Râmnicu-Vâlcea își serbează ocrotitorul spiritual: Sf. Antim Ivireanul (Program)

joi, 21 septembrie 2023

Oraşul Râmnicu Vâlcea îşi serbează prin evenimente duhovniceşti şi culturale ocrotitorul spiritual, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Manifestările vor fi organizate de Arhiepiscopia Râmnicului în perioada 21-27 septembrie.

Programul evenimentelor:

Joi, 21 septembrie, va avea loc Simpozionul Internațional „Semnificațiile teologice ale pastorației Sfântului Antim Ivireanul și muzicalitatea textelor liturgice tipărite la cumpăna veacurilor al XVII-lea și al XVIII-lea”, eveniment organizat sub egida Centrului de Studii Brâncovenești al Arhiepiscopiei Râmnicului, la care vor participa profesori de la Universitatea din Tbilisi, Georgia, și din cadrul mai multor facultăți de teologie din țară. Lucrările simpozionului vor debuta la ora 10.00, în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

Duminică, 24 septembrie, de la ora 17.30 va avea loc cea de-a XXI-a Sesiune de comunicări a Centrului de Studii Medievale și Premoderne „Sfântul Antim Ivireanul”, eveniment ce se va desfășura în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” din cadrul Centrului Eparhial.

Marți, 26 septembrie, începând cu ora 8.30, va fi săvârșită slujba de sfințire a noii biserici de la Mănăstirea Ostrov și va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească; la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”, de la ora 18.00, va fi săvârșită Slujba Privegherii la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 9.30, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va săvârși Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de ierarhi din țară și din afara țării, pe o scenă special amenajată în fața Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ierarh Nicolae”. În aceeași zi, de la ora 18.00, la Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” va avea loc Concertul „Vistieria Darurilor”, închinat Sfântului Ocrotitor al Municipiului Râmnicu-Vâlcea.

Sfântul Antim Ivireanul a fost ales ocrotitorul spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea în anul 1999.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe