis la Burj al Arab….un hotel extrem de scump mai ales pentru doi funcționari publici. Apoi in vara anului 2022 a urmat petrecerea de cununie, petrecere făcută in zona Mamaia Nord, existând suspiciuni și indicii clare ca multe din produsele consumate la aceasta petrecere ( special vinul) au fost aduse de către directorul APIA Constanța, subaltern al domnului Cornel Turcescu.
Avocatul doamnei Mariana Turcescu este nimeni altul decât avocatul Elenei UDREA, fostul procuror DNA Alexandru Chiciu și acum vine bomba, avocatul este plătit de către APIA, pana acum sub semnătura lui Puntea Adrian acest avocat a primit de la APIA aproximativ 100.000 lei pentru apărarea doamnei Turcescu Mariana. Din bani publici! Se folosesc de un articol din Codul Administrativ….” Dreptul la apărare al funcționarului public”. Deci ne aflam in situația in care o instituție a statului, DNA, acuza un funcționar de luare de mita și alta instituție, APIA, din bani publici, asigura finanțarea unor avocați de top. De noaptea minții, nu?!
Va urma!
22 decembrie 2022
Nr. 1136/VIII/3

COMUNICAT - DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor

TURCESCU MARIANA și DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA, la data faptelor și în prezent director executiv, respectiv director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) - Centrul județean Argeș și membre ale unei comisii de concurs, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, comise în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2021, inculpata Turcescu Mariana, beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau.
Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

După anunțul DNA, Mariana Turcescu a ținut să vină cu un comunicat de presă vizavi de acuzele formulate.

”Nu sunt vinovată de comiterea niciunei infracțiuni. Prezentul dosar s-a constituit pe baza denunțurilor formulate din răzbunare și gelozie (față de fosta sa relație) de către fostul directorul general adjunct Bogdan Dumitrașcu. Este regretabil că o persoană care a avut o funcție de demnitate publică atât de însemnată încearcă să-și regleze atât chestiuni de ordin personal și chestiuni judiciare acute, prin invocarea unor împrejurări nereale la adresa mea și a altor colegi. Toate alegațiile denunțătorului formulate atât în spațiul public, cât și în cazul unor conversații purtate pe e-mail în interiorul instituției și în fața procurorilor sunt răzbunări, sunt fapte inventate, sunt neadevăruri. Voi căuta prin toate puterile să-mi dovedesc nevinovăția în fața unor judecători independenți”, spune Mariana Turcescu, potrivit presei din Arges.

În același comunicat de presă, Mariana Turcescu face și o greșeală gramaticală flagrantă, scriind ”promtitudine” în loc de ”promptitudine”, așa cum e corect: ”De peste 17 ani, în funcțiile pe care le-am deținut, am încercat să respect cu strictețe fiecare normă legală ce-mi coordonează activitatea și să răspund cu promtitudine fiecărei cereri”.

În urmă cu nouă ani, aceeași Mariana Turcescu (fostă Pană) a mai comis o gafă penibilă la alegerile pentru șefia TSD Argeș, spunând în fața unei săli pline ”Mark Taiwan” în loc de ”Mark Twain”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe